?>

Netanyahu, Filistin'i tanıyabileceklerini duyuran Macron ile telefonda görüştü

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, oğlu Yair'in hakaret ettiği Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'la telefon görüşmesi gerçekleştirdi

Dünya - 23 saat önce

Kudüs

İsrail Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamaya göre, Başbakan Netanyahu, görüşmede Macron'un Filistin devletini tanıyabileceklerini duyurmasına tepki göstererek Filistin'in kurulmasına şiddetle karşı çıktıklarını söyledi.

Netanyahu, oğlu Yair'in Macron'a hakaret etmesi ve kendi yaptığı sosyal medya paylaşımıyla gerilen sürecin ardından yaptığı telefon görüşmesinde, İsraillilerin büyük ölçüde Filistin devletine karşı çıktığını öne sürerek bunun kendisinin de uzun süredir izlediği bir politika olduğunu aktardı.

Macron'dan, Gazze'ye geçişlerin insani yardıma açılması çağrısı...

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, yaptığı görüşmeye ilişkin yaptığı X paylaşımında, "Gazze'deki sivillerin yaşadığı çilenin sona ermesi" gerektiğini Netanyahu’ya ilettiğini belirtti.

Netanyahu'ya İsrail'in ve İsraillilerin güvenliğini desteklediklerini söylediğini belirten Macron, "Tıpkı esirlerin tamamının serbest bırakılması gibi Hamas'ın silahsızlanması önemli bir öncelik." görüşünü paylaştı.

Macron, insani yardım için Gazze Şeridi'ne tüm geçiş noktalarının açılmasının Gazzeli siviller için hayati önem taşıdığına işaret ederek, "Umarım önümüzdeki saatler böyle bir çözüme ve daha fazla esirin serbest bırakılmasına olanak tanır." ifadesini kullandı.

Macron'dan Filistin devletini tanıyabilecekleri mesajı...

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Mısır'a yaptığı 2 günlük ziyaretin ardından France 5 kanalına verdiği röportajda, "(Filistin'i) Tanımaya doğru ilerlemeliyiz ve önümüzdeki aylarda buna varabiliriz." ifadelerini kullanmıştı.

Macron, Filistin'i tanıma meselesini Suudi Arabistan ile eş başkanlığını yapacakları iki devletli çözüme ilişkin uluslararası konferansta nihayete erdirmeyi amaçladıklarını belirtmişti.

İsrail'in 7 Ekim 2023'te Gazze Şeridi'ne saldırılar başlatmasının ardından İspanya, Norveç, İrlanda, Slovenya, Ermenistan, Bahamalar, Trinidad ve Tobago, Jamaika ile Barbados gibi ülkelerin aldığı kararlarla Filistin'i tanıyan ülke sayısı 146 olmuştu.

Yair Netanyahu, Macron'a hakaret etmişti...

İsrail Başbakanı'nın oğlu Yair Netanyahu, X hesabından, Filistin devletini tanıyabileceklerini duyuran Macron'a, "Canın cehenneme!" ifadeleriyle hakaret etmişti.

Yair, Fransa Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiği paylaşımında, "Yeni Kaledonya'nın bağımsızlığına evet! Fransız Polinezyası'nın bağımsızlığına evet! Korsika'nın bağımsızlığına evet! Bask Ülkesi'nin bağımsızlığına evet! Fransız Ginesi'nin bağımsızlığına evet!" ifadelerine de yer vermişti.

Başbakan Netanyahu ise X hesabından yaptığı paylaşımda, oğlu Yair Netanyahu'nun Macron'a hakaret etmesinin "kabul edilemez" olduğunu ifade etse de oğlunun "ülkesinin geleceğini önemseyen gerçek bir Siyonist" olduğunu söylemişti.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Tarife belirsizliği altının "güvenli liman" cazibesini pekiştirebilir

2025-04-09 11:30 - Ekonomi

Togg, T10X için faizsiz finansman desteği sunuyor

2025-04-08 20:38 - Ekonomi

Ekrem İmamoğlu'nun "ihaleye fesat karıştırma" suçundan yargılanmasına devam edildi

2025-04-11 18:27 - Gündem

İran: ABD ile ikinci tur müzakereler Umman'da yapılacak

2025-04-15 00:02 - Dünya

Bitcoin, ABD tarifelerinin 90 gün durdurulmasıyla 82 bin doların üzerine çıktı

2025-04-09 21:57 - Ekonomi

Rus mücevher saat markası Nika'dan Türkiye için Kur'an-ı Kerim ayetleri işlemeli klasik saatler

2025-04-09 07:18 - Özel Haber

İngiliz hükümeti "British Steel'i kurtaracak ham maddeleri temin ettiğini" duyurdu

2025-04-15 13:18 - Ekonomi

Tayfun Taşdemir ve Berkay Karakurt, 3 bant bilardoda Avrupa şampiyonu oldu

2025-04-09 19:53 - Spor

Şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın anısına Batman'dan Çorum'a pedal çevirecek

2025-04-15 14:37 - Çevre-Hayat

Güney Kore'de eski ana muhalefet lideri Lee devlet başkanlığı için yarışacağını açıkladı

2025-04-10 12:48 - Dünya

İlgili Haberler

ABD'de duvarı delinerek girilen mağazadan en az 10 milyon dolarlık takı çalındı

14:43 - Dünya

AB Komisyonu Başkanı von der Leyen: Bildiğimiz Batı artık kalmadı

14:38 - Dünya

Rusya: İran'ın nükleer meselesinin çözüm sürecine katkıda bulunmaya hazırız

14:18 - Dünya

İsrail 18 aydır süren saldırılarıyla Gazze'deki işgalini genişleterek göçü artırıyor

14:07 - Dünya

İngiltere'deki üniversitelerden İsrail'e destek veren firmalara 456 milyon sterlinlik yatı

13:23 - Dünya

Günün Manşetleri

AK Parti'li kadın belediye meclis üyelerinden "Sıfır Atık" projesine destek

15:58 - Siyaset

AJet ve İstanbul Çocukları Vakfından başarılı öğrencilere seyahat desteği

15:53 - Gündem

Mega yat "Golden Odyssey" Marmaris Körfezi'ne demirledi

15:48 - Gündem

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Zirai dondan 34 il farklı ölçülerde etkilendi

15:42 - Ekonomi

"Siber suç ve suçlulara yönelik" operasyonlarda 223 şüpheli yakalandı

15:38 - Gündem