Neştersiz kök hücre tedavisiyle leke, iz ve kırışıklık sonlandırılıyor

ABD'li bilim insanlarının araştırmasıyla leke, yara, akne ve kırışıklık izlerinin, kişinin kendi kök hücrelerinin artırılmasını sağlayan ve cerrahi işlem uygulanmadan yapılan "Natutoks" yöntemiyle büyük ölçüde yok edildiği ortaya konuldu.

Sağlık - 6 yıl önce

Ankara

ABD'li bilim insanları tarafından gerçekleştirilen ve sonuçları Kaliforniya'da düzenlenen kongrede açıklanan araştırmayla, leke, yara, akne ve kırışıklık izlerinin, kişinin kendi kök hücrelerinin cerrahi uygulanmadan artırılmasıyla büyük ölçüde ortadan kaldırılabileceği gösterildi.

Kadın Sağlığı Derneği Başkanı Dr. Buğra Buyrukçu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güneşe maruziyet, beslenme alışkanlığı, yanlış kozmetik ürün kullanımı gibi çevresel etkenlerin yanı sıra yaşlanmaya bağlı cilt yapısının bozulduğunu, çabuk hasar gördüğünü ve lekelenme oranlarının arttığını söyledi.

Cildin yaşlanmasında, genetik faktörlerin yanı sıra uykusuzluk, az su içme ve yanlış beslenmenin etkili olduğunu vurgulayan Buyrukçu, yoğun şeker tüketimi ve işlenmiş gıdaların da cildin bozulmasında önem taşıdığını ifade etti. Buyrukçu, "Cildin kolajen yapısını etkileyen bu ürünlere glikojen ürün deniliyor. Bunlar vücuda girdiğinde, cildi canlı, esnek ve gergin tutmayı sağlayan kolajen yapıya tutunuyor. Katı bir hale gelen kolajen yapı ciltte hasara yol açıyor. Aşırı makyaj, sigara ve alkol kullanımı da bu süreci hızlandırıyor." diye konuştu.

"Cerrahi işlem uygulanmıyor"

Buyrukçu, ciltte zamanla azalan kök hücre sayısının artırılarak daha uzun süreli ve hatta kalıcı çözüm bulunabilmesi için son olarak ABD'de "Cosmetic Acupuncture Academy" doktorları tarafından yeni bir araştırmaya imza atıldığını belirtti.

"Ciltte sorunlu bölgede kök hücre artışıyla kolajen ve elastin sentezi sağlanması" konulu bir araştırma yapıldığını ve sonuçların ABD'nin Kaliforniya eyaletinde, immünoloji, dermatoloji, plastik cerrahi hekimlerinin katıldığı doğal uygulamaların ele alındığı bilimsel kongrede paylaşıldığını aktaran Buyrukçu, "Kişinin kendi hücreleriyle ciltteki leke, iz ve kırışıklığın tamir edilmesine olanak sağlayan, Natutoks diye isimlendirilen ve 'doğal botoks' şeklinde ifade edilen bir yöntem geliştirildi. Bu yöntemde hiçbir şekilde bir cerrahi işlem uygulanmıyor." dedi.

Üç aşamadan oluşan ve ciltteki kan dolaşımı artırılarak kök hücrelerin uyarılmasıyla, bölgedeki hücre miktarının artırılması esasına dayanan yöntemle, kolajen ve elastin seviyesinin yükseltildiğini kaydeden Buyrukçu, bu şekilde dokunun yeniden kendini tamir ederek leke ve kırışıklıkları yok ettiğini anlattı. Buyrukçu, araştırmaya ilişkin şu bilgileri verdi:

"Çalışma, özellikle kontrollü gruplar üzerinde gerçekleştirildi. Gruplardan bir kısmına Natutoks bir kısmına sadece kolajen artırımı, bir kısmına ışık tedavisi bir diğer kısmına sadece güneş kremi uygulandı. Araştırma sonucunda, Natutoks yöntemiyle yüzde 76 oranında başarı elde edildi, kırışıklıkların büyük ölçüde azaldığı, lekelerin yok olduğu ortaya konuldu.

