?>

Mustafa Cengiz'den Kulüpler Birliğine tepki

Galatasaray Başkanı Cengiz, Kulüpler Birliği bildirisi hakkında, "Biz ülkemizi de temsil ediyoruz ancak demek ki bazılarına göre etmiyoruz. Ülkeyi temsil yolunda böyle bir olay bizi çok şaşırttı." dedi.

Spor - 6 yıl önce

MOSKOVA

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Kulüpler Birliği Vakfı tarafından yayımlanan bildiriye tepki göstererek, "Bizi arasalardı biz de imza atardık." dedi.

Cengiz, sarı-kırmızılı takımın Rusya'da oynayacağı Lokomotiv Moskova karşılaşması öncesinde, Kulüpler Birliği Vakfının hakemler Hüseyin Göçek ve Halis Özkahya'yla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulunun (MHK) kararına ilişkin yaptığı açıklamayı değerlendirdi.

Bildiriyi internetten öğrendiklerini belirten Cengiz, "Dedikodu zannettik. Biz ülkemizi de temsil ediyoruz ancak demek ki bazılarına göre etmiyoruz. Ülkeyi temsil yolunda böyle bir olay bizi çok şaşırttı." diye konuştu.

Anadolu takımları dahil tüm takımların haklarını savunduklarını anlatan Cengiz, "Biz VAR'a karşı çıktık. Hakemlerin kurallara uygun olmasını istedik. Diğer takımların da lehine. Bizim taleplerimiz net." ifadelerini kullandı.

Yazıyı okuduklarında şaşırdıklarını dile getiren Cengiz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yazıda neden Galatasaray yok? Fikret Orman'ı aradım. Kendisinin bu konudan haberi olmadığını söyledi. Başkan vekillerini aradım, onların da haberi yok. Anadolu kulüpleri için yazıldığını söylediler. Bu deklarasyon, Galatasaray'a karşı değildir dediler. Bizi arasalardı biz de imza atardık. O bildirideki bir çok şeye biz de katılıyoruz. Ali Dürüst'ün eylemleriyle ilgili hiçbir ilgimiz olmadığı gibi, onaylamıyoruz da. Öyle sinsi bir dil kullanılmış ki.. Kulüpler Birliği, geçen hafta bir Anadolu kulübünün bir gün kala oynayacağı stat değiştirildiğinde neden sesini çıkarmadı?"

Mustafa Cengiz, bazı Anadolu kulüp başkanlarının, Kulüpler Birliği yöneticileri tarafından baskı gördüklerini aktardıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Schalke 04 maçında da yine aynı duruma düşmüştük. Tüm camianın dikkati buna yöneldi. Üzülüyorum. Bir kader gibi bulunduğumuz coğrafyada ulus olarak mücadele ediyoruz. Spor bir araç. VAR görüşmelerini istedik ama sonuç yok. Başka ülkelerde olurken tereddüt neden, bilemiyorum. Kaçmaktan, kovalamaya vakit bulamıyoruz. Yine sevk edildim. Hükmü önceden verilmiş kararların savunulmasının olmadığına inanıyorum."

Muhabir: Emre Gürkan Abay

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Öğrencileriyle topladığı yemek artıklarını sokak hayvanlarına ulaştırıyor

2018-11-24 20:32 - Çevre-Hayat

Karlov cinayetine ilişkin yeni görüntüler

2018-11-27 19:47 - Gündem

Maarif Vakfı'nın Üsküp'teki anaokulu eğitime başladı

2018-11-22 02:52 - Eğitim

Ukrayna'dan Rusya'ya 'denizcileri ve gemileri iade edin' talebi

2018-11-26 18:12 - Dünya

Türk ve İspanyol şirketlerine İspanya’dan ödül

2018-11-28 12:22 - Ekonomi

İsrail 2018'de Kudüs'te Filistinlilere ait 133 evi yıktı

2018-11-28 20:27 - Dünya

Domates üreticisinin gözü aralıkta

2018-11-26 17:42 - Ekonomi

Mustafa Cengiz'den Kulüpler Birliğine tepki

2018-11-29 01:27 - Spor

Poroşenko ile görüşen Pompeo Rusya'yı suçladı

2018-11-27 12:12 - Dünya

Enver İbrahim'den Goldman Sachs'a 'yolsuzluk' tepkisi

2018-11-28 13:02 - Dünya

İlgili Haberler

Eyüpspor, Trabzonspor'dan Umut Bozok'u kadrosuna kattı

15:12 - Spor

LaLiga'da Real Madrid kaybetti, zirve yarışı kızıştı

13:38 - Spor

Galatasaraylı Nelsson, Roma ile transfer görüşmeleri için İtalya'ya gitti

12:53 - Spor

Kilo vermek için başladığı kick boksta bölge birincisi oldu

12:48 - Spor

İskenderunspor'un Galatasaray’dan transferi Berat, kendini geliştirmek istiyor

12:33 - Spor

Günün Manşetleri

AB liderleri "savunma" konulu ilk zirve için bir araya geldi

15:47 - Dünya

Papa, çocukların bombalar altında ölmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi

15:42 - Dünya

İsrail ordusu, Kuneytra vilayetinde işgal ettiği beldeden çekilirken geride enkaz bıraktı

15:37 - Dünya

Tayfun füzesinin yeni test atışı Rize'de yapıldı

15:33 - Gündem

Almanya Başbakanı Scholz'dan ABD'nin AB'ye olası ek gümrük vergisine tepki

15:28 - Dünya