?>

Olimpiyat şampiyonu Busenaz Sürmeneli: Türk kadının yapabileceklerini gösterdiğim için çok mutluyum

Olimpiyat şampiyonu, Busenaz Sürmeneli' "Türk kadının yapabileceklerini gösterdiğim için çok mutluyum. Bu madalya hayal kuran bütün çocuklara, pes etmeyen Türk kadınlarına ve Türk'ün gücünü gösteren herkese armağan olsun, umut ışığı olsun." dedi.

Spor - 4 yıl önce

İSTANBUL (AA) - 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya kazanan milli boksör Busenaz Sürmeneli'nin de yer aldığı kafile Japonya'dan yurda döndü.

Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan da kafileyle yurda dönerken, milli ekibi İstanbul Havalimanı'nda karşılayanlar arasında Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç ve Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu da bulundu.

Boksta kadınlar 69 kiloda altın madalyanın sahibi olan Busenaz Sürmeneli, yaptığı açıklamada, "Burada gördüğünüz sadece bir madalya ama içinde nelerin yattığını ben, hocam Cahit Süme ve teknik heyet biliyor. Acı var, gözyaşı var, antrenmanda çektiğimiz zorluklar var, her şey bu madalyanın içinde." dedi.

Altın madalyanın çocukluk hayali olduğunu anlatan şampiyon boksör, "Küçük bir çocuktum olimpiyatların ne olduğunu bilmiyordum. Cahit hocam bana her zaman olimpiyata gideceğiz, altın madalya alacağız diyordu. Başardık, olimpiyat madalyasını aldık." diye konuştu.

Busenaz Sürmeneli, "Türk kadının yapabileceklerini gösterdiğim için çok mutluyum. Bu madalya hayal kuran bütün çocuklara, pes etmeyen Türk kadınlarına ve Türk'ün gücünü gösteren herkese armağan olsun, umut ışığı olsun." ifadesini kullandı.

Busenaz'ın daha önce 5 Avrupa ve 3 dünya şampiyonluğu olduğunu hatırlatan antrenörü Cahit Süme de, "Bütün bu şampiyonalarda İstiklal Marşı'nı dinledik, çok yoğun duygular yaşadık ama olimpiyatlar bambaşka. 2013'te Twitter'da bir paylaşım yapmıştım 'Allah'ım bana olimpiyat şampiyonu bir sporcuyu Trabzon'a getirmeyi nasip et.' diye, bunu yaşadık. Çok mutluyuz. Bundan sonra da devam edeceğiz." şeklinde görüş belirtti.

Sporcuların elde ettikleri başarının arkasında uzun süren çalışmalar olduğunu vurgulayan Mehmet Baykan ise "Aldığımız madalyalar bir anın, bir müsabakanın eseri değil. Her madalya alan sporcumuzun ayrı ayrı hikayeleri var." değerlendirmesinde bulundu.

Eyüp Gözgeç, milli sporcunun 10 yıllık serüveninde emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Busenaz Sürmeneli'nin kulübü Trabzonspor'un Başkanı Ağaoğlu da şunları söyledi:

"Olimpiyat madalyası çok farklı bir şey. Dünyada 4 yıl yaklaşık 500 milyon sporcu kota almak için mücadele ediyor, onların içerisinde sadece 12-13 bini olimpiyatlara gidebiliyor. Onların içerisinden de sadece yaklaşık 350'si altın madalyayı göğsüne takma şansına sahip oluyor. Busenaz gibi benim de hayalim vardı, ben de aktif sporcuydum. 'Allah'ım bana olimpiyat madalyası nasip et' diye ben de çok dua etmiştim. O madalya bugün kulüp başkanı olarak nasip oldu, onun için çok mutluyum."

Haftanın Öne Çıkanları

Kamu alacaklarına ilişkin yapılandırmanın ayrıntıları açıklandı

2021-08-03 18:31 - Ekonomi

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Kıbrıs Türk halkı serhat bekçileridir

2021-08-03 19:26 - Dünya

Rus işçileri giydiren Türk işadamı Okan Sevim: İşbirliğine devam!

2021-08-08 11:49 - Özel Haber

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli: Son 9 günde 44 ilde 191 orman yangınını kontrol altına aldık

2021-08-06 02:56 - Gündem

TURKOVAC aşısının İngiliz varyantına karşı yüzde 100 etkili olduğu kaydedildi

2021-08-09 19:10 - Gündem

BM: Afganistan'daki çatışmalarda son bir ayda 1000'den fazla sivil öldü

2021-08-06 22:02 - Dünya

Alternatif ürün tritikale, kuraklığa ve zirai dona rağmen üreticisini mutlu etti

2021-08-09 15:12 - Ekonomi

Olimpik sporcular yurda döndü

2021-08-09 12:26 - Spor

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, Türk firması Teklas'ın Vladicin Han'daki fabrikasını ziyaret etti

2021-08-06 01:58 - Dünya

Alaska'da 3 yanardağdan biri lav diğerleri kül püskürttü

2021-08-06 13:21 - Dünya

İlgili Haberler

Erciyes'te ikinci kez Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası heyecanı yaşanacak

12:33 - Spor

Altekma voleybol takımında Avrupa hesapları

11:57 - Spor

Genç kadın hakem "mesleğinde zirve" hedefliyor

11:47 - Spor

Ortahisar Belediyespor, Avrupa kupalarına katılmayı hedefliyor

11:42 - Spor

Milli halterci Özbek "3 altınla Avrupa şampiyonluğu" hedefliyor

11:38 - Spor

Günün Manşetleri

Ambulans uçak Muş'ta yeni doğan bebek için havalandı

13:02 - Gündem

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Ekonomimizi daha dirençli ve güçlü hale getirdik

12:58 - Ekonomi

Temiz enerjiden elektrik üretiminde suyun gücü ağır bastı

12:53 - Ekonomi

Kahve fiyatları rekor seviyeyi gördükten sonra yüzde 10'un üzerinde geriledi

12:47 - Ekonomi

İnşaat maliyetlerindeki artış 49 ayın en düşüğünde

12:43 - Ekonomi