?>

Normal hayata dönüşte yeni dönem başladı

Pazartesi-cumartesi günleri saat 22.00'den sabah 05.00'e kadar olan ve pazarları ise tam gün uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması ile sınırlama süresince uygulanan şehirler arası seyahat kısıtlaması sona erdi

Gündem - 4 yıl önce

ANKARA

Kovid-19 ile mücadele kapsamında belirlenen bazı tedbirlerin uygulanması, kademeli normalleşme sürecinin üçüncü etabının saat 05.00 itibarıyla başlamasıyla sona erdi.

İçişleri Bakanlığının 27 Haziran'da yayımladığı genelgeyle kademeli normalleşme sürecinin üçüncü etabında devam edecek ve sona erecek tedbirler kamuoyuna açıklandı.

Bu kapsamda, ilgili genelge doğrultusunda saat 05.00 itibarıyla Türkiye'de Kovid-19 ile mücadeleye ilişkin yeni bir döneme geçildi.

Buna göre, pazartesi-cumartesi günleri saat 22.00'den sabah 05.00'e kadar olan ve pazarları ise tam gün uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması ile sınırlama süresince uygulanan şehirler arası seyahat kısıtlaması sona erdi.

Tüm iş yerleri, ruhsatlarındaki faaliyet konusuna göre ilgili idare tarafından belirlenen açılış­ kapanış saatleri çerçevesinde faaliyet göstermeye başlayabilecek.

Kapalı yüzme havuzları hizmet verebilecek. Açık yüzme havuzları, 1 Haziran'daki genelgeyle faaliyete geçmişti.

Taş ve kağıt oyunları serbest

Sinema salonları, hamamlar, sauna ve masaj salonları ile eğlence mekanları gibi iş yerleri de müşteri kabul etmeye başlayacak.

Kahvehane ve kıraathanelerde taş ve kağıt oyunlarına ilişkin kısıtlama kaldırıldı.

Konser, festival, gençlik kampı gibi etkinlikler, açık alanlarda kişi başına 4 metrekare, kapalı alanlarda 6 metrekare yer bırakılarak düzenlenebilecek.

Toplu taşımada yolcu sınırlaması kaldırıldı

Şehir içi veya şehirler arası tüm toplu taşıma araçlarındaki yolcu sayısı sınırlandırmasına son verildi. Ayakta yolcu taşımak serbest hale geldi. 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile 18 yaş altı gençler ve çocukların şehir içi toplu taşıma araçlarını saat sınırlaması olmaksızın kullanabilmesi mümkün oldu.

Kamu kurum ve kuruluşlarında uygulanan 10.00­-16.00 mesai uygulaması sona erdi ve normal mesai düzenine geri dönüldü.

Sünnet, nişan ve kına gibi etkinlikler serbest oldu.

Piknik ve mesire alanlarında mangal yakmak serbest hale geldi.

Hiçbir iş yerinde nargile servisi yapılmayacak

Restoran, lokanta, kafe gibi yeme içme yerlerine girişte ateş ölçümü, HES kodu sorgulama, maske takma tedbirlerine devam edilecek. Masalar arası mesafe 1,5 metre olacak, aynı masada oturan kişi sayısı ise sınırlandırılmayacak.

Nargile salonu ve nargile kafeler kapalı olacak, konaklama tesisleri de dahil olmak üzere hiçbir iş yerinde nargile servisi yapılmayacak.

Etkinliklere, Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde belirtilen kural ve esaslar ile temizlik, maske ve mesafe prensiplerine uyulmak kaydıyla izin verilecek.

Nikah ve düğünlerde katılımcı sayısı sınırlanmayacak

Nikah ve düğünlerde, kapalı yerlerde uygulanan kişi başına asgari 6 metrekare yer bulunması şartı devam edecek, katılımcı sayısı sınırlanmayacak.

Nikah ve düğünlerde yiyecek ve içecek ikramı 15 Haziran'dan itibaren yapılabiliyordu. Bu uygulamaya devam edilecek ancak yeni dönemde bu etkinlikler sırasında canlı müzik dahil müzik yayınına saat 24.00'e kadar izin verilecek.

Piknik ve mesire alanlarında metrekareye 4 kişi düşecek şekilde ziyaretçi planlaması yapılacak. Piknik alanlarında bulunan masaların arasında en az 3 metre mesafe bulundurulacak.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

İspanya EURO 2020'de gol yağmuruyla çeyrek finalde

2021-06-29 01:02 - Spor

İran'da 5 binden fazla mahkuma af veya ceza indirimi çıktı

2021-06-26 14:31 - Dünya

Fernandinho bir sezon daha Manchester City'de

2021-06-29 17:17 - Spor

Başkentte 30'a yakın AVM'de yerinde aşılama uygulaması başlatıldı

2021-06-28 16:06 - Sağlık

Güvenilir Ürün Platformu ve TAB'ın düzenlediği toplantıda, arı yetiştiriciliği ve arı ürünleri ele alındı

2021-06-28 12:04 - Yerel haber-Şirket Haber

Almanya İslam Konseyi Başkanı Kesici'den İslam düşmanlığının dozunun arttığı uyarısı

2021-07-01 15:26 - Dünya

Gözaltına alındıktan kısa süre sonra ölen Filistinli muhalif Nizar Benat kimdir?

2021-06-25 21:30 - Gündem

İran'da halka seçim sonuçlarıyla ilgili görüşlerini sorduk

2021-06-28 14:56 - Dünya

Hobi amaçlı kurduğu meyve bahçesini büyüterek kiraz ihracatına başladı

2021-06-28 15:31 - Çevre-Hayat

Teknopark İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, bu yıl da öğrencilerini bekliyor

2021-06-30 15:03 - Yerel haber-Şirket Haber

İlgili Haberler

Turabi Çamkıran hakkında "müstehcenlik" suçundan soruşturma başlatıldı

17:32 - Gündem

Yüksek binalarda modern yangın söndürme sistemlerinin kullanılması zorunlu

17:28 - Gündem

Kırsalda Bereket, Hayvancılığa Destek Projesi'ne başvurular başladı

17:02 - Gündem

Ege Denizi'nde 28 Ocak'tan bu yana 938 deprem meydana geldi

16:57 - Gündem

İBB Başkanı İmamoğlu hakkında 7 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi

16:52 - Gündem

Günün Manşetleri

BM, Trump'ın Gazze'yi devralma ve Filistinlileri zorla yerinden etme planını eleştirdi

18:08 - Dünya

ABD Hazine Bakanlığı 125 milyar dolarlık tahvil satacak

18:02 - Ekonomi

ABD Başkanı Trump, İran'la nükleer anlaşma imzalamaya açık olduğu sinyalini verdi

17:57 - Dünya

Britanya Müslüman Konseyi'nden, Filistinlilere yönelik etnik temizliğin durdurulması çağrısı

17:53 - Dünya

Gürcistan'da parlamentoya gitmeyen bazı muhaliflerin milletvekillikleri düşürüldü

17:47 - Dünya