?>

Ömer Halisdemir'in katil zanlısı refleks gereği ateş etmiş

Ömer Halisdemir in katil zanlısı binbaşı Şahin, Halisdemir e

Gündem - 8 yıl önce

ANKARA - Tanju Özkaya/Soner Aksakal

Fetullahçı Terör Örgütü nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığını (ÖKK) ele geçirmek isteyen cuntacı general Semih Terzi yi öldürerek, darbenin önlenmesinde önemli rol oynayan Ömer Halisdemir in katil zanlısı binbaşı Fatih Şahin in Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği ikinci ifadesi ortaya çıktı.

Binbaşı Fatih Şahin, başından vurulan Semih Terzi yi götürdüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisi nde (GATA) gözaltına alınmasının ardından, emniyet ve savcılık birimlerinde ifade vermeyi kabul etmemişti. Susma hakkını kullanan Şahin, darbeden 51 gün sonra ilk kez savcıya ifade verdi.

AA muhabirinin ulaştığı ifadesinde Şahin, astsubay Ömer Halisdemir e doğrudan ateş ettiğini, bunu da "Korunma içgüdüsü ve refleks gereği" yaptığını iddia etti.

Ateş ettiği sırada Halisdemir e yaklaştığını ancak onu tanımadığını öne süren Şahin, "Tugay Komutanı (Semih Terzi) ve emir astsubayı önden indi. Arkasından da biz indik. Karargah binasına doğru yürürken binaya yaklaştığımızda bir anda ateş edildi, önümde birinin düşerek ah diye ses çıkardığını duydum. Bizim gidiş istikametimize göre sağ taraftan, karanlık ve ağaçlık bölgeden ateş açıldı. Korunma içgüdüsü ve refleks ile gelen yere doğru ateş etmeye başladım. Ateş kesildiğinde ben de ateş kestim. Ona (Ömer Halisdemir) yaklaşmış olabilirim, fakat kim olduğunu görmedim." dedi.

"Darbeden üç gün önce Diyarbakır da toplandılar"

Darbe gecesi yaşanan gelişmeleri detaylı şekilde anlatan Fatih Şahin, darbeden üç gün önce görevli bulundukları İskenderun dan terör operasyonlarına katılmak için 13 Temmuz da Diyarbakır a geldiklerini, bu süre zarfında icra edilecek operasyonlar için diğer komutanlarla harekat planları üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Şahin, 15 Temmuz gününde ise tugay komutanı Semih Terzi nin kendilerini arayarak, operasyon için hazır olmaları talimatını verdiğini anlattı.

15 Temmuz günü Semih Terzi nin de içinde bulunduğu helikopterle, Diyarbakır dan Ankara ya iki tim halinde geldiklerini, havalandıktan yaklaşık yarım saat sonra Terzi nin kendisine Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) ülke yönetime el koyduğunu söylediğini aktaran Şahin, bu bilgiyi yanında bulunanlarla paylaşmadığını bildirdi.

Gece saat 2 sıralarında Ankara Özel Hava Alay Komutanlığına iniş yaptıklarını vurgulayan Şahin, Terzi nin talimatı ile kendilerini almaya gelen helikoptere bir timin sırt çantalarını yanlarına almadan bindirildiğini ancak nereye gideceklerine dair bilgi verilmediğini ifade etti.

"Ben de bunun üzerine Ahmet Kemal yüzbaşıya, Mihrali Atmaca üsteğmen ve beraberindeki 11 kişilik timin hazır olması, çantalarını yanlarına almaması talimatını verdim." diyen Şahin, daha sonra Özel Kuvvetler Komutanlığı karargahına indiklerini belirtti.

"Karargaha doğru yürürken birden ateş açıldı"

Fatih Şahin, "Bizi albay Ümit Bak, yarbay Mehmet Ali Çelik, Turgay Usanmaz astsubay karşıladı. Tugay komutanı ve emir astsubayı önden indi. Arkasından da biz indik. Grubun arkasından ilerlemeye başladık. Karargah binasına doğru yürürken, binaya yaklaştığımızda bir anda ateş edildi, önümde birinin düşerek ah diye ses çıkardığını duydum. Bizim gidiş istikametimize göre sağ taraftan, karanlık ve ağaçlık bölgeden ateş açıldı. Korunma içgüdüsü ve refleks ile gelen yere doğru ateş etmeye başladım. Ateş kesildiğinde ben de ateş kestim. Ona yaklaşmış olabilirim, fakat kim olduğunu görmedim." dedi.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

FETÖ ile mücadelesi ni avukat olarak sürdürüyor

2016-09-05 18:22 - Çevre-Hayat

Bosna Hersek in Oscar adayı Saraybosna da Ölüm

2016-08-31 21:02 - Kültür Sanat

Sakin cennet alternatif tatil arayışında olanları bekliyor

2016-09-05 16:49 - Çevre-Hayat

Çin'den FETÖ ile mücadelede Türkiye'ye destek

2016-09-03 18:17 - Genel

FETÖ'nün medya yapılanması soruşturmasında 12 kişi adliyede

2016-09-02 13:52 - Medya

Atilla Taş, Çulhaoğlu, Aksoy ve Çölgeçen tutuklandı

2016-09-03 13:45 - Genel

Savaş muhabiri adayları zorlu eğitimlerden geçiriliyor

2016-09-01 15:37 - Çevre-Hayat

Üç asırlık değirmenin çarkı kuşaklar boyu dönüyor

2016-09-04 17:22 - Çevre-Hayat

CHP 93 yaşında

2016-09-06 18:52 - Siyaset

FETÖ üyelerinin "ByLock" yazışmaları ele geçirildi

2016-09-05 22:37 - Gündem

İlgili Haberler

Yazar Turan Kışlakçı, 'Gazze Sonrası Değişen Dünya' etkinliğinde konuştu

19:48 - Gündem

Almanya'da ikamet izni olmayanların Türkiye'ye gönderileceği iddiaları yalanlandı

19:23 - Gündem

Somali'ye yardım malzemesi ulaştıracak 'İyilik Gemisi' Mersin'den yola çıktı

17:47 - Gündem

Hava Kuvvetleri'nden Karadeniz'in uluslararası hava sahasında eğitim görevi

16:17 - Gündem

Savunma Sanayii Başkanı Görgün'den Baykar'a ilişkin iddialara yanıt

14:03 - Gündem

Günün Manşetleri

Antalyaspor'un sahasındaki yenilmezliğine Fenerbahçe son verdi

21:53 - Spor

İsrail’in Lübnan’a düzenlediği hava saldırılarında 57 kişi öldü

21:48 - Dünya

Sipay Bodrum FK, Adana Demirspor'u 3-1 yendi

21:42 - Spor

ABD'deki tren kazasında çevreye yayılan atıklardan etkilenenlere 600 milyon dolar ödenecek

20:12 - Dünya

İsrail’in Lübnan’a düzenlediği hava saldırılarında 45 kişi öldü

19:57 - Dünya