Mülteci kampında büyüdü, şimdi TRT World'de çalışıyor

Suriye'deki mülteci kamplarında büyüyen ve şimdi TRT World Araştırma Merkezi'nde kıdemli araştırmacı olarak görev yapan Filistinli Jamal Abdullah'ın Oxford üniversitesine uzanan öyküsü, mülteci kamplarındaki çocuklara ilham oluyor.

Medya - 7 yıl önce

İSTANBUL

Suriye'deki mülteci kamplarında büyüyen ve şimdi TRT World Araştırma Merkezi'nde kıdemli araştırmacı olarak görev yapan Filistinli Jamal Abdullah, Oxford üniversitesine uzanan öyküsü ile mülteci kamplarındaki çocuklara ilham veriyor.

TRT World'den yapılan açıklamaya göre, TRT World tarafından hayata geçirilen küresel vicdan çağrısı yapan sivil girişimi "World Citizen", "Gençler için Gazetecilik- Journalism for Juniors" programının ikinci ayağına 2 Mart'ta Harran Mülteci Kampı'nda başladı.

TRT World'un sosyal sorumluluk projesi "World Citizen" faaliyetleri kapsamında sığınmacı çocuklar arasında gazetecilik mesleğine olan ilgiyi arttırmayı, böylece geleceğin gazetecilerini yetiştirmeyi amaçlayan "Gençler için Gazetecilik" adlı eğitim programı bünyesinde bu yıl, farklı şehirlerde mülteci çocuklara yönelik çalışmalar yapılıyor.

Dünyada ilk kez global bir medya ağı tarafından başlatılan, çalışanlarının sahada sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirdiği bu girişim kapsamında, gençlere bilgi, beceri ve daha iyi bir gelecek için umut vermeyi amaçlayan projeler gerçekleşiyor.

TRT World'ün deneyimli gazeteci kadrosu tarafından tasarlanan ve 3 gün sürecek olan eğitim kapsamında mobil gazetecilik, hikaye anlatımı ve gazeteciliğin temelleri konu başlıkları ele alınıyor.

Yaşadığı tüm zorluklara rağmen, Oxford Üniversitesi'nde akademisyen oldu

Eğitimin ilk günü düzenlenen tanışma toplantısında çocuklar, Suriye'deki mülteci kamplarında büyüyen ve şimdi TRT World Araştırma Merkezi'nde kıdemli araştırmacı olarak görev yapan Filistinli Dr. Jamal Abdullah'ın başarı öyküsünü dinleme şansı buldu.

Yaşadığı tüm zorluklara rağmen, Oxford Üniversitesi'nde akademisyen olmayı başaran, uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi ve siyasal sosyoloji alanında üç yüksek lisans derecesine sahip ve İngilizce, Arapça ve Fransızca dillerine oldukça hakim olan Dr. Jamal Abdullah, öğrencileri büyük hayaller kurmak ve hayal etmek noktasında motive etmek için "Geleceği İnşa Etmek" başlıklı eğitim oturumunu gerçekleştirdi.

"Geleceğin gazetecilerini yetiştirmeye devam edeceğiz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen TRT World Genel Müdürü İbrahim Eren, "kayıp nesil" diye tanımlanan ve umut bağlanmayan mülteci çocuklara inandıklarını belirtti.

Bu proje ile onları destekleyip, geleceğin gazetecilerini yetiştirmeye devam edeceklerini aktaran Eren, "7. yılına girilen Suriye Savaşı yüzünden binlerce çocuk en temel haklarından mahrum bırakılıyor. 3 milyondan fazla Suriyeli sığınmacıya ev sahipliği yapan Türkiye, Suriyeli mülteci çocuklara sağladığı imkanlarla tüm dünya için bir örnek teşkil ediyor. TRT World, 'World Citizen' adlı insani girişimiyle Türkiye'nin bu çabalarına destek veriyor. İlk ayağını geçtiğimiz yıl Gaziantep'te başlattığımız, 'Gençler için Gazetecilik- Journalism for Juniors' programına bu yıl Harran'da 64 gencimiz ile devam ediyoruz." dedi.

Eren, bu çalışmaların devamının geleceğini vurgulayarak, World Citizen'in küresel vicdana ilham olacak pek çok girişimle uluslararası medyadan sadece yayınlarıyla değil, duruşu ile de farklılaşacağını kaydetti.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

TRT Çocuk'ta yayınlanan çizgi film kahramanı “Niloya“ doğum gününü çocuklarla kutladı

2018-03-03 22:29 - Medya

Zarafetin halıya dokunduğu ülke: Türkmenistan

2018-03-04 16:51 - Dünya

Çerkez Cengiz kimdir? Cengiz Şıklaroğlu kim?

2018-03-04 23:22 - Gündem

Ulvi Alacakaptan ile Birlik Sahnesi'nden “Mazhar Neye Mazhar” 3 Mart’ta “Perde” diyor

2018-03-02 09:31 - Özel Haber

Katmerciler'den sermaye artırımı açıklaması

2018-03-05 16:21 - Ekonomi

Birsen Bekgöz kimdir? Survivor Birsen elendi mi? |Survivor Birsen’le ilgili merak edilenler

2018-02-28 02:32 - Magazin

Dünyaca ünlü seyahat yazarından 'Türkiye' tavsiyesi

2018-03-01 13:32 - Kültür Sanat

Hasan Küçükçetin Diriliş Ertuğrul'da! Hasan Küçükçetin kimdir?

2018-02-27 02:02 - Magazin

KDV tasarısı Meclis'te

2018-02-27 23:14 - Ekonomi

Fenerbahçe kupa sınavında

2018-02-28 13:02 - Spor

İlgili Haberler

Libya'da kamu medya kuruluşlarını yönetecek 'Ulusal Medya Kurumu' kurulacak

19:43 - Medya

Elon Musk'ın X'i, sunuculardaki değişiklikle Brezilya'daki erişim engelini kısmi olarak deldi

01:48 - Medya

'Emeklilerin banka hesaplarına inceleme başlatıldı' iddiası yalanlandı

17:52 - Medya

The Times gazetesinin Ekim'de en iyi plaj tatili listesinde Fethiye de yer aldı

16:23 - Medya

AB mahkemesi Google'a yaklaşık 1,5 milyar avroluk para cezasını iptal etti

15:02 - Medya

Günün Manşetleri

TCG HIZIRREİS denizaltısı ilk seyrini ve dalışını icra etti

18:33 - Gündem

Gazze'de yaşananların unutulmaması adına 15 Temmuz köprüsüne pankart asıldı

18:22 - Gündem

Rusya: Kursk bölgesinde 2 yerleşim birimini daha geri aldık

18:17 - Dünya

Trabzonsporlu futbolcu Savic'in adalesinde yaralanma tespit edildi

18:08 - Spor

Gazzeliler Cuma Namazını İsrail'in hedef aldığı caminin enkazında kıldı

17:52 - İslam-Hayat - Rebiülevvel 1446