Öğrencilere "Yeşil Vatan" sevgisi aşılanıyor

Adana'da orman konusunda bilgilendirilen ve yangın söndürme eğitimi tatbikatla uygulamalı olarak verilen öğrencilere "Yeşil Vatan" sevgisi aşılanıyor.

Çevre-Hayat - 6 gün önce

Adana

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürlüğü desteğiyle, Adana Orman Bölge Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce öğrencilere "Yeşil Vatan" sevgisinin kazandırılması amacıyla işbirliği yapılıyor.

Bu kapsamda merkez Sarıçam ilçesi Balcalı Orman İşletme Şefliği çevresindeki ormanlık alandaki ağaçlar öğrencilere tanıtıldı, onlara orman konusunda çeşitli eğitimler verildi, ardından yangın söndürme tatbikatı düzenlendi.

Senaryo gereği, ihbar üzerine arazözle yangın bölgesine giden öğrenciler, su hortumu kullanarak yangına müdahale etti.

Öğrencilere, 10 Ağustos'ta yolcu uçuşlarına kapatılan Adana Havalimanı'nda kurulu Adana Orman Havacılık İşletme Müdürlüğü bünyesinde bulunan insansız hava araçları ve uçaklar tanıtıldı.

Öğrencilere ayrıca "Yeşil Vatan"ın önemi ekiplerce anlatıldı, yangın söndürmede kullanılan diğer teçhizatla ilgili bilgiler verildi.

"Neler yaptığımızı uygulamalı olarak gösterdik"

Orman Bölge Müdürü Tahsin Etli, AA muhabirine, yeni eğitim öğretim yılının ilk haftasında, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün organizasyonuyla ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürlüğünün desteğiyle öğrencilere "Yeşil Vatan" sevdasını anlatan birtakım hediyeler verdiklerini söyledi.

İşletmelerinde misafir ettikleri öğrencilere kara ekiplerinin yangınla mücadelesini gösterdiklerini anlatan Etli, "Yangın ihbarı olduğu zaman neler yaptığımızı uygulamalı olarak gösterdik. Kendileri de yaparak katılım sağladılar. Amacımız uygulamalı olarak 'Yeşil Vatan' sevdalılarını arttırmak. Onlardan bize emanet olan bu vatanın sahiplerinin kendileri olduğunu tecrübe etmelerini arzu ettik." diye konuştu.

Etli, öğrencilerin eğitimden memnun kaldığını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Adana Orman Havacılık İşletme Müdürlüğünün olduğu yerde insansız hava araçlarımız var. Burada da roket üreten, teknolojik çalışma yapan gençlerimize insansız hava araçlarımızı ve elde ettiğimiz başarıyı gösterdik. Orman Genel Müdürlüğümüzün yangın gönüllüsü eğitimleri var. Bu eğitimleriyle yangın gönüllüsü sayısı her geçen gün artıyor ancak biz bunu İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz bünyesinde izcilik ve farklı kulüplerle daha da güçlendirmek istiyoruz. Özellikle bilime, sanata, teknolojiye ilgi duyan gençlerimizin Mavi Vatan'da hizmet ettikleri gibi 'Yeşil Vatan'a da teknoloji konusunda hizmet edecekler. Bu işbirliğini de İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte yürüteceğiz inşallah."

"Ağaçların nasıl yetiştirildiğini bire bir gördüler"

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke de Milli Eğitim Bakanlığınca bu yıl "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"nin uygulanmaya başlandığını anımsattı.

Yeni modelde bilen değil, yapabilen çocuğun öne çıktığının altını çizen Tevke, "Bunun da en güzel şekli çocuklarımızın bilfiil hayatın içinde olması. Geçmişte çocuklarımız ormanlarımıza girmiyorlardı, ağaç çeşitlerini bilmiyorlardı. Biz çocuklarımızı ormana götürdük. Çocuklarımız burada çam ağacı, meşe ağacı, sedir ağacı ve ardıç ağacı nedir bunları öğrendi. Bu ağaçların nasıl yetiştirildiğini bire bir gördüler. Devletimizin bu ormanları korumak için hangi teçhizat ve ekipman ile mücadele verdiğini birebir gördüler, tatbikatını izlediler." dedi.

