?>

Nusaybin şehidi memleketine uğurlandı

Mardin’in Nusaybin ilçesinde şehit olan Özel Harekat Polisi Mustafa Çetin’in naaşı, düzenlenen cenaze töreninin ardından memleketi Konya'ya uğurlandı.

Gündem - 9 yıl önce

Nusaybin’de bugün sabah saatlerine zırhı araca teröristlerce düzenlenen roketatarlı saldırıda yaralanan ve kaldırıldığı İlçe Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, şehit düşen Özel Harekat Polisi Mustafa Çetin için cenaze töreni düzenlendi. Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törene, Vali Ömer Faruk Koçak, Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, il protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Tören, şehidin naaşının alana getirilmesi ile başladı. Ardından şehidin özgeçmişi okundu. Daha sonra konuşma yapan Vali Koçak, terör örgütünün milletin birliğini ve bütünlüğünü bozamayacağını söyledi. Koçak, “Yiğit Mustafa, İstanbul’dan geçici görev ile Nusaybin’deki kardeşlerimizin açılan çukurlarla, haince huzurlarını bozmaya çalışanlara mücadele etti. Her şehidimiz, her gazimiz birliğimize ve bütünlüğümüze bir çimento oluyor. Bunu bilmeyen gafiller bir kere daha görsünler. Gafillere bir kere daha gösteriyorum, dönün Cizre’ye bakın sonunuz belli, Silopi’ye bakın sonunuz belli, Sur’da bitmek üzeresiniz sonunuz belli. Dargeçit’te ve Derik’te sonunuz belli. O çukurları kazan gafillere diyorum ki; elinize silah tutuşturanlara dönün deyin ki, ‘Biz burada çukur kazarken, bombalar patlatırken, kendi milletimize ihanet ederken sizler sıcak yataklarınızda lüks odalarınızda keyif yapıyorsunuz. Biz artık sizin oyunlarınıza gelmeyeceğiz’ deyin. Sonunuzu görüyorsunuz, bu hazin sona gitmeden bir kez daha o gafillere diyorum ki bu işin sonu yok. Biran önce teslim olun” dedi.Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan ise Nusaybin’de terör örgütü mensuplarına karşı yürütülen operasyonlar kapsamında bu sabah saat 05.45 sıralarında zırhlı aracına yönelik gerçekleştirilen roketatarlı saldırı sonucu kahraman özel harekat polislerden Halil Arı ve Hurşit Kelsoy’un yaralandığını, Mustafa Çetin ise şehit olduğunu hatırlattı. Yaralı polislere ilk müdahalenin Nusaybin Devlet Hastanesi’nde yapıldığını belirten Pekcan, ileri tetkik ve tedavileri için ambulans uçakla Ankara GATA’ya sevk edileceklerini ve hayati tehlikelerinin bulunmadığını söyledi.

Konuşmaların ardından Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, dua okudu. Duanın ardından silah arkadaşları tarafından omuzlara alınan Çetin’in naaşı, salavatlar eşliğinde cenaze aracına bindirildi.

Şehidin naaşı, defnedilmek üzere Konya’nın Ilgın ilçesi Yukarı Çiğil Mahallesi'ndeki baba ocağına gönderildi.

MEHMET SALİH KESKİN

dikGAZETE
Haftanın Öne Çıkanları

İşte, LG G5'in aksesuarları: LG Friends'le bir bir tanışın!

2016-02-22 06:22 - Teknoloji

Arena’da olaylı maç

2016-02-22 00:16 - Spor

LG G5 ile Apple iPhone 6s Plus karşı karşıya

2016-02-25 08:07 - Teknoloji

Çağla Şikel’den eski eşine taziye mesajı

2016-02-24 15:17 - Magazin

Gebelikte hipertiroide dikkat

2016-02-23 15:35 - Sağlık

Tahşiyecilere Kumpas Davası sanıklarının tahliye talepleri reddedildi

2016-02-26 04:50 - Gündem

İbrahim bu kez Beşiktaş'ı 'üzmek' istiyor

2016-02-21 23:02 - Spor

Mağdurken ’suçlu’ oldu

2016-02-25 15:14 - Asayiş

E-5’te motosikletlilerden tehlikeli yolculuk

2016-02-22 12:40 - Asayiş

Nusaybin şehidi memleketine uğurlandı

2016-02-28 17:33 - Gündem

İlgili Haberler

Ankara'da bazı yollar trafiğe kapatılacak

12:37 - Gündem

İstanbul'da sahte kimlik ve pasaport operasyonunda 5 zanlı tutuklandı

12:13 - Gündem

Hatay'da depremlerde oluşan tahribatı ortadan kaldırma çalışmaları sürüyor

12:11 - Gündem

Ardahan ile Ağrı'da sis etkili oldu

12:09 - Gündem

İstanbul'da sabah trafikte yoğunluk oluştu

12:08 - Gündem

Günün Manşetleri

İsrailli eski asker Weiman, ordunun Filistinlileri canlı kalkan olarak kullandığını söyledi

12:48 - Dünya

Portekizli yıldız Ronaldo: Tüm zamanların en iyi futbolcusu olduğumu düşünüyorum

12:43 - Spor

Ankara'da bazı yollar trafiğe kapatılacak

12:37 - Gündem

Sivasspor'un deplasmanda yüzü gülmüyor

12:32 - Spor

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Çakar, AA Finans Masası'na konuk oldu

12:28 - Ekonomi