?>

Olimpiyatta bronz madalya kazanan Taha Akgül'den hakemlere tepki

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda bronz madalya alarak aktif güreş hayatını noktalayan Taha Akgül, altın madalyayı hakemlerin yarı finaldeki kararları nedeniyle kaybettiğini söyledi.

Spor - 6 ay önce

Ankara

Taha Akgül'ü, Ankara Esenboğa Havalimanı'nda çok sayıda hayranı, coşkulu şekilde karşıladı.

Havalimanında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Taha Akgül, şu ifadeleri kullandı:

"Çok iyi bir hazırlık süreci geçirdik. Bakanlığımız, federasyonumuz, teknik heyetimiz, gereken her şeyi yaptık altın madalya için. Yarı finali maalesef hakemlerin kararıyla kaybettik. Olimpiyat şampiyonuyla dünya şampiyonunun maçında 'pasif' kararıyla sonuç belirlenmemeliydi. Hiç puan vermedim diğer maçlarda. Şükürler olsun büyük başarılar elde ettim. Kariyerimi altınla bitirmek istiyordum ama hak etmediğim bir mağlubiyet aldım. O altını alsaydım ülke sıralamasında 15-20 basamak yükselecektik. Hakemler aslında bir ülkenin kaderiyle de oynadı. Üzgünüm. Bronz madalyada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın kendilerine çok destek olduğunu anlatan Taha,"Başkanımız gelip bizimle 6-7 gün orada vakit geçirdi. Altın madalya armağan etmek istiyordum ama olmadı. Gençlik ve Spor Bakanımız oradaydı, bize destek oldu. Sonu bronzla bitti. Benim için yeni bir hayat başlıyor. Ailemle vakit geçireceğim sonra ülkem için ne gerekiyorsa yapacağım." ifadelerini kullandı.

Minderde ayakkabısını çıkararak güreşe veda ettiği anı da anlatan milli sporcu, şunları kaydetti:

"Bizim misyonumuz burada bitmiyor. Güzel kariyerle aktif spor hayatımız bitti ama bizden sonraki kardeşlerimize de yardımcı olacağız. Devletimizin, milletmizin bize verdiği imkanlarla onlara da hizmet edeceğiz. Çok zor bir andı. Bütün kariyerim gözümün önüne geldi. Tribünler kariyerimin büyüklüğünün farkındaydı. Olimpiyatla bitirmem önemliydi. Her şeye rağmen kariyerimi zirvede bıraktım."

Türkiye'nin 40 yıl sonra olimpiyatta altın madalya kazanamamasını da değerlendiren Taha, "2028'de olimpiyatlarda tüm branşlarda bunu telafi edeceğimizi düşünüyorum." ifadesini kullandı.

Şeref Eroğlu: Taha'nın altınını başkasına verenlere hakkımızı helal etmiyoruz

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu, Taha Akgül'ün altın madalya almasına hakemlerin engel olduğunu dile getirdi.

Taha Akgül'ün Türk güreş tarihine adını altın harflerle yazdırdığını belirten Eroğlu, "Kendisi, başarının vücut bulmuş hali. Kendisine sonsuz teşekkür ederim. Allah'ım onurlu şekilde minderde ayakkabısını çıkartarak bırakmayı nasip etti. Bir efsane minderde ayakkabısını çözerken tribünde insanlar dakikalarca onu alkışladı. Taha gibi bir efsaneyi bir daha ne zaman keşfederiz bilmiyoruz ama bunun mücadelesini vereceğiz. 2 madalyamız var güreş olarak. Altına en yakın isim de Taha'ydı ama o minderde Taha'nın altınını alıp başkasına verenlere hakkımızı helal etmiyoruz. Bana göre bunu yapanlar onun 2 altınla efsane olacağının farkındaydı. Olsun, 3 olimpiyatta madalya almak herkese nasip olmaz." diye konuştu.

