?>

Mobil kaza tutanakları hayatı kolaylaştırdı

Android ve iOS tabanlı akıllı cep telefonlarına yüklenebilen 'Mobil Kaza Tespit Tutanağı' uygulaması sayesinde geçen yıl meydana gelen 16 bin hasarlı kazada, 5 dakikada tutanak hazırlanması sağlandı.

Teknoloji - 7 yıl önce

ANKARA 

Android ve iOS tabanlı akıllı cep telefonlarına yüklenebilen "Mobil Kaza Tespit Tutanağı" uygulaması sayesinde geçen yıl meydana gelen 16 bin hasarlı kazada, 5 dakikada tutanak hazırlanması sağlandı.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, geçen yıl meydana gelen hasarlı trafik kazalarından 792 bin 104'ünde taraflar kendi aralarında kaza tespit tutanağı düzenledi. Söz konusu tutanakların 16 bini ise Android ve iOS tabanlı akıllı cep telefonlarına yüklenebilen "Mobil Kaza Tespit Tutanağı" uygulaması ile dijital ortamda hazırlandı.

Kaza sonrasında çoğu zaman tedarik edilemeyen, elle doldurulmasında zorluk çekilen kaza tutanaklarının online olarak dijital ortamda tutulmasına imkan tanıyan Mobil Kaza Tespit Tutanağı uygulamasıyla zaman kayıpları, ortalama 100 dakikadan 5 dakikaya indi. Uygulama sayesinde kağıt israfının önüne geçilirken kaza noktalarının eş zamanlı online dijital harita üzerinden takibi de mümkün oldu.

Ayrıca, kusur oranları ve kaza bilgileri de uygulama sayesinde daha kısa sürede sigorta şirketlerine ulaştı.

Google Play ve Apple Store üzerinden kolaylıkla indirilebilen uygulamayı kullananlar, ilk olarak "kaza yaptım" butonuna basıyor. Uygulama, kaza yerine ilişkin fotoğraf ve video çekimi yapılmasına ya da önceden çekilen fotoğraf ve videoların yüklenmesine imkan tanıyor.

Kaza yerinin harita üzerinde seçilmesinin ardından sonraki aşamada, sürücü bilgileri ile ruhsattaki araç bilgileri dolduruluyor. Aracın darbe aldığı yerin işaretlenmesini de sağlayan uygulamada, sürücü, kazanın nasıl gerçekleştiğini sokak isimleri ile detaylı anlatıyor. Uygulama sayesinde sürücü, isterse bu bilgileri sesli olarak da kaydedebiliyor.

Uygulama üzerinden hazır krokilerden biri seçilerek, kaza krokisi oluşturuluyor. Son olarak sürücünün ekrana imza atmasıyla işlem sonlanıyor. Bu aşamadan sonra dijital olarak oluşturulan tutanak, belirlenen mail adreslerine ve sigorta şirketlerine anlık iletiliyor.

Öte yandan, kazaya karışan sürücüler kendilerine ait bilgileri de birbirleri ile uygulama sayesinde paylaşabiliyor.

Mobil Kaza Tespit Tutanağı uygulamasında ayrıca sigorta acentelerinin adresleri, kaza yoğunluk haritası ile en yakın hastane ve tamirci bilgileri de yer alıyor.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

FETÖ elebaşı sahte belgeyle 49 yaşında yaşlılık maaşı almış

2018-03-28 14:54 - Genel

Fırtına sonrası sahil kenarı çöp yığınına döndü

2018-03-25 21:02 - Çevre-Hayat

Torunu nedeniyle down sendromunu yakından tanıyor

2018-03-30 15:32 - Çevre-Hayat

Mühendislikte GYA'ya seçilen ilk kadın akademisyen Koç Üniversitesi'nden

2018-03-29 19:12 - Ekonomi

Tunca Nehri taştı bahçeleri ve ahırları su bastı

2018-03-29 19:56 - Genel

“Yaşam tadında buluşmalar“ın konuğu Haluk Levent

2018-03-26 03:16 - Magazin

'Kanserin artış hızı yavaşladı'

2018-03-30 19:32 - Sağlık

Türkiye'de tıp tarihinde bir ilk

2018-03-25 16:02 - Sağlık

'İhracatçının büyümeye pozitif katkısı artarak devam edecek'

2018-03-29 20:32 - Ekonomi

Tel Rıfat’ta kontrol sağlandı

2018-03-27 20:02 - Asayiş

İlgili Haberler

Baykar ve Leonardo, SİHA'lardan uzay ve yapay zekaya kadar pek çok alanda ortak çalışacak

17:37 - Teknoloji

Türk kadın doktor uzay ortamında kadın astronotların sağlığını araştıracak

14:12 - Teknoloji

Yapay zeka, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi'nde eğitim koçluğu yapıyor

14:08 - Teknoloji

ULAK Haberleşme, operatörlerdeki sahaları 5G ile yenilemeyi hedefliyor

14:03 - Teknoloji

Türkiye yeni milli robotlarla tanışacak

13:22 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Avro Bölgesi'nde perakende satışlar ocakta düştü

18:28 - Ekonomi

Avrupa Merkez Bankası durgun ekonomiye karşı güvercin tutumunu sürdürdü

18:22 - Ekonomi

Çin'in Avrupa Özel Temsilcisi Lu: ABD ve Rusya, Ukrayna'daki barışa tek başlarına karar ve

18:17 - Dünya

Bakanlar Göktaş ve Uraloğlu'ndan çocukların dijital güvenliğine ilişkin toplantı

18:12 - Gündem

Yozgat'ta 2 gündür haber alınamayan sınıf öğretmenini arama çalışmaları sürüyor

18:07 - Gündem