?>

Obezite ameliyatı olmak için gittiği merkezde yaşama tarzını değiştirerek 30 kilo verdi

Antalya'da, obezite ameliyatı olmak için gittiği hastanede doktorların önerisine uyan Halil Yiğit, yaşama tarzını değiştirerek 6 ayda 30 kilo verdi

Sağlık - 2 ay önce

Antalya

Muratpaşa ilçesinde ikamet eden 52 yaşındaki Yiğit, 105 kilo olunca bazı rahatsızlıkları da arttı. Kızı obezite ameliyatı sonrası 95 kilodan 65'e düşen Yiğit, yüksek tansiyon, nefes darlığı, yürümekte güçlük şikayetleri nedeniyle kendisi de fazla kilolarından kurtulmak için genel cerrahi polikliniğine başvurdu.

Doktorlar, Yiğit'i önce doğal yollardan kilo vermeyi denemesi için hastayı endokrinoloji ve metabolizma hastalıkları ile psikiyatri bölümüne yönlendirdi. Buradaki tetkiklerinden sonra Yiğit'in insülin direnci olduğu tesbit edildi.

Tedavisine başlanan Yiğit, hem ilaç tedavisi hem de diyet yaparak üç ayda 10 kilo verdi. Öneri üzerine Antalya Şehir Hastanesi bünyesindeki obezite merkezine başvuran Yiğit, diyetisyen, psikolog, fizyoterapist, hemşire ve uzman hekimlerden sağlıklı beslenmeyi, doğru aktiviteyi ve yaşam tarzı değişikliğini öğrenerek, bunları uygulamaya başladı.

Diyet yapmadan sadece sağlıklı beslenerek ve hareketini artırarak üç ayda 20 kilo daha vermeyi başaran Yiğit, böylece bazı rahatsızlıklarından da kurtuldu.

Yiğit, 163 santimetre boyunda olduğunu ve 100 kiloyu geçince yaşam kalitesinin çok düştüğünü, astım ve yüksek tansiyon şikayetlerinin arttığını, uyumakta güçlük çektiğini söyledi.

Doktorların desteğiyle nasıl besleneceğini, hangi aktiviteleri yapacağını öğrendiğini anlatan Yiğit, "Emekli olmadan önce çalıştığım işte ağır yükler taşıyordum. Onu egzersiz sanıyordum ama değilmiş. Hiç spor salonuna gitmedim. Evde yapabileceğim birkaç küçük spor aleti aldım. Onlarla egzersiz yapıyorum, her fırsatta yürüyorum. Bir kat çıkamazken istediğim kadar kat çıkıyorum, yürüyüşüm bile değişti. Uzun mesafe gidemezken 4 kilometre ara vermeden yürüyebiliyorum." diye konuştu.

"Zayıflayınca hayata bakışım değişti"

Ameliyat olmadan da kilo verilebildiğini belirten Yiğit, kilo verirken hiçbir yemekten mahrum kalmadığını ancak dengeli beslendiğini ifade etti.

Kilonun, alkol ve sigara kadar zararlı olduğunu vurgulayan Yiğit, şöyle konuştu:

"Su içmeyi öğrendim. Günlük 2, 3 litrenin altına düşmüyorum. Soğuk havalarda da yanımda su şişesi taşıyorum. 105 kilodan 75 kiloya düşünce hayata bakışım değişti, mutluluğum arttı, bazı kronik rahatsızlıklarımdan kurtuldum. Zayıflayınca günlük yaşam daha rahat oluyor. Hipertansiyon, kolesterol ve astım hastasıydım.

Horlamalarım vardı, eşimle çok tartışıyorduk. Kilo verince hayatım değişti. Doktorların önerisiyle kolesterol ilaçlarını bıraktım, iki doz olan astım ilacım tek doza düştü, horlamalarım kesildi. Tansiyonum da dengelendiği için ilacı her gün kullanmıyorum."

İstediği kıyafetleri kolayca bulabildiğini anlatan Yiğit, uzun süre görmediği arkadaşlarıyla karşılaşınca kendisini tanıyamadıklarını söyledi.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Go home Muslera -Yusuf Polat, spor dünyasından yazdı-

2025-02-15 14:33 - En Son Yazılar

Başakşehir, Süper Lig'de iç sahada ikinci yenilgisini yaşadı

2025-02-15 18:48 - Spor

UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 turuna çıkan 4 takım belli oldu

2025-02-21 00:17 - Spor

Okan Buruk: Turu geçmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız

2025-02-19 19:57 - Spor

ABD’li gazeteci Hinkle’ye konuşan Rusya KGT Başkanı Karahan: Türkiye ile Rusya, Suriye konusunda mutabık kaldı

2025-02-17 09:33 - Özel Haber

Milli sporcular, Uluslararası Türkiye Açık Tekvando Turnuvası'nda 32 madalya kazandı

2025-02-16 01:48 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye dış politikada başarı hikayesi yazmaya devam ediyor

2025-02-19 13:12 - Siyaset

Konya Olimpik Veledromu, UCI Pist Bisikleti Uluslar Kupası'na hazırlanıyor

2025-02-15 11:58 - Spor

Doğada ender oluşan kar ruloları Amasya'da görüntülendi

2025-02-20 14:43 - Çevre-Hayat

İstanbul'da kar yağışı aralıklarla sürüyor

2025-02-20 10:53 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Sağlıkta yapay zeka destekli dijitalleşme artıyor

12:37 - Sağlık

'Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelik' güncellendi

10:12 - Sağlık

Kayseri'de kalp hastası çocuk, mitral kapak tamir yöntemiyle sağlığına kavuştu

23:58 - Sağlık

Türk kalp cerrahı Öz, Medicare ve Medicaid Hizmetleri Merkezi Direktörlüğü görevine başladı

22:38 - Sağlık

Beyin kanaması geçiren hamile kadın doktorların müdahalesiyle hayata tutundu

15:02 - Sağlık

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Nüfusumuzu artırmak için bir dizi önlem aldık

16:02 - Gündem

Türkiye "su stresi"ne karşı önlemler alıyor

15:58 - Gündem

Bakan Kurum, İzmit Körfezi dip çamuru temizliği proje alanında incelemelerde bulundu

15:48 - Gündem

Avrupa'da 2024'te Müslüman karşıtı vakaların yüzde 80,03'ü hükümet politikalarından k

15:38 - Dünya

Taksim metro istasyonu ile Taksim-Kabataş Füniküler Hattı 17.00'den itibaren kapatılacak

15:23 - Gündem