?>

Müştekiden sanık avukatını susturan cevap

Akıncı Üssü'ndeki darbe faaliyetlerine ilişkin davada, sanık avukatının "Neden Akıncı Üssü'ne girmek istediniz" sorusuna müşteki İlhan,"FETÖ'nün sivil imamı Kemal Batmaz oradaysa benim de orada olmam çok doğal" cevabını verdi.

Gündem - 6 yıl önce

ANKARA

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin davaya devam edildi.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmada, Akıncı Üssü'nden havalanan savaş uçaklarının bombalamasının yanı sıra darbe sanığı askerlerin ateş etmesi nedeniyle şehit düşenlerin yakınlarıyla saldırılarda yaralananlar, müşteki sıfatıyla beyanda bulundu.

Akıncı Üssü lojmanlar nizamiyesinde darbecilerin açtığı ateş sonucu yaralanan 15 Temmuz gazisi Savaş İlhan, olay gecesini anlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine demokrasiyi savunmak için alanlara indiğini belirten İlhan, Kahramankazanlı vatandaşlarla savaş uçaklarının havalandığı Akıncı Üssü'ne geçtiklerini söyledi.

"Askerleri tahrik edecek bir tutum içinde olmadık"

Nizamiyedeki tam teçhizatlı askerlere darbe girişimi olduğunu, buradan havalanan uçakların TBMM, Ankara Emniyet Müdürlüğü ve Özel Harekat Başkanlığını vurduklarını anlattıklarını aktaran İlhan, "Onları ikna etmek için her türlü girişimde bulunduk. Kesinlikle askerleri tahrik edecek bir tutum içinde olmadık. Buna rağmen üzerimize ateş ettiler." ifadelerini kullandı.

Çok sayıda vatandaşı kanlar içinde yerde yatarken gördüğünü aktaran İlhan, bu manzaraya bugün bile anlam veremediğini dile getirdi.

Savaş İlhan, sanık askerlerle onları yönlendiren komutanlardan şikayetçi olduğunu belirtti.

"Kemal Batmaz oradaysa benim de orada olmam çok doğal"

İlhan, sanık avukatı Ayten İzmirli'nin, "Yasak olmasına rağmen neden askeri bir bölgeye girmeye çalıştınız?" sorusuna, "Çünkü oradan kalkan uçaklar Ankara'yı vuruyordu." cevabını verdi.

Avukat İzmirli'nin aynı soru konusundaki ısrarı karşısında İlhan, "Şöyle bir hakkımın olduğunu düşünüyorum, FETÖ'nün sivil imamı Kemal Batmaz oradaysa (Akıncı Üssü) benim de orada olmam çok doğal." karşılığını verdi.

İlhan'ın bu cevabı, izleyici sıralarında oturanlar tarafından alkışlandı.

Sanık avukatı İzmirli, müştekiye başka soru yöneltmedi.

Sanıktan müştekiye tehdit

Müşteki Abdüssamed Ali Bal ise darbe girişiminin ilk saatlerinde babasıyla Akıncı Üssü lojman nizamiyesine gittiklerini, buradaki askerleri komuta eden kişinin sanık eski albay Ali Eraslan olduğunu söyledi.

Kalabalığın artması üzerine nizamiyedeki askerlerin önce uyarı ateşi açtığını ardından halkın üzerine ateş ettiklerini anlatan Bal, "Ateş edilmeden birkaç dakika önce Ali Eraslan, bizlere 'Gidin namazınızı kılın' demişti. Bu ifadeden sonra bizlere doğrudan ateş edilme emrini vermesi karşısında şok yaşadım. Bu, unutamayacağım anlardan biridir. Biraz önce namazı kılmamızı öneren kişi, bizi öldürmeleri için emir veriyordu." diye konuştu.

Çapraz sorgu sırasında, Bal ile sanık eski albay Fatih Yarımbaş arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

Müşteki Bal, mahkeme heyetine dönerek, "Sanık, beyanlarımdan neden gocunuyor?" diye sordu.

Araya giren Yarımbaş da "Sana bir gocunursam gününü görürsün." dedi.

Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Selfet Giray, duruşma düzenini bozduğu gerekçesiyle Yarımbaş'ın mahkeme salonundan çıkarılması talimatını verdi.

Sanık Yarımbaş, salondan çıkarıldığı esnada müştekilerin bulunduğu sıraya dönerek, "Şuradan bir çıkalım, size göstereceğim." tehdidinde bulundu.

Muhabir: Tanju Özkaya

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Öğrencilerden yük taşıyan roket

2018-09-12 15:32 - Teknoloji

Ralli'de Ovacık ve Gökçe etapları tamamlandı

2018-09-16 18:02 - Spor

Özbekistan'ın ilk ücretli otobanı Türk şirketine emanet

2018-09-13 00:32 - Dünya

Motosikletçilerden trafikte farkındalık eylemi

2018-09-17 01:02 - Gündem

Mehmet astsubayın anlatımıyla 'Kore yolculuğu'

2018-09-17 19:32 - Çevre-Hayat

ABD'den Rusya'ya 'Ukrayna' uyarısı

2018-09-13 11:02 - Dünya

Çocuklar için sanat ve tasarım atölyesi yapılacak

2018-09-12 23:32 - Kültür Sanat

TUTAP 'yerli ve milli tercih' kampanyası başlattı

2018-09-11 21:02 - Gündem

Florence kasırgası 4 can aldı

2018-09-15 03:02 - Dünya

Marmaris'te mega yata 400 bin litre yakıt ikmali yapıldı

2018-09-11 21:12 - Gündem

İlgili Haberler

AFAD personelleri depremin merkez üssünde yaşadıklarını unutamıyor

11:07 - Gündem

Barış Pınarı bölgesinde 2 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi

11:02 - Gündem

İslahiye'de 11 konteyner kentten 8'i kapatıldı

10:58 - Gündem

Ege Denizi'nde 4,5 büyüklüğünde deprem

05:49 - Gündem

Hakim ve savcı atamaları Resmi Gazete'de yayımlandı

00:46 - Gündem

Günün Manşetleri

Mücevher ihracatı ocak ayında "parıldadı"

11:42 - Ekonomi

AB, Türkiye'ye 2025-2027 yıllarında 310 milyon avroluk hibe sağlayacak

11:38 - Ekonomi

Dünyanın en değerli 10 şirketinden ocakta en çok kazandıran Meta oldu

11:33 - Ekonomi

İsrail'in hava saldırısında öldürülen 3 Türk vatandaşının ölümüne ilişkin soruşturma başlatıldı

11:27 - Dünya

AFAD personelleri depremin merkez üssünde yaşadıklarını unutamıyor

11:07 - Gündem