?>

NATO'nun 'Dynamic Manta 2020' tatbikatı yarın başlıyor

NATO'nun su üstü ve deniz altı harbi konularında müttefik ülkeler arasındaki iş birliğini geliştirmek ve eğitim seviyesini yükseltmek amacıyla düzenlediği "Dynamic Manta-2020" tatbikatı 24 Şubat-6 Mart'ta gerçekleştirilecek.

Dünya - 5 yıl önce

Katanya

İtalya Deniz Kuvvetleri'nin ev sahipliğinde yapılacak tatbikata, NATO üyeleri; Türkiye, Kanada, Fransa, Almanya, Yunanistan, İtalya, İspanya, İngiltere ve ABD’den toplamda 8 fırkateyn, 5 denizaltı, 5 deniz karakol uçağı katılacak.

İtalya'nın güneyindeki Sicilya adası açıklarında icra edilecek tatbikat kapsamında, 9 ülkenin müttefik gemi ve denizaltıları, ortak eğitimde bir araya gelecek.

Dynamic Manta 2020 tatbikatı, tüm katılımcı ülkelerin birlik ve unsurlarına, birlikte çalışabilirlik ve yeterliliklerini artırmak için karmaşık ve zorlu savaş eğitimleri vermeyi amaçlıyor.

Tatbikat öncesinde aralarında AA muhabirinin de olduğu bir grup basın mensubunu Dynamic Manta 2020'nin sancak gemisi olan İtalyan donanmasına ait ITS Carabiniere fırkateyninde ağırlayan NATO Daimi Deniz Görev Grubu - 2 Komutanı Tuğamiral Paolo Fantoni, bu tatbikatın, NATO deniz unsurlarının güçlenmesi, acil ve beklenmedik durumlar karşısında kapasitesini ölçmesi bakımından test niteliğinde olduğunu söyledi.

Türkiye'den tatbikata güçlü katılım

Milli komuta altında görev yapan ve özellikle Doğu Akdeniz ile Orta Akdeniz’de sayısı 10’u aşan muharip gemileriyle Türk Deniz Kuvvetleri, Türkiye’nin ulusal hak ve menfaatlerinin olduğu tüm denizlerde Türk bayrağını dalgalandırıyor.

Türkiye, NATO tatbikatlarına da en fazla destek sağlayan deniz kuvvetleri arasında yer alırken, Dynamic Manta-2020'de de varlığını güçlü şekilde hissettiriyor.

Türkiye, tatbikata, Barbaros sınıfı firkateynlerden TCG Salihreis, Preveze sınıfı denizaltılardan TCG 18 Mart, bir Deniz Karakol Uçağı (P-235) ve tatbikatın bir bölümünde yer alacak TCG Gaziantep firkateyni ile katılım sağlıyor.

Yarın başlayacak tatbikat, 6 Mart'a kadar sürecek.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Türk şirketi Germont, Rusya'da dev etilen tesisi inşa edecek

2020-02-22 07:31 - Özel Haber

IMF Başkanı Georgieva'dan koronavirüse karşı küresel iş birliği çağrısı

2020-02-23 22:42 - Ekonomi

Malcolm X vefatının 55. yılında New York'ta anıldı

2020-02-22 15:31 - Genel

Somalı madenciler tazminatlarını almaya başladı

2020-02-19 17:22 - Ekonomi

PFDK'den 3 Süper Lig kulübüne para cezası

2020-02-20 22:43 - Spor

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Avrupa'yı ırkçılık ve yabancı düşmanlığı zehirliyor

2020-02-21 18:12 - Siyaset

Barcelona Messi ile kazandı

2020-02-23 00:50 - Spor

Anadolu ezgileri 'The Secret Trio' ile Washington'da yankılandı

2020-02-22 15:17 - Dünya

Irkçı saldırıda oğlunu kaybeden Sedat Gürbüz: Olayın tam olarak aydınlatılmasını istiyoruz

2020-02-21 20:27 - Dünya

Beşiktaş uzatmada galibiyeti kaçırdı

2020-02-23 01:42 - Spor

İlgili Haberler

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:18 - Dünya

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya

Günün Manşetleri

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:18 - Dünya

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya