?>

'Mutlu kent'in turizminde kalite artırılacak

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) 2014 ve 2016 verilerine göre Türkiye'nin en mutlu insanlarının yaşadığı kent olan ve yıllık ortalama 1 milyon ziyaretçi ağırlayan Sinop'ta, turizm alanında kalitenin artırılması hedefleniyor.

Günün Fotoğrafı - 6 yıl önce

SİNOP

Tarihi ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra doğal güzellikleriyle de dikkat çeken Sinop'ta, "2023 Turizm Eylem Planı" için oluşturulan komisyon, çalışmalarına devam ediyor.

İlk olarak "Mutluluğa ortak olun" kampanyasını hayata geçiren komisyon, plan çerçevesinde ikinci adım olarak kente gelen ziyaretçilere yönelik memnuniyet araştırması yapacak.

Üç dönemde yapılacak anket çalışmasından çıkacak sonuca göre kent turizmine yönelik yeni yol haritası çizilecek.

Sinop Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Ahmet Çobanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisinin de yer aldığı komisyonun, kent turizmi adına önemli çalışmaları hayata geçireceğine inandığını söyledi.

"Mutluluğa ortak olun" kampanyasını çok önemsediklerine işaret eden Çobanoğlu, bu ve benzeri adımları atmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Sinop gibi turizm alanında yıldızı parlayan kentlerin, mutlaka gelecek dönemlere yönelik planlamalar yapmak zorunda olduğunu vurgulayan Çobanoğlu, şöyle devam etti:

"Her yıl ortalama 1 milyonu aşkın ziyaretçi ağırlayan bir turizm merkezi olarak ivedilikle yapılacak çalışmalarla kaliteyi artırmayı hedefliyoruz. Turizm alanında altyapı eksiklerimiz var. Konaklama, ulaşım gibi sorunları çözmeliyiz.

Bunun yanında ziyaretçi memnuniyeti önem arz ediyor. Onun için memnuniyet araştırması yapacağız. Bu anket sayesinde ziyaretçilerimizin memnun olmadıkları konuları belirleyeceğiz.

Sonrasında sorunların çözümlerine yönelik adımlar atılacak. Başka çalışmalar da yapacağız. Tek amacımız turizm alanındaki kaliteyi ve memnuniyet derecesini artırmak."

Çobanoğlu, 2023 yılına kadar devam edecek eylem planının, kent turizmine önemli derecede katkı sunmasını beklediklerini kaydetti.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

“Mercedes-Benz Türk StartUP 2019“un kazananları açıklandı

2019-07-09 17:01 - Genel

Türkiye'nin 500 büyük şirketi satışta Walmart'a erişemedi

2019-07-06 15:52 - Ekonomi

Milan, Hernandez'i kadrosuna kattı

2019-07-06 23:22 - Spor

İçişleri Bakanı Soylu'dan köşe yazısına tepki

2019-07-11 22:10 - Siyaset

BM İnsan Hakları Konseyi'ne üye 22 ülkeden Çin'e 'Uygur Türkleri' tepkisi

2019-07-11 22:16 - Dünya

Toyota GR Supra GT4'ün satışlarına 2020'de başlanıyor

2019-07-05 18:12 - Ekonomi

Ticaret Bakanlığından 'Gürbulak' iddialarına yanıt

2019-07-06 22:16 - Ekonomi

İngiliz ilaç şirketine 'Pfizer' için AB onayı

2019-07-11 11:35 - Dünya

Alaska'da tüm zamanların sıcaklık rekoru kırıldı

2019-07-06 01:30 - Dünya

ING'den emeklilere 900 liraya varan çift kat promosyon fırsatı

2019-07-12 14:28 - Ekonomi

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

İngiltere, Ukrayna konulu liderler zirvesine ev sahipliği yapacak

01:52 - Dünya

İngiltere Başbakanı Starmer, Trump ve Macron ile telefonda görüştü

01:48 - Dünya

Gazze'deki ateşkes ve esir takası anlaşması ve ilk aşama sonrası senaryoları

01:42 - Dünya

Ukrayna, silah üretimi için İngiltere ile kredi anlaşması imzaladı

01:22 - Dünya

Furkan ayında İslâm düşmanlığı -Prof. Dr. Bedri Gencer yazdı-

00:28 - En Son Yazılar