?>

'Muhalefetimizi etkin şekilde sürdürmeye devam edeceğiz'

CHP Grup Başkanvekili Özel, bundan sonraki süreçte, uyum yasalarında ve HSK seçimlerinde, sözlerini söylemeye ve muhalefetlerini etkin şekilde sürdürmeye devam edeceklerinin altını çizdi. - Anadolu Ajansı

Siyaset - 7 yıl önce

TBMM

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Binali Yıldırım'ın yurt dışına giderken yaptığı açıklamalara cevap verdi.

Referandumun sonucunun Resmi Gazete'de yayımlandığını belirten Özel, ancak "mühürsüz, şüpheli ve şaibeli" olduğunu iddia etti.

"Sayın Cumhurbaşkanının başkanlık hayalleri, tam sınıfı geçtim sanırken bütünlemeye, ikmale kalmıştır." diyen Özgür Özel, "Bunun telafi sınavı vardır, o sınavda halk karar verecektir. Ne zaman isterseniz buyurun ama en geç 3 Kasım 2019'da tekrar milletin karşısına çıkacağız ve yapılacak ilk seçim başkanlık seçimi değildir, referandum niteliğinde bir seçimdir. Biz hayırcılar parçalanmadan, bölünmeden, ayrılmadan çoğalarak ve sizin bu hevesinizi kursağınızda bırakacak çoklukta sizin karşınızda olacağız." değerlendirmesinde bulundu.

CHP'nin, Adalet ve Anayasa komisyonlarının üyelerinden kurulu Karma Komisyonda, HSK üyelik seçimleri için kurulan alt komisyona üye vermemesi kararının doğru olduğunu belirten Özel, "Sayın Başbakan, 'boykot üniversite yıllarında, geride kaldı' diyor. Geride kalan Başbakanın üniversite yılları olabilir ama üniversitelerde öğrenciler pek çok şeye itiraz etmekte, tüm baskı ve şiddete direnmeye devam etmektedirler." dedi.

"Muhalefetimizi etkin şekilde sürdürmeye devam edeceğiz"

CHP Grup Başkanvekili Özel, bundan sonraki süreçte, uyum yasalarında ve HSK seçimlerinde, sözlerini söylemeye ve muhalefetlerini etkin şekilde sürdürmeye devam edeceklerinin altını çizdi.

Başbakan Yıldırım'ın, "Muhalefet gelsin, otursun müzakere etsin; HSK üyelikleri ve uyum yasalarında birlikte çalışalım" tarzında sözleri olduğunu anımsatan Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Başbakan'a sorarlar; yüksek yargıyı şekillendirmek için teröristle masaya oturulur mu? FETÖ'cü ve darbeci ile senin işin ne? Bütün kampanya boyunca 18 maddeyi anlatacağına, sonradan 23 milyonu görüp de karşısında titreyip, 'biz size terörist demedik' diye günah çıkarmaya çalışan Başbakan'a sorarlar; hani biz teröristtik, FETÖ'cüydük, darbeciydik. Bize niye ihtiyacın var? Bizi meydan meydan hedef gösteriyordun, şimdi neden hedefinde değil de ilgi odağında olduk. Önce şu Meclise gel, kürsüye çık, 24 milyon seçmen adına özür dile bakalım. 'Biz anketlerde sıkıntıyı gördüğümüz için çok ağır hakaretlerde bulunduk, vekilleri kanalıyla asıllardan özür diliyoruz' deyin. Ondan sonra çağrı yapmaya belki yüzün olur, ne cevap vereceğimizi yine biz biliriz. Bu özür gelmeden Sayın Başbakan boşu boşuna çırpınmasın."

CHP'li Özel, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün açıklamaları ile ilgili olarak, "Recep Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül'ün birbirlerine mesaj vermek ve had bildirmek için Sayın Deniz Baykal'ın açıklamalarını kullanıyor olmalarına şaşırmamak elde değil. Bu, AK Parti'nin iç meselesidir. Sayın Abdullah Gül'e iç mesele konusunda yaptığı hatırlatmayı bu boyutuyla iade etmek gerekir." ifadesini kullandı.Muhabir: Coşkun Ergül

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Honamlı Keçi ve Teke Güzellik Yarışması' düzenlendi

2017-04-29 00:07 - Gündem

Çavuşoğlu'ndan Özel Harekat Şube Müdürlüğü'ne ziyaret

2017-05-04 19:57 - Gündem

Macaristan'da Avrupa Birliği eylemi

2017-05-02 12:27 - Dünya

Kargo araçlarıyla kaçak silah sevkiyatı

2017-05-05 15:22 - Gündem

Polisten kaçarken polisle birlikte hastanelik oldu

2017-05-03 23:47 - Asayiş

Süper Lig 30. hafta maçlarıyla devam edecek

2017-05-05 12:53 - Spor

67 yaşında okuma-yazma öğrendi

2017-05-04 20:17 - Çevre-Hayat

Macron'dan Le Pen'e gizli hesap resti

2017-05-04 21:12 - Dünya

Sanıklardan 'Komutanlar bizi ölüme terk etti' savunması

2017-05-04 19:22 - Gündem

“Türkiye ve Deniz İpek Yolu Çalıştayı“nda

2017-05-03 19:34 - Ekonomi

İlgili Haberler

MGK Bildirisi: İsrail'in insanlık dışı saldırıları karşısında Türkiye Lübnan halkının yanındadır

22:43 - Siyaset

Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'nin 3 maddesi daha kabul edildi

22:38 - Siyaset

Bakan Yerlikaya, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Erkhov'u kabul etti

15:57 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TDT'nin kuruluş yıl dönümü ve Türk Devletleri İş Birliği Günü'nü te

15:23 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli'yi ziyaret etti

14:12 - Siyaset

Günün Manşetleri

Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı

01:52 - Gündem

Beyrut’ta biri büyük çok sayıda patlama meydana geldi

01:03 - Dünya

Amerikalılar liman işçilerinin grevi nedeniyle tuvalet kağıdı raflarını boşalttı

00:42 - Dünya

Avrupa Ligi'nde ikinci hafta maçları oynandı

00:37 - Spor

UEFA Konferans Ligi'nde ilk hafta maçları sona erdi

00:28 - Spor