?>

Öğrencilerden Afrin kahramanlarına mektup

Yozgat'ta ortaokul öğrencileri, Zeytin Dalı Harekatı'na katılan askerlere moral vermek amacıyla mektup gönderdi.

Çevre-Hayat - 7 yıl önce

YOZGAT

Yozgat'ta ortaokul öğrencileri, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), Suriye'nin Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek üzere başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na katılan askerlere moral vermek amacıyla mektup gönderdi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Sosyal Hizmet Merkezi tarafından yürütülen "Okul Destek Projesi" kapsamında 80 ortaokul öğrencisi, Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçiğin yanında olduklarını hissettirmek ve moral vermek amacıyla Afrin'deki askerlere mektup yazdı. Öğrenciler, yazdıkları mektuplarına Türk bayrağı, çiçek ve zeytin dalı taşıyan güvercin resmi de çizdi.

"Mektubumun içinizi ısıtmasını dilerim"

Öğrencilerden Beyza Nur Bozdağ, Mehmetçiğe moral vermek amacıyla mektup yazdıklarını belirterek, "Onlar bizim ülkemizi koruyorlar. Onlara çok teşekkür ederiz. Gönderdiğimiz bu mektupları okuyunca sevinirler çok duygulanırlar onlar bizim kahramanlarımız. Onlara tekrar teşekkür ederim." dedi.

Beyza Nur Bozdağ mektubunda da "Abilerim, sizler bizim için savaşıyorsunuz, biz ise burada çok rahatız. Siz bizim gibi rahat değilsiniz. Size çok teşekkür ederiz. Şu anda ben bu mektubu soğuk bir havada yazıyorum. Eminim orası da soğuktur ama benim bu mektubumun sizlerin içinizi ısıtmasını dilerim." ifadelerini kullandı.

"Canım ağabeyime"

Öğrencilerden Şemsinur Şevval İbiş de "Canım ağabeyime" diye başladığı mektubunda şu satırlara yer verdi:

"Allah'tan sizlere kolaylık, sevdiklerinize çabuk kavuşmanızı dilerim. Canım abim, belki beni tanımıyor olabilirsiniz. Şu anda sizi ben abim olarak görüyorum. Biz burada sizlerin sayesinde iyi bir şekilde yaşıyor, yataklarımıza huzurlu bir şekilde giriyoruz. Allah, sizlerin yanında olsun, her zaman dilerim ki bugünden sonra sizleri ailenizden ayırmasın. Belki şu an büyük bir savaşın içerisindesiniz. Sırf biz rahat bir şekilde yaşam sürelim diye oralardasınız. Belki biriniz evli, belki biriniz nişanlı, belki aranızda birinizin çocuğu var. Benim Allah'tan duam, ailenizin yanına çabuk kavuşmanız ve güçlü kuvvetli bir şekilde vatanımıza geri dönmenizdir. Allah yardımcınız olsun."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Dilin geçmişle bağını koparmayacağız'

2018-01-17 18:32 - Siyaset

2018 Dakar Rallisi 12. etabının birincisi belli oldu

2018-01-19 03:02 - Spor

Başakşehir deplasmanda üç puanı üç golle aldı

2018-01-22 01:34 - Spor

'Kudüs'ün gönlümüzdeki yeri her zaman Filistin'in başkentidir'

2018-01-18 23:32 - Gündem

Trabzon’da pistten çıkan uçağın akıbeti belli oldu

2018-01-17 07:42 - Genel

Başakşehir deplasmanda üç puanı üç golle aldı

2018-01-21 22:42 - Spor

600 yıllık gelenek kar bekliyor

2018-01-18 17:32 - Çevre-Hayat

'CHP en başta kendi kurucusuna ve seçmenlerine ihanet etmektedir'

2018-01-16 20:20 - Politika

Kazakistan’da ilk kez İpek Kız müzikali sahnelendi

2018-01-20 04:02 - Kültür Sanat

Bahçeli, şehit Özalkan'ın vasiyetini yerine getirecek

2018-01-23 18:48 - Politika

İlgili Haberler

Minare şerefesinde dolaşan tilki cep telefonu kamerasına yansıdı

23:28 - Çevre-Hayat

Çevresi karla kaplı Hazar Gölü dronla görüntülendi

19:18 - Çevre-Hayat

Erzurum'da EİT 2025 kapsamında düzenlenen yarışmada atlar kar üstünde yarıştı

19:12 - Çevre-Hayat

Rize'de "17. Çamlıhemşin Kardan Adam Kış Festivali" sona erdi

16:17 - Çevre-Hayat

Erciyes'teki kar sanata dönüşecek

15:27 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

ABD’li gazeteci Hinkle’ye konuşan Rusya KGT Başkanı Karahan: Türkiye ile Rusya, Suriye konusunda mutabık kaldı

09:33 - Özel Haber

Otomotiv Sanayii Derneği ocak ayı üretim ve ihracat verilerini açıkladı

09:23 - Ekonomi

Osmanlı’dan Macaristan’a -Kul Aşı- Gulaş’ın lezzet yolculuğu -Hülya Ayhan yazdı-

09:19 - En Son Yazılar

Organize suç örgütüne yönelik 'Hücre-12' operasyonunda 15 şüpheli tutuklandı

09:18 - Asayiş

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Japonya Veliaht Prensi Akishino ile görüştü

09:12 - Siyaset