?>

New York'ta kiracıların yüzde 25'i salgın nedeniyle mart ayından beri kiralarını ödeyemiyo

ABD'nin New York kentinde, Kovid-19 salgını nedeniyle gelir kaybı yaşayan her 4 kiracıdan 1'inin 4 aydır kirasını ödeyemediği bildirildi.

Dünya - 5 yıl önce

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle işini kaybeden veya gelir kaybına uğrayan New Yorkluların yüzde 25'inin mart ayından bu yana kiralarını ödeyemediği bildirildi.

Toplu Konut Geliştirme Programı (CHIP) verilerine göre, New York'ta kiracıların yüzde 25'inin Kovid-19'un ülkeye yayıldığı mart ayından bu yana kiralarını ödeyemedi.

New York Üniversitesi Furman Center'in araştırmasında da ofis ortamında çalışanların çoğunun, Kovid-19 salgını sonrası evden çalışmayı tercih ettiği ve New York'a uzak yerlerde daha ucuza ev kiralamayı tercih ettiği belirtilmişti.

Şehirde yaşayan dar gelirli işçi grubunun ise iş bulamama kaygısı yüzünden böyle bir şansının olmadığı ve bu grupta yer alan 700 binden fazla kişinin salgın döneminde gelir kaybına uğradığı bilgisi araştırmada paylaşılmıştı.

Araştırmada, azınlıklar, göçmenler ve öğrencilerden oluşan bu dar gelirli grubun New York şehrinde yaşamak için gelirlerinin 3'te 1'ini kira olarak vermek zorunda kaldıkları bilgisi de yer almıştı.

Ödenemeyen kiralar yüzünden ev sahiplerinin de emlak vergilerini ödeyemeyecek olması, New York şehri için yüz milyonlarca dolar gelir kaybı anlamına geliyor.

İşsizlik yardımlarının bitmesi kiracıları olumsuz etkileyecek

Amerikan Kongresi tarafından işini kaybedenlere verilen haftalık 600 dolarlık yardım çeklerinin temmuz ayından sonra devam etmeyecek olması da hem kiracılar hem de ev sahipleri için krizin derinleşmesi anlamı taşıyor.

Salgın döneminde işini kaybedenler ve gelir kaybına uğrayanların yaşam alanlarını kaybetmemeleri için New York eyaletinde geçen ay "Kiracı Güvenli Liman Yasası" adlı koruma kanunu çıkarılmıştı.

Kiracılar bu kanuna göre evden atılmaktan kurtuluyor ama geçmiş kira borçları birikmeye devam ediyor, bu da ev sahiplerinin sonrasında kira borçları için dava açabileceği anlamına geliyor.

Bir önceki ev sahibi ile kira borcu yüzünden mahkemelik olan bir kiracı için ise başka bir apartmana taşınmak istemesi durumunda bunun kredi karnesine olumsuz yansıması nedeniyle yeni ev sahibini ikna etmek neredeyse imkansız hale geliyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Sertab Erener yeni albümünün konserini Yenikapı'da gerçekleştirdi

2020-07-05 14:54 - Magazin

Milli Savunma Bakanı Akar ve Orgeneral Güler Trablus'ta

2020-07-03 19:32 - Gündem

38 yaşındaki Milan Baros, sezon sonunda futbolu bırakıyor

2020-07-03 19:22 - Spor

NASA, Mars keşif aracı Perseverance'ın fırlatılışını yeniden erteledi

2020-07-02 18:12 - Teknoloji

Yeni Malatyaspor deplasmanda galip

2020-07-08 23:57 - Spor

Eski Nissan Üst Yöneticisi Ghosn'un Lübnan'a kaçmasına ilişkin davada ara karar

2020-07-03 21:02 - Gündem

Ronaldo dünya futboluna damga vurmaya devam ediyor

2020-07-05 17:15 - Spor

Boğaziçi'nin ikinci gerdanlığı 32 yıldır hizmet veriyor

2020-07-03 19:35 - Gündem

Ford Transit, 10 vitesli otomatik şanzıman seçeneğiyle Türkiye'de

2020-07-03 17:43 - Genel

Kovid-19 salgınında son 24 saat

2020-07-05 02:37 - Gündem

İlgili Haberler

Gazze'de zorla yerinden edilen Filistinlilerin güneyden kuzeydeki topraklarına dönüşü devam edi

19:37 - Dünya

İslamabad'daki F-8 kavşağına Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adı verildi

19:03 - Dünya

İsrail ordusunun Suriye'de işgal ettiği bölgede 7 askeri nokta inşa ettiği ortaya çıktı

18:38 - Dünya

İsrail polisi işgal altındaki Doğu Kudüs'te UNRWA okullarına baskın düzenledi

18:22 - Dünya

BM: KDC'nin doğusundaki durum, çatışmalar nedeniyle "keskin biçimde" kötüye gidiyor

17:32 - Dünya

Günün Manşetleri

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda olumsuz hava koşulları nedeniyle uçuşları azaltma kararı

19:42 - Gündem

Gazze'de zorla yerinden edilen Filistinlilerin güneyden kuzeydeki topraklarına dönüşü devam edi

19:37 - Dünya

Türkiye ile Ukrayna arasında 2 anlaşma imzalandı

19:32 - Gündem

İslamabad'daki F-8 kavşağına Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adı verildi

19:03 - Dünya

TBMM Kartalkaya Kayak Merkezi'ndeki Otel Yangınını Araştırma Komisyonu, çalışma takvimini belir

18:52 - Siyaset