?>

Mustafa Cengiz: Diagne'nin askerlik hizmetini tamamlaması gerekir

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, sezon başında Belçika'nın Club Brugge takımına kiralanan Mbaye Diagne'nin takıma geri dönüp dönmeyeceği ile ilgili konuştu.

Spor - 5 yıl önce

İSTANBUL (AA) - Mustafa Cengiz, Galatasaray'ın Riva arazisindeki konut projesinin tanıtım toplantısında, kiralık olarak Club Brugge forması giyen Senegalli futbolcunun devre arası sarı-kırmızılı takıma dönüp dönmeyeceği ile ilgili soruya, "Diagne'nin askerlik hizmetini tamamlaması gerekir." yanıtını verdi.

Cengiz, Kolombiya basınında Radamel Falcao'nun ülkesine geri dönmek istediği yönündeki haberlerle ilgili olarak da, "Türkiye basınında da başka şeyler yazılıyor. Ne olacak? Kolombiya basını da yazabilir." diye konuştu.

"Galatasaray'ın canlanması Fenerbahçe'nin canlanması demek"

Riva'daki Düşler Vadisi projesini gezip, örnek dairelerde incelede bulunan Cengiz, rakiplerinin güçlenmesinin kendilerini de güçlendireceğini söyledi.

İnşaat sektörünün gelişmekte olan ülkeler için itici güç olduğunu vurgulayan Cengiz, "Çok genç ve dinamik bir nüfusumuz var. Biz nice ekonomik zorluklar gördük. Bunları aşmamız gerekir. Bizim ülkemizin itici güçlerinden biri de inşaat sektörü. İnşaat sektörünün durması, diğer sektörleri çok etkiliyor. Son aylarda çok ciddi kıpırdanma var. İnsana refahı getirecek iki şey var. Biri güvenlik, biri konfor. Her ikisini de bu tip projeler geliştirir. Ülkemize, genç nüfusumuza güven duyulmasını yürekten diliyorum. Galatasaray'ın canlanması Fenerbahçe'nin canlanması demek. Fenerbahçe'nin canlanması Beşiktaş'ın, Trabzonspor'un, Erzurum'un, Eskişehir'in canlanması demek. Spor dünyamızda mutlaka bu hareketliliğin, camialar arasında saygı ve sevginin gelişmesi şart." ifadelerini kullandı.

Spor kulüplerinin toplumun itici gücü olduğunu da belirten Cengiz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor, Sakaryaspor, Göztepe, Konyaspor toplumun itici güçleridir. Ekonomik zorluklardan, coğrafyanın bize getirdiği dertlerden halkımız sıkılmıştır, bunalmıştır. Bunun tek yolu spordur. Bunun spor ekonomisi yolu ile ülke ekonomisine katkısı bizi mutlu eder. Fenerbahçe, Beşiktaş veya Galatasaray, ben mutlu olurum. Ben bu ülkenin vatandaşıyım. Bu ülkenin parçalarından birinde, mensubu olduğum camianın da temsilcisiyim. O camialar güçlendikçe biz güçleniriz. Ben bu sözde çok samimiyim. Sizin rakipleriniz ne kadar güçlü ise siz o kadar güçlüsünüz. Onların zayıflaması bizi mutsuz eder. Biz bütün yarışın 8 takım değil, 18 takım arasında geçmesini dileriz. Ülkemizi ve insanlarımızı mutlu etmesini isteriz."

Riva'daki projenin sarı-kırmızılı kulübe getirisinin ardından, yıldız futbolcuların transfer edilip edilmeyeceği yönündeki soruya başkan Cengiz, "Keşke bildiğimiz Sneijder, Drogba olsa da tekrar onlarla beraber çalışsak. Büyük takımlar en az 1-2 dünya çapında yıldız ile yürür. Gerisini sahada ölümüne koşan, 90 dakika kutsal forma için ölümüne mücadele ruhuna sahip insanlar yürütür." diye cevap verdi.

Galatasaray Adası ile ilgili çalışmalara başladıklarını da sözlerine ekleyen Cengiz, "Ada ile ilgili daha çok uğraşacağız. Oradaki hukuksal süreç devam ediyor. Ada sadece İstanbul'un değil, Türkiye'nin incisi. Orayı eski haline getirerek camianın hizmetine, Türk halkına sunmak ana hedeflerimizden biri." şeklinde konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Motor sesini, bağlamanın melodileriyle birleştirerek hayalini gerçekleştirdi

2019-11-30 16:12 - Çevre-Hayat

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev parlamentoyu feshetti

2019-12-05 19:28 - Gündem

Hindistan'da Babri Camisi kararına ilk itiraz dilekçesi verildi

2019-12-02 18:17 - Dünya

İdlib'de 62 bin sivil daha yerinden edildi

2019-11-29 18:47 - Dünya

Amanoslar'da EYP patlaması sonucu 2 asker yaralandı

2019-12-06 16:02 - Gündem

NATO liderleri ittifakın 70. yılında Londra'da toplanıyor

2019-12-03 12:37 - Dünya

İsrail’den Batı Şeria’da yeni Yahudi yerleşim birimi inşa projesi

2019-12-01 20:57 - Dünya

Fransa'da hayat duracak

2019-12-04 15:08 - Gündem

Cem Adrian Almanya'da sahne aldı

2019-12-01 10:27 - Magazin

Boko Haram örgütüne karşı 'avcılar' görevde

2019-12-04 15:23 - Gündem

İlgili Haberler

Ergin Ataman'ın çalıştırdığı Panathinaikos, Yunanistan Kupası'nın sahibi oldu

23:52 - Spor

Milli para sporcu Yiğit Doğukan Bozkurt, Dünya Salon Kürek Şampiyonası'nda altın madalya kazandı

00:52 - Spor

Çaykur Rizespor'dan "Galatasaray maçı için prim" açıklaması

23:22 - Spor

Fenerbahçe, Galatasaray derbisi öncesi hata yapmadı

21:58 - Spor

Milli judocu Hilal Öztürk'ten Azerbaycan'da gümüş madalya

21:33 - Spor

Günün Manşetleri

Avrupa, Trump’a blöf yapmak için Ukrayna’yı kullanmak istiyor -Erhan Kuadzba, Moskova'dan yazdı-

08:08 - En Son Yazılar

İznik’in Fethinin 950. 945. 694. Yılı kutlaması -Ramazan Topraklı yazdı-

07:37 - En Son Yazılar

Dışişleri Bakanı Fidan: Hem Suriye ve Türkiye'nin hem de Irak ve Kürtlerin çıkarları için PKK'dan kurtulmalıyız

01:33 - Siyaset

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya