?>

Necmettin Erbakan'ın kurduğu son parti 'Saadet' 20 yaşında

Eski başbakanlardan Necmettin Erbakan öncülüğünde 20 Temmuz 2001'de kurulan Saadet Partisi, 20'nci kuruluş yıl dönümünü kutluyor.

Siyaset - 4 yıl önce

Ankara

20 Temmuz 2001'de kurulan Saadet Partisi'nin genel başkanlığına, Necmettin Erbakan'ın siyasi yasaklı olması nedeniyle Recai Kutan getirildi.

Saadet Partisi'nin 11 Mayıs 2003'te gerçekleştirilen 1. Olağan Kongresi'nde aday olan Necmettin Erbakan, genel başkanlığa seçildi.

Erbakan, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca, kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle parti üyeliğinden ayrılmasının istenmesi üzerine 30 Ocak 2004'te parti üyeliğinden ve genel başkanlıktan istifa etti. Recai Kutan bu tarihten itibaren genel başkanlık görevini vekaleten sürdürdü.

Kutan, 8 Nisan 2006'da yapılan 2. Olağan Kongrede tekrar genel başkanlığa seçildi.

26 Ekim 2008'de yapılan 3. Olağan Kongre'de aday olan Numan Kurtulmuş genel başkan seçildi.

Kurtulmuş'un 1 Ekim 2010'da Saadet Partisi'nden istifa ettiğini açıklamasının ardından Necmettin Erbakan, partisinin 17 Ekim 2010'da yapılan 4. Olağan Kongresi'nde genel başkanlığa getirildi.

Erbakan'ın 27 Şubat 2011'de vefat etmesinin ardından 5 Mart 2011'de gerçekleştirilen Saadet Partisi'nin 5. Olağan Kongresi'nde, Mustafa Kamalak genel başkan oldu.

30 Ekim 2016 tarihinde gerçekleştirilen Saadet Partisi 6. Olağan Kongresi'nde genel başkan seçilen Temel Karamollaoğlu ise halen partideki görevini sürdürüyor.

"Partimiz, 20 yıldır kararlı duruşunu sürdürüyor"

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan, Necmettin Erbakan'ın arkadaşlarıyla beraber 1969'da Anadolu'nun özlemini ve hayalini gerçekleştirmek için başlattığı hareketin temsilcisi olduklarını söyledi.

Saadet Partisinin, Milli Görüş hareketinde faaliyet gösteren üç kuşağı barındırdığını kaydeden Doğan, "Partimiz, Erbakan hocamızın o yıllarda savunduğu idealleri bugün yaşatan ve yaşayan bir parti olması hasebiyle kendine has bir yerde duruyor. Türk siyasetine 'adil düzen' gibi özgün bir fikri ve çağrıyı getiren Milli Görüş geleneğinin bugünkü temsilcisi olan partimiz, 20 yıldır kararlı duruşunu sürdürüyor." dedi.

Parti olarak herkesin kendini güvende hissettiği, kimsenin inancından ve kimliğinden dolayı ayrımcılığa uğramadığı, adaletin tam manada tesis edildiği huzurlu bir Türkiye için çalıştıklarını belirten Doğan, "Kutuplaştıran ve ayrıştıran siyaset anlayışına karşı farklılıklara rağmen birliği sağlamanın ve toplumsal barışı tesis etmenin gayreti içindeyiz." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Taliban ile Afgan hükümeti müzakerelerin hızlandırılması için anlaştı

2021-07-19 03:11 - Dünya

Kene popülasyonundaki artış endişelendiriyor

2021-07-13 14:37 - Sağlık

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı 15 Temmuz şehitlerinin kahramanlığını dünyaya anlatacak

2021-07-15 02:21 - Gündem

Türkiye'de üretime başlayan OPPO, global kapasitesini artırdı

2021-07-12 16:06 - Yerel haber-Şirket Haber

Nijerya'daki güvenlik sorunları nedeniyle bazı bölgelerde Kurban Bayramı kutlamaları yasaklandı

2021-07-16 06:06 - Dünya

Turkcell teknolojisiyle Türkiye'nin yanında

2021-07-14 18:13 - Yerel haber-Şirket Haber

TBMM'nin '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' programı belli oldu

2021-07-13 16:02 - Siyaset

Yasaksız ilk bayram öncesi araç kiralamada tarihi yoğunluk yaşanıyor

2021-07-16 18:53 - Yerel haber-Şirket Haber

Milli Savunma Bakanı Akar’dan İtalyan mevkidaşına sürpriz 'EURO 2020' kutlaması

2021-07-14 13:46 - Siyaset

Yeni Malatyaspor, Mallan ile 2 yıllık sözleşme imzaladı

2021-07-18 13:31 - Spor

İlgili Haberler

Yabancı plakalı araçlar, özel otoyollardaki geçiş ücretlerini ödemeden Türkiye'yi terk edemeyec

11:48 - Siyaset

Bakan Bayraktar, ABD'de enerjide işbirliği görüşmeleri gerçekleştirdi

09:56 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü' mesajı

09:35 - Siyaset

Bakan Göktaş: Gazze’de kadınlar temel haklardan mahrum bırakılmanın en ağır yükünü taşımaktadır

08:15 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türk milleti olarak Kudüs, Filistin nöbetimiz devam ediyor

20:37 - Siyaset

Günün Manşetleri

Doğu Karadeniz'in yılın ilk 2 ayında su ürünleri ihracat geliri 15 milyon doları aştı

12:07 - Ekonomi

Almanya, Ukrayna ile ABD arasında Cidde'de yapılan görüşmeden çıkan önerilerden memnun

12:02 - Dünya

BM, Suriye'nin kuzeydoğusunun entegrasyonunu öngören anlaşmadan memnun

11:57 - Dünya

ABD Temsilciler Meclisi, federal hükümetin kapanmasını önleyen bütçe tasarısını onayladı

11:52 - Dünya

Yabancı plakalı araçlar, özel otoyollardaki geçiş ücretlerini ödemeden Türkiye'yi terk edemeyec

11:48 - Siyaset