Türkiye'de de uyguladığımız tedavinin, kesinlikle bir yan etkisi bulunmuyor. Kişinin ilaç kullanıyor olması, kalp, şeker gibi hastalıklarının bulunması bir engel teşkil etmiyor."

Uygulama nasıl yapılıyor?

Tedaviye başlamadan önce ilk olarak cildin derinlemesine temizlenerek, gözenek ve toksinlerden arındırıldığını belirten Buyrukçu, leke, iz ya da kırışıklığın belirlenerek, bu kısımların altında ciltte azalmış olan kolajen ve elastin miktarının artırılmasının hedeflendiğini söyledi.

Buyrukçu, bunun için kişinin kendi kök hücrelerinin sorunlu olan bölgeye daha yoğun aktive olabilmesi amacıyla ciltte kanlanmanın artırılmaya çalışıldığını ifade etti. Kanlanmanın sağlanması için özel üretilmiş küçük iğnelerin sorunlu bölgeye batırıldığını dile getiren Buyrukçu, "Cilt altında kanlanma artışı sağlandıktan sonra yapılanmadan sorumlu kök hücreler de sorunlu bölgede daha yoğun çalışmaya başlıyor. Yani, söz konusu yöntemle, ciltteki sorunlu bölgeye özel iğneler batırılarak kanın bölgeye hücum etmesi sağlanıyor ve yaratılan hasarın artırılarak kök hücrelerin bölgeye ulaşmasıyla yeniden onarım yapılmasına imkan veriliyor." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

‘Van pastası’ tescil bekliyor

2019-03-04 20:06 - Kültür Sanat

2019’un kırsal kalkınma bütçesini açıkladı

2019-03-05 14:55 - Politika

Öldürdüğü pazarcıyı yol ortasında kamyonetten düşürdü

2019-03-05 19:32 - Asayiş

'Türk dizileri önemli bir başarı hikayesine imza attı'

2019-03-11 16:32 - Kültür Sanat

İTO’dan “sosyal girişimciler“ için yasal zemin önerisi

2019-03-05 15:36 - Ekonomi

Kesilmekten kurtulan sincaplar hayvanat bahçesinin neşe kaynağı oldu

2019-03-09 15:32 - Çevre-Hayat

Minik Nurcan’ın ağlatan dramı: Yardım bekliyor

2019-03-11 13:02 - Asayiş

Emevilerin yaptığı Rahmet Kapısı’nı Kudüslüler savunuyor

2019-03-10 16:02 - Dünya

TJK fark yaratan kadınları atlarla fotoğrafladı

2019-03-06 16:02 - Spor

Kırgız gazi çocuklara ata sporu okçuluğu öğretiyor

2019-03-06 19:02 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Antibiyotik direncine bağlı ölümlerin oranı 2050'ye kadar yüzde 70 artabilir

16:22 - Sağlık

Almanya'da Alzheimer'dan ölenlerin sayısı 20 yılda yaklaşık iki katına çıktı

13:26 - Sağlık

Bolu'daki klinik, diş ve çene bozuklukları tedavisinde bölgenin hizmetinde

12:37 - Sağlık

Elazığ'da nefes borusuna yiyecek kaçan öğrenciyi öğretmeni Heimlich manevrasıyla kurtardı

18:58 - Sağlık

Rektörden doktor adaylarına "güler yüz" tavsiyesi

16:33 - Sağlık

Günün Manşetleri

Lübnan'da çağrı cihazlarının patlatılması yerli ve milli ürünlerin önemini ortaya koydu

12:43 - Dünya

Cammu-Keşmir'deki seçimlerin ilk aşaması için oy kullanma işlemi başladı

12:37 - Dünya

İtalya'da olumsuz hava koşulları can aldı

12:32 - Dünya

İsrail'in 348 gündür saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de can kaybı 41 bin 272'ye çıktı

12:28 - Dünya

ABD seçimlerinde görevli bazı yetkililere "şüpheli" zarflar gönderildi

12:22 - Dünya