?>

'Mobil oyun sektörü 140 milyar dolara ulaştı'

Netmarble Türkiye Business Analysti Ezgi Temir, "Dünyada mobil oyun sektörü 140 milyar dolara ulaştı. Türkiye geçtiğimiz yıl mobil oyunlara 250 milyon dolar para harcadı" dedi.

Teknoloji - 6 yıl önce

Istanbul

Netmarble Türkiye Business Analysti Ezgi Temir, dünyada mobil oyun sektörünün 140 miyar dolar seviyesine yükseldiğini ve büyümenin süreceğinin tahmin edildiğini söyledi.

İstanbul Teknik Üniversitesi Oyun Tasarlama ve Geliştirme Kulübü tarafından düzenlenen "Oyun Geliştirme Günleri"ne katılan Temir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de dijital oyun geliştirmek için pek çok atılım olduğunu vurgulayarak, "Türkiye’de 250’yi geçkin stüdyo var. Bu stüdyolarda oturup dijital oyun yapıyorlar. Son zamanlarda oyun geliştirmeye dönük Bilgi Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesinin sunmuş olduğu akademik programlar var. Biz Türkiye’nin dijital oyun sektöründe önemli bir potansiyeli olduğunu düşünüyoruz." dedi.

Türkiye'de mobilde en çok okey ve tavla gibi oyunların tercih edildiğini dile getiren Temir, "Bu oyunlar dışında dünyanın geri kalanında da ilgi gören strateji oyunları ve "casual" olarak isimlendirilen oyunlar da çokça tercih ediliyor. Özellikle halk arasında 'şeker patlatma' gibi isimleri olan bu oyunlar, hem fazla vakit almıyor hem de gün içerisinde hemen oynayıp kapatılabildiği için tercih ediliyor." şeklinde konuştu.

Mobil oyuna 250 milyon dolar harcandı

Dünyada mobil oyun sektörünün 140 milyar dolara ulaşan dev bir bütçeye sahip olduğuna dikkati çeken Temir, "Herkesin bildiği gibi sektörün en büyük oyuncuları Kore ve Çin gibi Asya ülkeleri. Türkiye geçtiğimiz yıl mobil oyunlara 250 milyon dolar para harcadı. Bu da gösteriyor ki biz oyun oynamayı seven, oyunla vakit geçirmeyi seven bir kimliğe sahibiz." dedi.

Oyunların eğitim alanında aktif bir şekilde kullanıldığına değinen Temir, eğitim oyunları üzerine "KOD Ödülleri" adıyla yaptıkları çalışmalarla esas amaçlarının okullarda ders anlatımı yapıldıktan sonra konuların oyunlarla pekiştirilmesi olduğunu belirtti.

Pek çok gelişmiş ülkede bunun örneklerinin görüldüğünü anlatan Temir, ileride hedeflerinin sadece ders sırasında değil anlatma ve öğretme aşamasında da dijital oyunlardan faydalanmak istediklerini söyledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Ateş sınır görevine hazır

2019-05-16 18:52 - Teknoloji

Kayserispor 2. yarıdaki gollerle güldü

2019-05-12 21:44 - Spor

'Siraz'ın akıntıya karşı göçü başladı

2019-05-16 19:17 - Çevre-Hayat

Arı ölümleri mercek altına alınacak

2019-05-18 14:47 - Ekonomi

Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu Zonguldaklı çocuklarla buluştu

2019-05-13 12:22 - Ekonomi

Bakan Koca'dan asitli saldırı mağduru Berfin Özek'e ziyaret

2019-05-17 18:17 - Sağlık

"Payitaht Abdühamid” dizisi bazı ülkelerde yasaklı

2019-05-13 18:14 - Magazin

Filistinli öğrenciler, işgalin 71’inci yılını andı

2019-05-16 15:40 - Dünya

Top atışları ile hedefler tam isabetle vuruldu

2019-05-14 13:20 - Genel

Adana’da sulama kanallarında tehlikeli serinlik

2019-05-15 20:17 - Asayiş

İlgili Haberler

ATAK helikopterlerinin Van Gölü semalarındaki uçuşu sosyal medyada beğeni topladı

17:23 - Teknoloji

Türksat yeni "yerli uydu" projesi için çalışmalara başladı

11:43 - Teknoloji

Uzmanından "yapay zeka okuryazarlığı artırılmalı" önerisi

14:18 - Teknoloji

TEKNOFEST birincisi üniversite öğrencileri kamikaze dron tehdidine karşı sistem geliştirdi

12:17 - Teknoloji

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar, Piaggio P180'nin pilot koltuğunda

23:47 - Teknoloji

Günün Manşetleri

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya

Çaykur Rizespor'dan "Galatasaray maçı için prim" açıklaması

23:22 - Spor