?>

Önlisans mezunları POMEM'lere başvurabilecek

"Polis Meslek Eğitim Merkezleri Giriş Yönetmeliği"nde yapılan değişiklikle önlisans mezunlarına bu eğitim birimlerine başvurma hakkı getirildi.

Eğitim - 7 yıl önce

ANKARA

"Polis Meslek Eğitim Merkezleri Giriş Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" ile "Polis Meslek Yüksekokulları Giriş Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, daha önceden sadece lisans mezunları ile bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanların müracaat edebildiği POMEM'lere artık önlisans mezunları da başvuruda bulunabilecek.

POMEM'lere alınacak olan önlisans mezunlarının sayısı, toplam kontenjanın yüzde 20'sini aşmamak kaydıyla Bakanlıkça belirlenecek.

Mülakat sınav komisyonu, Bakanlık onayı ile müracaat kabul komisyonu Başkanlıkta Başkanın, polis eğitim kurumlarında kurum müdürünün onayı ile belirlenecek.

Mülakat sınav komisyonu, birinci veya ikinci sınıf emniyet müdürünün başkanlığında, iki şube müdürü seviyesinde emniyet müdürü, bir öğretim elemanı ile psikolog veya rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümü mezunu bir kişi ve Bakanlığın belirleyeceği bir personelden oluşacak.

POMEM giriş puanına göre lisans mezunu ve önlisans mezunu adaylar için erkek, kadın ve Emniyet Teşkilatı personelinden şehit veya vazife malulü olanların eş veya çocukları için asıl, yedek ve başarısız olmak üzere ayrı ayrı sınav sonuç listesi düzenlenecek.

Yedek adaylar nasıl belirlenecek...

Erkek ve kadın asıl adayların yüzde 30'una tekabül eden sayıda yedek aday listesi, en yüksek puandan başlanarak belirlenecek.

Polis Meslek Yüksekokulları Giriş Yönetmeliğinin 12. maddesinin üçüncü fıkrasının (a) bendi de "Bakanlık onayı ile sınav merkezi bünyesinde kurulacak olan mülakat sınavı komisyonu, birinci veya ikinci sınıf emniyet müdürü veya Polis Akademisi Başkan Yardımcısının başkanlığında, iki şube müdürü seviyesindeki emniyet müdürü, Polis Akademisinde görevli bir öğretim elemanı ve Polis Akademisinde görevli veya Emniyet Teşkilatına bağlı birimler ile farklı kamu kurumlarından Polis Akademisinin talep edeceği psikolog veya rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümü mezunu olan bir kişi ile Bakanlığın belirleyeceği bir personelden oluşur." şeklinde değiştirildi.

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Özyurtlar Holding eğitim desteğini sürdürüyor

2018-01-19 17:27 - Eğitim

Fiat'tan ocak ayı kampanyası

2018-01-19 17:23 - Ekonomi

'Dilin geçmişle bağını koparmayacağız'

2018-01-17 18:32 - Siyaset

'Bazı CHP'liler PKK ve FETÖ'nün savunuculuğunu yapmaktadır'

2018-01-14 02:32 - Siyaset

Kudüs direnişinin sembolü Cuneydi'den 'direnişe devam' mesajı

2018-01-19 16:53 - Genel

'Koşan dede' durmak bilmiyor

2018-01-14 17:23 - Spor

Leyla Zana’nın vekilliğinin düşmesine ilişkin karar, Resmi Gazete’de

2018-01-13 11:12 - Gündem

Konutta yerli ve yabancıya satışta tüm zamanların rekoru kırıldı

2018-01-19 16:52 - Genel

'FETÖ elebaşının artık yemeğini yediler'

2018-01-18 19:56 - Genel

Denizli'deki FETÖ’nün ikinci iş adamları davasında 23 tahliye

2018-01-20 09:03 - Asayiş

İlgili Haberler

Milli Eğitim Bakanı Tekin canlı yayında soruları cevapladı

02:38 - Eğitim

'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' ile anaokulu öğrencilerinin sosyal becerileri gelişiyor

12:50 - Eğitim

TFF, güncellenen Futbol Okulları Talimatı ile ilgili detayları paylaştı

05:37 - Eğitim

Kayseri, Sakarya ve Sinop'ta eğitime 1 gün ara verildi

20:27 - Eğitim

Trabzon'da akademisyenler ortaokul öğrencilerine deprem teknolojilerini tanıttı

17:18 - Eğitim

Günün Manşetleri

İsrail, ateşkese rağmen Lübnan'ın Bekaa bölgesine hava saldırısı düzenledi

00:48 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Cumhurbaşkanı Zardari ile görüştü

00:32 - Gündem

İsrail Enerji Bakanı Cohen Arap topraklarında Filistin devleti kurulmasını önerdi

00:27 - Dünya

Beşiktaş, Keny Arroyo'yu kadrosuna kattı

23:32 - Spor

Adana Demirspor Kulübü Başkanı Sancak: Yapılan operasyon aslında TFF ve MHK'ye yapılmıştır

23:12 - Spor