YEDAŞ ekipleri, iki gün süren çalışmalar sonucunda enkazı ortada kaldırdı ancak maddi hasar 1 milyon TL’yi aştı. YEDAŞ Genel Müdürü Rıdvan Aktürk, sahada iyileştirme çalışmalarının sürdüğünü söyledi.
Ordu'nun Perşembe ve Fatsa İlçeleri, Ramazan Bayramı’nda yağan aşırı yağmurla mücadele etti, hayat adeta felç oldu. Son 50 yılın en büyük sel felaketini yaşayan Ordu’da, ölümle ve kayıplarla sonuçlanan toprak kaymaları ve yıkımlar meydana geldi. YEDAŞ’ın enerji dağıtım şebekesi de büyük hasar gördü. Suyun çekilmesiyle birlikte ise doğal afetin geride bıraktığı tahribat ortaya çıktı, YEDAŞ’ın maddi hasarı 1 milyon TL’yi aştı.
"Hızla ilave ekip takviyesi yapıldı" Sel ve heyelan afetinin hemen ardından sahaya çıkan, Valilik, Belediyeler ve AFAD gibi kurumlarla koordinasyon sağlayarak enerjisiz kalan bölgelere ekipler gönderen YEDAŞ, selin yaralarını çok kısa sürede sardı ve bölgede iyileştirme çalışmalarına başladı. YEDAŞ Genel Müdürü Rıdvan Aktürk, sel ve heyelanın arkasında bıraktığı enkazı 265 personel ve 62 araçla ortadan kaldırdıklarını söyleyerek, “Birçok trafo merkezimiz ve direklerimizde yıkım ve tahribat meydana gelmiştir. Hasar kaybımız ilk etapta 1 milyon TL’yi aştı. Bayram tatili olması nedeniyle nöbetçi ekipler yetişmeyince hızla ilave ekip takviyesi yapılarak, iki gün süren aralıksız çalışmaları neticesinde etkilenen yerlere emniyet tedbirleri alınarak, yeniden enerji verilmiştir. Şu anda iyileştirme çalışmaları yapılıyor” dedi.
“Enerjisiz mahalle bırakmadık” YEDAŞ Genel Müdürü Aktürk şunları dedi: “6 ve 7 Temmuz sabahında yaşanan afet sonrasında 94 mahalleyi besleyen 328 trafo bölgesinde elektrik kesinti yaşanmıştır. Yağmur şiddetinin azalması, sel sularının geri çekilmesiyle beraber iki gün içerisinde ekiplerimizin göstermiş oldukları yoğun çalışmalar neticesinde tüm trafo bölgelerine enerji verilmiştir. Ekiplerimizce, dağıtım şebekemizin kaliteli ve kesintisiz enerji taşıması için iyileştirme çalışmalarına devam edilmektedir. Sel ve heyelan olaylarından dolayı ilk belirlemelere göre 126 adet AG direği, 44 adet YG direği, 3 adet dağıtım merkezi ve bir adet trafo binası zarar görmüş olup, söz konusu hasarın giderilerek şebekenin yeniden enerjilendirilmesi ile ilgili çalışmaların şirketimize olan maliyeti yaklaşık 1 Milyon TL’yi aşmıştır.”
dikGAZETE.com