?>

Oğlu çalıştırdı, Dünya Kupası'nda zirveye çıktı

Fransa'da düzenlenen Salon Okçuluk Dünya Kupası 3. ayak yarışmasında masterlar kategorisinde altın madalya kazanan Vedat Erbay'ın antrenörlüğünü oğlu Buğra üstlendi.

Spor - 7 yıl önce

ANTALYA - Sinan Özmüş

Fransa'nın Nimes kentinde düzenlenen Salon Okçuluk Dünya Kupası 3. ayak yarışmasına oğlu Buğra Erbay'ın antrenörlüğünde hazırlanan milli sporcu Vedat Erbay, masterlar kategorisinde altın madalya kazandı.

Okçuluğa 1983'te Samsun'da başlayan ve 1984-2008 yıllarında milli sporcu olarak ulusal ve uluslararası yarışmalarda boy gösteren Vedat Erbay (51), 1988 Seul ve 1992 Barcelona Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi temsil etti.

Türk Milli Takımı'nın 2008-2011 yıllarında antrenörlüğünü yapan Vedat Erbay, 2013-2016 yıllarında da Irak Milli Takımı'nda başantrenörlük görevini üstlendi.

Sahibi olduğu okçuluk akademisinden birçok sporcu ile 2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda Türkiye'yi temsil eden ve 7. olan Zehra Özbey Torun'u da yetiştiren Vedat Erbay, oğlu Buğra Erbay'ın antrenörlüğünde katıldığı Salon Okçuluk Dünya Kupası 3. ayak yarışmasında masterlar kategorisinde altın madalyaya ulaştı.

"Ülkemizi altın madalya ile taçlandırmak benim için bir onur"

Vedat Erbay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, organizasyona dünyanın dört bir yanından çeşitli kategorilerde bin 300 civarında sporcunun katıldığını söyledi.

Kulüp olarak 11 sporcu ve bir antrenörle 3. ayakta yer aldıklarını dile getiren Vedat Erbay, "Yaklaşık 120 rakibimiz vardı. Ülkemizi altın madalya ile taçlandırmak benim için bir onur. Ülkemizin milli takımına spor yaparak yıllarca hizmet verdim. Şimdi geri planda ufak da olsa okçuluk sporuna destek verebiliyorsam ne mutlu bana." dedi.

Milli sporcu, kendisini oğlu Buğra Erbay'ın çalıştırdığını belirterek, yarışma öncesinde de yarışma sırasında da antrenörünü dinlediğini ifade etti.

Buğra Erbay: Her zaman arkasında olacağım

Antrenör Buğra Erbay (27) ise "Babama antrenörlük yapmak çok güzel, harika bir duygu. O benim antrenörlüğümü yaparken, şimdi ben onun antrenörlüğünü yapıyorum, yer değiştirdik. Her zaman arkasında olacağım." diye konuştu.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Terör örgütü PYD/PKK Malezya'da düşen akrobasi uçağını 'Afrin' diye paylaştı

2018-01-27 16:30 - Medya

Padişahların 'Aheng-i Hümayun' albümü tanıtıldı

2018-01-28 03:02 - Kültür Sanat

Tutkunun ve azmin dansı bale

2018-01-27 16:02 - Magazin

'Önceliğimiz mali sorunları mümkün olduğunca çözmek'

2018-01-23 22:32 - Spor

Doria, resmen Evkur Yeni Malatyaspor'da

2018-01-27 00:02 - Spor

'Güvenli bölge için önce ABD ile güven tesis edilmeli'

2018-01-25 20:02 - Siyaset

Başakşehir deplasmanda üç puanı üç golle aldı

2018-01-22 01:34 - Spor

Harçlığı az bulan evlat, babasının dükkanını soydu

2018-01-27 20:02 - Asayiş

Mehmetçik için içlik örüyorlar

2018-01-23 22:32 - Gündem

Başakşehir deplasmanda üç puanı üç golle aldı

2018-01-21 22:42 - Spor

İlgili Haberler

Ergin Ataman'ın çalıştırdığı Panathinaikos, Yunanistan Kupası'nın sahibi oldu

23:52 - Spor

Milli para sporcu Yiğit Doğukan Bozkurt, Dünya Salon Kürek Şampiyonası'nda altın madalya kazand

00:52 - Spor

Çaykur Rizespor'dan "Galatasaray maçı için prim" açıklaması

23:22 - Spor

Fenerbahçe, Galatasaray derbisi öncesi hata yapmadı

21:58 - Spor

Milli judocu Hilal Öztürk'ten Azerbaycan'da gümüş madalya

21:33 - Spor

Günün Manşetleri

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya

Çaykur Rizespor'dan "Galatasaray maçı için prim" açıklaması

23:22 - Spor