Abdullah Çakmar, teknik direktörlüğü bıraktı

Serbest Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü Abdullah Çakmar, teknik direktörlüğü bıraktığını açıkladı.

Taha ile 2012'den bu yana birlikte olduklarını vurgulayan Çakmar, "Taha, kariyerinde 11 Avrupa, 3 dünya, 1 olimpiyat şampiyonluğu, 2 olimpiyat üçüncülüğü olan bir sporcu. Böyle bitmemeliydi, biz oraya bütün sporcularımızla özverili şekilde hazırlandık. Burada altın madalyaya en yakın sporcu Taha'ydı. Hakemler de bunu biliyordu ve sadece Taha'nın elinden değil Türkiye Cumhuriyeti'nin elinden altın madalya alındı. Türk olmanın bedelini bize ağır ödettiler, yazıklar olsun. Taha ile beraber ben de kariyerimi noktalıyorum." dedi.

Türk güreşine idareci olarak hizmet etmeye devam edeceğini anlatan Çakmar, "Mansur Yavaş Başkanımıza da teşekkür ediyorum. Bize bir baba gibi destek oldu. Üzgünüz, keşke altın madalya alsaydık da milletimizin yüzünü altın madalyayla güldürebilseydik. Sayın Cumhurbaşkanımıza da desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. 14 yıl onurumuzla görevimizi yaptık artık veda etme zamanı geldi." diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Nemrut Kalderası'nı tanıtmak için krater gölünde yüzdüler

2024-08-11 17:07 - Çevre-Hayat

Fenerbahçe Teknik Direktörü Mourinho: Şampiyonlar Ligi'ne katılmak için elimizden geleni yapaca

2024-08-12 20:47 - Spor

Bursa'da çıkan orman yangını kontrol altına alındı

2024-08-11 21:33 - Asayiş

Mısır, Kızıldeniz'deki tehditlerin ekonomisini doğrudan etkilediğini açıkladı

2024-08-07 15:27 - Dünya

MSB'den Irak'ın kuzeyinde operasyonların devam ettiği Pençe bölgesine ilişkin paylaşım

2024-08-06 15:33 - Gündem

Türkiye'nin tarım sigortaları tecrübesi Türk devletlerine aktarılacak

2024-08-12 15:58 - Ekonomi

Tuzla'daki şantiyede göçük altında kalan 2 işçi hayatını kaybetti

2024-08-11 19:52 - Asayiş

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi'nde avantaj arıyor

2024-08-07 10:32 - Spor

Beşiktaş'tan sezona üst üste 5. kez galibiyetle başlangıç

2024-08-12 09:38 - Spor

Müstemir yetki kararnamesiyle 968 yeni mahkeme kurulması kararlaştırıldı

2024-08-08 14:12 - Gündem

İlgili Haberler

Hatayspor, Bodrum'dan 3 puanla dönmek istiyor

18:23 - Spor

Trabzonspor'da Banza, Onuachu'nun izinde

18:04 - Spor

Fenerbahçe, Cengiz Ünder'i ABD takımlarından Los Angeles'a kiraladı

18:02 - Spor

Antalyaspor Basın Sözcüsü Fatih Gürcü'den Alex de Souza açıklaması

17:57 - Spor

Galatasaray, derbiye atanan yabancı hakem ile ilgili Tahkim Kuruluna başvurdu

17:03 - Spor

Günün Manşetleri

"Yenidoğan çetesi" davasının üçüncü duruşmasına pazartesi devam edilecek

18:58 - Gündem

Ankara'da sahte içkiden ölenlerin sayısı 63'e yükseldi

18:52 - Asayiş

Almanya'da camilere yönelik saldırılar devam ediyor

18:48 - Dünya

İnebolu'da aşırı yağışlar heyelana yol açtı

18:43 - Gündem

İstanbul'da etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle yarın eğitim-öğretime ara verildi

18:37 - Gündem