?>

Netkent Üniversitesi'nden “1 milyon yazılımcı“ hedefine 4 milyon dolarlık eğitim desteği

"Türkiye'nin '1 milyon yazılımcı' hedefine destek sağlamak amacıyla ilk bölümü 5 yıl sürecek ve toplamda 1.000 öğrencinin 4 yıllık yazılım mühendisliği programına kabul edileceği bir burs programı açıklıyoruz"

Genel - 5 yıl önce

Netkent Akdeniz Araştırma ve Bilim Üniversitesi, Türkiye'nin "1 milyon yazılımcı" yetiştirilmesi hedefine katkı sağlamak amacıyla 2020-2021 güz döneminden başlamak üzere 5 yıl süreyle her dönemde 100, toplamda 1.000 öğrenciye 4 yıl süreyle karşılıksız yazılım mühendisliği bursu verecek.

Üniversite, bursun toplam büyüklüğünü 4 milyon dolar olarak açıkladı.

Netkent Akdeniz Araştırma ve Bilim Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Vedat Eşkinat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversitenin çalışmaları ve "Yarınlar Bizim Eğitim Bursu" projesine ilişkin bilgi verdi.

Türkiye'nin "1 milyon yazılımcı" hedefine destek sağlamak amacıyla ilk bölümü 5 yıl sürecek ve toplamda 1.000 öğrencinin 4 yıllık yazılım mühendisliği programına kabul edileceği bir burs programı açıkladıklarını bildiren Eşkinat, Netkent Üniversitesi'nin kazanan öğrencilere toplam 4 milyon dolar değerinde eğitim bursu vereceğini söyledi.

Eşkinat, proje kapsamında, 2020-2021 güz döneminden başlamak üzere üniversitenin mühendislik fakültesi yazılım mühendisliği lisans bölümüne güz dönemi için 100, bahar dönemi için 100 öğrenci olmak üzere, her akademik yıl tam burslu 200 öğrenci alınacağını bildirdi.

Programa kabul edilecek öğrencilerin, sektörlerindeki tecrübeleri ile meslek yaşamlarında en üst düzeye ulaşmış kişilerden oluşan bağımsız bir seçici kurul tarafından belirleneceğine işaret eden Eşkinat, şunları kaydetti:

"Bununla birlikte tüm mühendislik fakültesi öğrencilerimize ve akademisyenlerimize yönelik gerek bireysel gelişimlerine gerekse ülke ekonomimize katkı sağlayacak uluslararası bir Yazılım Kuluçka Merkezi'nin de hazırlıklarını sürdürüyoruz. Yakın bir süreçte detayları kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz. Hedefimiz çok açık. Dünya artık değişiyor, küresel rekabet inanılmaz boyutlara ulaştı. Biz de üniversite olarak, Türkiye'nin dünyada teknoloji süper gücü, KKTC'nin de yakın geleceğin yazılım üssü olması için emek harcayacak, bu alanda küresel düzeyde rekabet edecek bilgiye sahip, konusunda ve entelektüel anlamda tam donanımlı, bilimsel gelişimi kucaklayan, Türkiye'nin, KKTC'nin ve Türk dünyasının teknolojik olarak yükselmesine katkı sağlayacak mühendisler yetiştirmeyi hedefledik."

Mezunların, alacakları eğitim ile kişisel gelişimlerinin yanı sıra milli teknoloji hamlesi için ihtiyaç duyulan, bilişim teknolojileri, mühendislik, danışmanlık ve Ar-Ge kadrolarında yer alacağını dile getiren Eşkinat, güvenlik, eğitim, sağlık, enerji, çevre gibi pek çok alanda teknolojide dışa bağımlılığı azaltarak sektörde küresel güç olma hedefine katkı sağlayacaklarını söyledi.

Kaynak: AA . dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Erdoğan, 28 Mayıs Azerbaycan'ın Cumhuriyet Günü bayramını kutladı

2020-05-29 00:07 - Özel Haber

Yeniden seferlere başlayacak THY'den uçaklarda ikram düzenlemesi

2020-05-31 02:38 - Çevre & Seyahat

ESCARUS'tan Kovid-19 ve sürdürülebilirlik raporu

2020-05-29 18:09 - Genel

Seyahat kısıtlaması kalktı, uçak bileti aramaları 8 kat arttı

2020-06-02 15:23 - Genel

Nazım Hikmet ölümünün 57. yılında mezarı başında anıldı

2020-06-03 17:07 - Kültür Sanat

Tunceli'de koruma altındaki yaban keçileri beslenirken görüntülendi

2020-05-28 13:37 - Çevre-Hayat

Yolcu gemileri faaliyetlerine 1 Haziran'da başlayacak

2020-05-30 23:33 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yargıtay Başkanı Akarca'yı kabul etti

2020-06-02 19:40 - Siyaset

Doğu Akdeniz'in sağlık üssü Mersin Şehir Hastanesi 'normalleşme sürecine' hazır

2020-05-31 19:46 - Sağlık

Dünya genelinde Kovid-19 tespit edilen kişi sayısı 6 milyon 450 bini geçti

2020-06-03 13:12 - Dünya

İlgili Haberler

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

Filistinli hasta ve yaralıların tedavi için DSÖ koordinesinde Gazze dışına çıkışı sürüyor

19:37 - Dünya

İsrail'in Lübnan'ın doğusunda bir araca düzenlediği SİHA saldırısında bir kişi hayatını ka

19:32 - Dünya

Beyaz Saray, DOGE'un yöneticisi ile ilgili tartışmalara açıklık getirdi

19:28 - Dünya

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, BBC'nin "Hala Savaştayız" haberini yalanladı

19:23 - Gündem

Osmaniye'de sahipsiz köpekler 2 keçi yavrusunu yaraladı

19:18 - Gündem