Tevke, çocukların Orman Bölge Müdürlüğünün insansız hava araçları ve uçaklarını da görme şansı bulduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:

"Yeşil Vatan'dan sonra 'Mavi Vatan'ı da tanıtmak için çocuklarımız insansız hava aracı ve uçakları gördüler. İlk defa insansız hava araçlarını ve uçakları yakından gördüler. Çocuklarımız mavi ve yeşil vatanları bilmeleri, korumaları, tanımaları, bu hususta çalışma yapmaları için bilgilendirildi. Yeni modelde çocuklarımızın olayın dışında, eğitimi sadece kitap ve bilgisayar üzerinde görmesi değil, bire bir yapılan işlerin içinde olması amaçlanıyor. Her alanda bu çalışmalarımız devam edecek. Başından böyle başlarsak sonuna kadar böyle gider diyerek ormanda çocuklarımızla beraber ilk maarif modeli dersimize başlamış olduk."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Dünyadaki metan salınımının yaklaşık üçte ikisi insan aktivitelerinden kaynaklanıyor

2024-09-10 14:12 - Sağlık

Meta, sistemlerinde yapay zekanın eğitimi için Avustralyalıların fotoğraflarını izinsiz kullanmış

2024-09-11 12:07 - Medya

Rusya’da lüksü yaşatan şirket Türk ANTTEQ 'En Büyük 50'den biri

2024-09-06 23:43 - Özel Haber

Türkiye ve KKTC arasında iki protokol imzalandı

2024-09-06 21:48 - Siyaset

Karabük'te 39 dilde işlem yapabilen "hukukçu yapay zeka" programı geliştirildi

2024-09-07 12:47 - Teknoloji

ASELSAN, Mısır havacılık fuarında milli ürünlerle boy gösteriyor

2024-09-05 16:47 - Teknoloji

A Milli Futbol Takımı, İzlanda maçına hazır

2024-09-08 21:18 - Spor

KKTC Başbakanı Üstel: Güney Rum Kesimi, KKTC'nin kalkınmasından rahatsız

2024-09-06 13:18 - Gündem

Selçuk Bayraktar: TEKNOFEST dünyaya damgasını vuracak gençler yetiştirmeyi hedefliyor

2024-09-07 21:32 - Teknoloji

Rus Büyükelçi Yerhov: Banka ödeme sorunları devam ediyor

2024-09-04 20:22 - Özel Haber

İlgili Haberler

Samanlı Dağları'ndaki kızıl geyik popülasyonu artırılacak

16:17 - Çevre-Hayat

Türk profesör, dünyada 7 noktada tespit edilen "denizlerin dinozoru"nu anlattı

15:03 - Çevre-Hayat

Halil dede 80 yaşında kerpiç döküyor

14:17 - Çevre-Hayat

Otomobil dergilerinden gelen araba merakıyla oto sanayide çalışmaya başladı

13:38 - Çevre-Hayat

Antalya'da caretta caretta yavrularının yuvalarından çıkışı görüntülendi

13:27 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

AB'de gelecek yıl elektrikli otomobillerin payının yüzde 24'e ulaşacağı tahmin edildi

18:16 - Ekonomi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, AA Editör Masası'na konuk olacak

18:12 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kamu Başdenetçisi Malkoç'u kabul etti

18:07 - Gündem

SGK: Kurumumuzun 'çift ödeme iadesi' konulu herhangi bir işlemi yoktur

18:02 - Gündem

MSB'den Denizaltı Filosu Komutanlığına özel klip

17:57 - Gündem