?>

Muşlu kızlar geri dönüşümle ihtiyaç sahibi ailelere destek olacak

Muş'ta Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğüne bağlı Çocuk Evlerinde kalan kız çocukları, atık malzemelerle ürettikleri hediyelik eşyaları satarak elde ettikleri geliri ihtiyaç sahibi ailelere bağışlayacak.

Gündem - 5 yıl önce

Muş

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı evde kalan 13-18 yaş arasındaki kız çocukları, "Geri Dönüşüm Projesi" kapsamında topladıkları malzemeleri hediyelik eşyalara dönüştürüyor.

Devletin şefkatiyle büyüyen çocuklar, proje ile el becerilerini geliştiriyor ve sosyal sorumluluk projesinde yer almanın mutluluğunu yaşıyor.

"Çöpe atma evde değerlendir" sloganıyla topladıkları kağıt, kutu, kumaş, kapak, plastik bardak, bidon, karton ve kullanılmayan eski ev eşyalarını öğretmenlerinin rehberliğinde çeşitli ürünlere dönüştüren çocuklar, satışa sunacakları ürünlerle ihtiyaç sahibi ailelerin ihtiyaçlarını karşılayacak.

"Projeyle çocukların öz güveni artırılıyor"

Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğünde öğretmen olarak görev yapan Proje Koordinatörü Meram Nehir, gelişimlerine katkı sunmak amacıyla çocukları çeşitli sosyal sorumluluk projesine dahil ettiklerini söyledi.

Çocukların fikirleri doğrultusunda sosyal sorumluluk projesi başlattıklarını anlatan Nehir, şunları ifade etti:

"Çocuklarla 'çöpe atma evde değerlendir' sloganıyla yola çıktık. 13-18 yaşı arasındaki kız çocuklarımıza haftanın bir günü bu fırsatı sunduk. Onlar da topladıkları malzemeleri çeşitli ürünlere dönüştürüyor.

Her üründe onlardan bir iz bulunuyor. Hediyelik eşyalar yaptıkları için öz güvenleri artıyor ve bir araya gelip sosyalleşiyorlar.

Çöpe atılacak eşyaları değerlendirip hediyelik eşyalara dönüştürüyorlar. Çocukların bu sayede çevre bilinçleri de artıyor.

Su bidonundan sabunluk, ayakkabı kutusundan ekmeklik ve peçetelik yapıyorlar. Proje sonunda açacağımız sergiyle ihtiyaç sahibi ailelere maddi anlamda yardımcı olacağız."

"Ailenin ev kirasını haberi olmadan ödeyeceğiz"

Çocuklardan Sinem Çelik, atıl malzemeleri geri dönüşüme kazandırmak için hediyelik malzemeler yaptıklarını belirterek, "Bu ürünlerle sergi açacağız. İhtiyaç sahibi bir aile var. İmkanları olmadığı için ev kirasını ödeyemiyorlar. Sergiden elde edeceğimiz ücretle ailenin ev kirasını haberleri olmadan ödeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Sedanur Ceyhan da ürünleri satışa sunacakları sergiden elde edecekleri gelirle maddi durumu iyi olmayan ailenin dışında bir köy okuluna da yardımda bulunacaklarını aktardı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Fransa’da emeklilik reformu protestosu için yeni eylem çağrısı

2019-12-20 01:27 - Dünya

Fenerbahçe Teknik Direktörü Yanal: Fenerbahçe için bazı çirkin saldırganlıklar var

2019-12-23 01:57 - Spor

Hatay'da kuvvetli sağanak nedeniyle 2 okulda eğitime yarın ara verildi

2019-12-25 02:27 - Gündem

KKTC Lefkoşa Milletvekili Nami: “Türkiye, Doğu Akdeniz'de varlığını hissettiriyor“

2019-12-21 14:01 - Gündem

İstikbal Mobilya Kayserispor son 16 turuna yükseldi

2019-12-19 18:57 - Spor

Red Bull Challengers, Gaziantep Maratonu'nda koşacak

2019-12-20 13:36 - Genel

Tel Abyad'da Mobil PTT şubesi açıldı

2019-12-24 22:47 - Dünya

ADM ve GDZ Elektrik Dağıtım'a Ar-Ge Ödülü

2019-12-19 14:09 - Ekonomi

Ziraat Türkiye Kupası'nda Trabzonspor son 16 turuna yükseldi

2019-12-20 02:27 - Gündem

Hayvanseverlerin fayton protestosu İBB karşısındaki parkta sürüyor

2019-12-21 21:25 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

İstanbul'da akşam saatlerinde trafik yoğunluğu yüzde 83'e ulaştı

21:10 - Gündem

Yönetim kurullarında kadın sayısı arttıkça, şirketlerin performansı yükseliyor

19:07 - Gündem

Milli Banliyö Tren Seti Gaziantep'te raylara çıktı

19:02 - Gündem

Bakanlar Göktaş ve Uraloğlu'ndan çocukların dijital güvenliğine ilişkin toplantı

18:12 - Gündem

Yozgat'ta 2 gündür haber alınamayan sınıf öğretmenini arama çalışmaları sürüyor

18:07 - Gündem

Günün Manşetleri

Emine Erdoğan: AK Parti Kadın Kollarının başarısı emsalsizdir, tarihidir

21:27 - Siyaset

Trump, Meksika'nın, USMCA kapsamındaki ürünlerine gümrük vergisi uygulamayacaklarını açıkladı

21:22 - Dünya

İstanbul'da akşam saatlerinde trafik yoğunluğu yüzde 83'e ulaştı

21:10 - Gündem

Şili'de 6 büyüklüğünde deprem

21:08 - Dünya

Trump, Trudeau'nun gümrük vergisi krizini "yeniden seçilmek" için kullandığını savund

21:03 - Dünya