?>

Myanmar'ın BM Büyükelçisinden BMGK'ye ülkesinde uçuşa yasak bölge ilan edilmesi çağrısı

Myanmar'ın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Kyaw, BMGK'ye ülkesinde uçuşa yasak bölge ilan edilmesi ve yönetime el koyan orduya silah ambargosu ile yaptırım uygulaması çağrısı yaptı.

Dünya - 4 yıl önce

New York

Myanmar'da askeri darbeye ve yönetimi ele geçiren orduya karşı çıkan Myanmar'ın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Kyaw Moe Tun, BM Güvenlik Konseyine (BMGK) yaptığı konuşmada, ülkesinde akan kanın durması için konseyin derhal harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

BMGK'ye "Lütfen şimdi harekete geçin" şeklinde seslenen Kyaw, konseye Myanmar'da uçuşa yasak bölge ilan edilmesi ile yönetime el koyan orduya silah ambargosu ve yaptırım çağrısında bulundu.

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Linda Thomas Greenfield de açıklamaların tek başına Myanmar ordusunun bölgenin güvenliğini tehdit etmesini engellemeyeceğini belirterek, konseyi somut adımlar atmaya davet etti.

"Ordunun hesaplarını bu noktada sadece somut bir eylem değiştirecektir." diyen Greenfield, kendi halkına karşı suç işleyen Myanmar ordusuna yaptırım ve silah ambargosu uygulanması gibi adımlar atılabileceğini söyledi.

Myanmar'da binlerce kişinin doğu sınırındaki hava saldırıları yüzünden Tayland'a, yüzlerce kişininse kuzeybatıdan Hindistan'a kaçtığına dikkati çelen Greenfield, 3 yıl önce de ordunun şiddeti yüzünden yüz binlerce Arakanlı Müslümanın yerinden edildiğini ve ordunun bir kez daha bölgeyi istikrarsızlaştırmasına müsaade edilemeyeceğini ifade etti.

Myanmar'daki askeri darbe

Myanmar ordusu, 8 Kasım 2020 seçimlerinde hile yapıldığı iddialarının ortaya atılması ve ülkede siyasi gerilimin yükselmesinin ardından 1 Şubat'ta yönetime el koymuştu.

Ordu, ülkenin fiili lideri ve Dışişleri Bakanı Aung San Suu Çii başta olmak üzere, pek çok yetkiliyi ve iktidar partisi yöneticisini gözaltına almış ve bir yıllığına olağanüstü hal (OHAL) ilan etmişti.

Ülkede geniş katılımlı gösteriler sürerken gözaltındaki üst düzey hükümet yetkililerinin askeri mahkemede yargılanmalarına devam ediliyor.

Myanmar'da güvenlik güçlerinin protestoculara silahlı müdahalesi sonucu 614 kişi yaşamını yitirdi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

İçişleri Bakanı Soylu'dan emekli amirallerin açıklamasına tepki: Sabrımızı zorlamasınlar

2021-04-04 17:26 - Siyaset

Erman Ilıcak, Rusya'da “Rönesans” projelerinden Amur Gaz İşleme Tesisi’ni ziyaret etti

2021-04-09 09:44 - Özel Haber

Bakan Pakdemirli: Bitkisel üretim destekleme bütçesinin 6,27 milyar lirasını nisan ayı itibarıyla çiftçilerimize ödedik

2021-04-07 17:35 - Siyaset

Koç Holding’in 57. Olağan Genel Kurulu gerçekleşti

2021-04-09 22:02 - Yerel haber-Şirket Haber

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Yunanistan'ın Ankara Büyükelçisi Diamessis'i kabul etti

2021-04-07 20:46 - Gündem

Opel’den nisan ayına özel kampanya

2021-04-05 02:00 - Yerel haber-Şirket Haber

Ailesinde prostat kanseri öyküsü olanlara '40 yaşından itibaren düzenli kontrol' önerisi

2021-04-07 16:13 - Gündem

Hamas, İsrail'in seçimlere müdahalesini durdurmak için uluslararası görüşmeler yürüttüğünü açıkladı

2021-04-07 07:21 - Dünya

Borsa İstanbul'da gong Matriks için çaldı

2021-04-06 13:49 - Ekonomi

Eserleriyle çağları aşan deha: Mimar Sinan

2021-04-09 18:26 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

12. Küresel Bakü Forumu'nda Filistin-İsrail barışı konuşuldu

12:58 - Dünya

ABD Posta Servisi, 10 bin çalışanını işten çıkarmaya hazırlanıyor

12:32 - Dünya

Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi: Camilere saldırıldığında değerlerimiz hedef alınıyor

12:28 - Dünya

ABD'li 4 senatörden Trump ve Musk'ın Tesla araçlarla poz verdiği etkinliğe soruşturma tale

12:22 - Dünya

ABD'de Pentagon'a ait gizli belgeleri paylaşan asker suçunu kabul etti

12:17 - Dünya

Günün Manşetleri

Bingöl'de yaban keçisi görüntülendi

13:58 - Gündem

Türkiye'de en sıcak gün 32 dereceyle Zonguldak'ta yaşandı

13:53 - Gündem

Kars'ta içme suyu şebekesi hatları dondu

13:48 - Gündem

Yüzde 68'i ormanlardan oluşan Sinop'ta ORKÖY orman köylülerine can suyu oluyor

13:43 - Gündem

Van esnafı İranlı turistleri ağırlamaya hazırlanıyor

13:37 - Ekonomi