?>

'Muhalefetimizi etkin şekilde sürdürmeye devam edeceğiz'

CHP Grup Başkanvekili Özel, bundan sonraki süreçte, uyum yasalarında ve HSK seçimlerinde, sözlerini söylemeye ve muhalefetlerini etkin şekilde sürdürmeye devam edeceklerinin altını çizdi. - Anadolu Ajansı

Siyaset - 8 yıl önce

TBMM

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Binali Yıldırım'ın yurt dışına giderken yaptığı açıklamalara cevap verdi.

Referandumun sonucunun Resmi Gazete'de yayımlandığını belirten Özel, ancak "mühürsüz, şüpheli ve şaibeli" olduğunu iddia etti.

"Sayın Cumhurbaşkanının başkanlık hayalleri, tam sınıfı geçtim sanırken bütünlemeye, ikmale kalmıştır." diyen Özgür Özel, "Bunun telafi sınavı vardır, o sınavda halk karar verecektir. Ne zaman isterseniz buyurun ama en geç 3 Kasım 2019'da tekrar milletin karşısına çıkacağız ve yapılacak ilk seçim başkanlık seçimi değildir, referandum niteliğinde bir seçimdir. Biz hayırcılar parçalanmadan, bölünmeden, ayrılmadan çoğalarak ve sizin bu hevesinizi kursağınızda bırakacak çoklukta sizin karşınızda olacağız." değerlendirmesinde bulundu.

CHP'nin, Adalet ve Anayasa komisyonlarının üyelerinden kurulu Karma Komisyonda, HSK üyelik seçimleri için kurulan alt komisyona üye vermemesi kararının doğru olduğunu belirten Özel, "Sayın Başbakan, 'boykot üniversite yıllarında, geride kaldı' diyor. Geride kalan Başbakanın üniversite yılları olabilir ama üniversitelerde öğrenciler pek çok şeye itiraz etmekte, tüm baskı ve şiddete direnmeye devam etmektedirler." dedi.

"Muhalefetimizi etkin şekilde sürdürmeye devam edeceğiz"

CHP Grup Başkanvekili Özel, bundan sonraki süreçte, uyum yasalarında ve HSK seçimlerinde, sözlerini söylemeye ve muhalefetlerini etkin şekilde sürdürmeye devam edeceklerinin altını çizdi.

Başbakan Yıldırım'ın, "Muhalefet gelsin, otursun müzakere etsin; HSK üyelikleri ve uyum yasalarında birlikte çalışalım" tarzında sözleri olduğunu anımsatan Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Başbakan'a sorarlar; yüksek yargıyı şekillendirmek için teröristle masaya oturulur mu? FETÖ'cü ve darbeci ile senin işin ne? Bütün kampanya boyunca 18 maddeyi anlatacağına, sonradan 23 milyonu görüp de karşısında titreyip, 'biz size terörist demedik' diye günah çıkarmaya çalışan Başbakan'a sorarlar; hani biz teröristtik, FETÖ'cüydük, darbeciydik. Bize niye ihtiyacın var? Bizi meydan meydan hedef gösteriyordun, şimdi neden hedefinde değil de ilgi odağında olduk. Önce şu Meclise gel, kürsüye çık, 24 milyon seçmen adına özür dile bakalım. 'Biz anketlerde sıkıntıyı gördüğümüz için çok ağır hakaretlerde bulunduk, vekilleri kanalıyla asıllardan özür diliyoruz' deyin. Ondan sonra çağrı yapmaya belki yüzün olur, ne cevap vereceğimizi yine biz biliriz. Bu özür gelmeden Sayın Başbakan boşu boşuna çırpınmasın."

CHP'li Özel, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün açıklamaları ile ilgili olarak, "Recep Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül'ün birbirlerine mesaj vermek ve had bildirmek için Sayın Deniz Baykal'ın açıklamalarını kullanıyor olmalarına şaşırmamak elde değil. Bu, AK Parti'nin iç meselesidir. Sayın Abdullah Gül'e iç mesele konusunda yaptığı hatırlatmayı bu boyutuyla iade etmek gerekir." ifadesini kullandı.Muhabir: Coşkun Ergül

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'İşte Benim Stilim' final yapıyor!

2017-05-04 16:22 - Magazin

'Yenilen pehlivan, güreşe doymaz'

2017-05-05 02:32 - Siyaset

CHP'de rota 2019 seçimleri

2017-05-02 14:17 - Siyaset

BM'de Trump'ın ilk 100 günü fon kesintisi kaygılarıyla geçti

2017-04-30 20:22 - Dünya

Tam 130 ton !

2017-05-05 14:57 - Asayiş

Müezzinoğlu'ndan fabrika ziyaretleri

2017-05-01 03:12 - Siyaset

Marmaray'da sefer sayıları artıyor

2017-05-01 14:22 - Ekonomi

'Tekliflerimizi kazanıma dönüştürmek için masada olacağız'

2017-05-01 18:12 - Gündem

Polisin kartal gözü 'Kanat' ile...

2017-05-02 14:43 - Genel

PKK’nın inine girildi: 44 terörist etkisiz hale getirildi

2017-05-05 17:32 - Asayiş

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'yi 'barış diplomasisinin' merkez üslerinden biri halin

15:38 - Siyaset

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma G

13:08 - Siyaset

Yabancı plakalı araçlar, özel otoyollardaki geçiş ücretlerini ödemeden Türkiye'yi terk edemeyec

11:48 - Siyaset

Bakan Bayraktar, ABD'de enerjide işbirliği görüşmeleri gerçekleştirdi

09:56 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü' mesajı

09:35 - Siyaset

Günün Manşetleri

Ümraniye'de organize sanayi bölgesindeki hurdalık alanda çıkan yangın söndürüldü

17:42 - Gündem

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Yeni bir anlaşma ancak iki devletin işbirliğiyle olabilir

17:38 - Gündem

İletişim Başkanı Altun'dan, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Gün

17:33 - Gündem

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 110. yıl dönümünün teması "Yüz Onun" olarak belirlendi

17:28 - Gündem

OPEC'in ham petrol üretimi şubatta günlük 154 bin varil arttı

17:23 - Ekonomi