Nişantaşı Üniversitesi BESYO açıldı

2010 yılından beri eğitim camiasında hızla ilerleme kaydeden Nişantaşı Üniversitesi 2016-2017 akademik yılına bir yenilikle giriyor.

Eğitim - 8 yıl önce

Kurulduğu günden bu güne kadar eğitim camiasında hızlı adımlarla ilerleyen Nişantaşı Üniversitesi, yeni akademik yıla yeni bir bölümle giriyor. Spor sektörüne dokunacak, sektördeki gelişmeye paralel kaliteli spor insanları yetiştirmeyi hedefleyen Nişantaşı Üniversitesi bu bağlamda Beden eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu'nu (BESYO) eğitim camiasına kazandırdı.

TED (Tenis Eskrim Dağcılık Kulübü) Tesisleri’nde dün yapılan yetenek sınavına 2 bine yakın öğrenci başvuru yaparken, toplamda 3 bölüme 180 öğrencinin alınacağı belirtildi. Nişantaşı Üniversitesi BESYO için seçmeleri yapılan öğrencilerde sınavdaki performansları, YGS puanları, spor özgeçmişleri, mesleğe gönüllülük yaklaşımı gibi kriterlerle değerlendirmeler yapıldı. Sporla hayata, sektöre ve iş hayatına hazır donanımlı rekreasyon, antrenörlük ve spor yöneticiliği alanlarında yetiştirilecek olan öğrenciler, disiplinlerarası birleştirme gücüyle akademisyenlik de yapabilecekler.

"İstanbul'a yeni bir soluk getirmeyi amaçladık" diyen Nişantaşı Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu hocalarından Yrd. Doç. Dr. Umut Başoğlu, "Bizim için çok heyecan verici bir şey. Bugün online olarak kayıt yaptıran bin 950 adayımız var ve buraya sınava gelen kişi sayısı da bin 250. Heyecanlı bir şekilde başladık. Umarım herkes için güzel sonuçlar olur. BESYO olarak kuruluşumuzun en temel hedefi de Türkiye'de uygulanmayanı uygulamak ve öğrencilerimizin tamamını spor sektörüne, sahaya hazırlamak. 

Dolayısıyla klasik eğitim yerine, daha modüler ve sahaya yönelik bir eğitim planlıyoruz. Hocalarımızla uzun uzun yaptığımız görüşmeler sonucunda karar verdik ki, şu andaki eğitimi canlandırmamız ve bütün öğrencilerimizi rekreasyon, spor yöneticiliği ve antrenörlük bölümlerinde spor sektörüne kazandırmamız gerekiyor. Tüm deneyim ve kurgumuzu bunun üzerine yerleştirdik" ifadelerini kullandı.

DAHA AZ TEORİK DAHA ÇOK PRATİK 

 Türkiye'de klasik eğitim uygulandığını fakat kendilerinin bu anlayıştan uzak eğitim vereceklerini de vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Başoğlu, "Türkiye'de klasik eğitim uygulanıyor. Biz klasik eğitimin biraz daha dışında kalmaya çalışacağız. Bologna Süreci kapsamında alınan karar gereği Avrupa Birliği ülkelerindeki üniversite öğrencileri daha fazla sahada, daha az teorik eğitimle hayatlarını kazanmaya çalışıyorlar ve mesleklerini öğreniyorlar. 

Bu anlamda meslek demek deneyimsel öğrenme demek. Öğrencilerimizin tamamı deneyimsel öğrenme ile mesleğe hazırlanacaklar" diye konuştu. Sözlerine "Bu anlamda farklı olacağımızı düşünüyoruz. Bundan sonra büyüyerek devam edeceğiz" diyerek devam eden Yrd. Doç. Dr. Başoğlu, "Bizlerden desteklerini esirgemesinler. Bizlere destek olup bu okulun açılmasında öncülük ettikleri için Mütevelli Heyeti Başkanımız Levent Uysal ve Genel Sekreterimiz Can Uysal'a teşekkür ediyoruz" dedi.

"İYİ EĞİTİM VEREN BİR ÜNİVERSİTE" 

 Nişantaşı Üniversitesi BESYO yetenek sınavına katılan öğrencilerden Şeyma Betil Mercan ise heyecanlı olduğunu belirterek, "Sınavdan sonra heyecanım geçti. Sınav aslında kolaymış. Antrenörlük ya da spor yönetimi bölümüne girmeyi düşünüyorum. Nişantaşı Üniversitesi'ni araştırdım ve iyi eğitim veren bir üniversite olduğunu gördüm. Bu yüzden burayı seçtim" şeklinde konuştu.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Eyfel kulesi kırmız-beyaz

2016-06-13 13:32 - Dünya

Sofraların en tatlı sabrı: Güllaç

2016-06-13 18:09 - Gündem

-Her- Günün Çizgisi... Hasan Aycın...

2016-06-14 08:04 - Günün Çizgisi

Seri cinayet zanlısı Atalay Filiz’in yakalandıktan sonraki ilk fotoğrafı

2016-06-12 13:37 - Yerel haber-Şirket Haber

CHP’li üyeden skandal istek: HDP’li belediyelere...

2016-06-09 20:53 - Genel

Avrasya Tüneli'nin geçiş ücreti belli oldu

2016-06-09 20:22 - Gündem

ABD'li itfaiye şefinin esrarengiz ölümü

2016-06-13 11:57 - Yerel haber-Şirket Haber

İlim Yayma Vakfı eski başkanı ve Numan Kurtulmuş'un eniştesi Asım Taşer vefat etti

2016-06-12 21:21 - Özel Haber

Fiyatı düşen akıllı telefonlar!

2016-06-15 04:52 - Teknoloji

KOREV’in yeni Yönetim Kurulu Başkanı Ülkü Aydeniz Keklikoğlu oldu

2016-06-16 11:52 - Gündem

İlgili Haberler

YKS soru kitapçıkları ve cevap anahtarları, ÖSYM'nin internet sitesinde erişime açıldı

19:14 - Eğitim

YKS için yanlış okula gelen ve kimliğini unutan öğrencilerin yardımına polis yetişti

12:37 - Eğitim

İTÜ, uluslararası insan kaynakları yönetimi alanında yüksek lisans programı açtı

13:48 - Eğitim

Malatya'da depremde yıkılan 4 derslikten 3'ü yeni eğitim yılına yetiştirilecek

12:58 - Eğitim

2024 YÖK Üstün Başarı Ödülleri için başvurular başladı

11:42 - Eğitim

Günün Manşetleri

İsrail'in Gazze'de bir eve düzenlediği saldırıda 2'si çocuk 4 Filistinli öldü

03:28 - Dünya

Trump: Sorun Biden'ın yaşı değil, yetersizliği

00:22 - Dünya

Lübnan'dan dünya ülkelerine İsrail tehdidine karşı dayanışma gösterme çağrısı

00:08 - Dünya

Papa Franciscus gelecek yıl Türkiye'yi ziyaret etmek istediğini söyledi

23:38 - Dünya

İspanya, Uluslararası Adalet Divanında İsrail'in soykırımla yargılandığı davaya müdahil oldu

23:32 - Dünya