Mitsubishi Electric'in Sanayi 4.0’a yanıtı “e-F@ctory“

"Bugün e-F@ctory altyapısı sayesinde robotlar üretim hattındaki diğer ürünlerle de haberleşebiliyorlar ve bilgileri insan kontrolünden bağımsız olarak hem kendi aralarında hem de fabrikayı kontrol eden ana sistemle paylaşıp verimliliği artırmak için hazır durumdalar"

Ekonomi - 5 yıl önce

İSTANBUL

Mitsubishi Electric Türkiye Fabrika Otomasyon Sistemleri OEM İş Geliştirme Kıdemli Müdürü Tolga Bizel, "Mitsubishi Electric olarak yeni endüstri evresine (Sanayi 4.0) e-F@ctory konseptimiz ile yanıt veriyoruz ve bu altyapı içinde robotlar çok önemli bir rol oynuyor." ifadelerini kullandı.

Mitsubishi Electric'ten yapılan açıklamaya göre, Tolga Bizel, Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi tarafından 14-16 Kasım 2019 tarihlerinde İstanbul Harbiye Askeri Müze Kültür Sitesi’nde düzenlenen Elektrik Elektronik Mühendisliği Kongresi’nde (EEMKON 2019) yaptığı sunumda, Sanayi 4.0 evresinde fabrikaların en önemli gündem maddesinin, hızla değişen ve kişiselleşen insan ihtiyaçlarını en hızlı ve verimli şekilde karşılayabilecek üretim bantlarını kurmak olduğunu belirterek global rekabet için dijitalleşmenin kaçınılmaz olduğuna dikkati çekti.

Dijital dönüşüm çağında makinelerin çevrelerinde olup bitenleri anlayabilecek ve birbirleriyle internet protokolleri aracılığıyla iletişim kurabilecek duruma geldiklerini kaydeden Bizel, "Mitsubishi Electric olarak bu yeni endüstri evresine e-F@ctory konseptimiz ile yanıt veriyoruz ve bu altyapı içinde robotlar çok önemli bir rol oynuyor.

Günümüzde robotlar arası veri transferi giderek hızlanıyor ve birbirleriyle konuşabilen ileri robot teknolojileri sayesinde robotlar artık kendi kendilerini daha detaylı ve koordineli olarak kontrol edebiliyor.

Bugün e-F@ctory altyapısı sayesinde robotlar üretim hattındaki diğer ürünlerle de haberleşebiliyorlar ve bilgileri insan kontrolünden bağımsız olarak hem kendi aralarında hem de fabrikayı kontrol eden ana sistemle paylaşıp verimliliği artırmak için hazır durumdalar. Çünkü e-F@ctory konseptinde fabrika otomasyonunda yer alan tüm ürünler birbirleriyle entegre ve açık bir mimari ile çalışıyor.”

"Üretim kalitesi artmalı, maliyetler optimize edilmeli..."

Türkiye’nin üretim kabiliyetinin sürdürülebilir olması için global düzeyde rekabet edebilmesinin önemine dikkati çeken Bizel, “Sanayicilerin küresel pazarlarda rekabet edebilmeleri ve ihracatta güç kazanmaları için üretim kalitesini artırırken maliyetleri optimize etmeleri gerekiyor.

Bu noktada, fabrika otomasyon sektörünü yakından takip edip yeni teknolojilere hızla uyum sağlayabilmek ve gerekli altyapı yatırımlarını yapmak önem kazanıyor. Yeni dönemde karşımıza çıkan en önemli konulardan biri de sanayicilere sunulan çözümlerin gerçekten Sanayi 4.0 ile uyumlu olup olmadığı.

Buna dikkat edilmesi gerekiyor. Türk iş dünyası yöneticilerinin, Sanayi 4.0’ın gerçekten ne olduğu konusunda kapsamlı araştırmalar yapmasının, ekiplerini de bu araştırmalar çerçevesinde eğitmesinin önemli olduğunu düşünüyoruz.” dedi.

"İnsan kolu veya eline yakın hassasiyette çalışan robotlar..."

Mitsubishi Electric’in otomotiv, ilaç, elektronik, beyaz eşya, gıda, paketleme ve eğitim gibi pek çok farklı sektörde insan kolu veya eline yakın hassasiyette çalışan hızlı robotlarıyla fark yarattığını kaydeden Bizel, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Mitsubishi Electric olarak robotlarımızla her türlü endüstriyel uygulamaya çözüm sunabiliyoruz. Minyatür bileşenlerin mikro montajı için paralel robot kollarından sızdırmaz muhafazalı 6 eksenli robotlara kadar geniş bir ürün yelpazesine sahibiz.

Temiz odalardan kirli, yağlı ve tozlu ortamlara kadar her türlü ortamda görev alabilecek uygun bir robotumuz bulunuyor. Kompakt ve hafif robotlarımız ile eğitim ortamlarında uygulamalı öğrenimin gerçekleştirilmesini sağlıyoruz. Kolay programlama ve simülasyon seçeneklerimiz robotik alanına girişi kolaylaştırıyor ve esneklikte sınır tanımıyor.

Mitsubishi Electric robotlar, standart gerçek zamanlı arayüzler ve kolay programlama sayesinde karmaşık üniversite araştırma projeleri dahil olmak üzere robotların manipülatör olarak kullanılmasına ilişkin her türlü seçeneğe imkan tanıyor.”

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

KGB belgesi ve Putin'in bilinmeyen bir kahramanlığı

2019-11-12 10:13 - En Son Yazılar

Songül Öden 'Lal Hayal' ile yedi kadını bir bedende canlandırdı

2019-11-12 15:02 - Kültür Sanat

Rus vali Voskresenski: İvanovo bölgemizde bir Türk tekstil firması daha üretime başlayacak

2019-11-18 05:51 - Özel Haber

Yeme bozuklukları en çok ergen ve gençlerin sağlığını tehdit ediyor

2019-11-12 13:42 - Genel

'FETÖ konusunda Türk kamuoyu öfkelidir'

2019-11-12 16:52 - Gündem

Aksa Jeneratör ile Japon Mitsubishi arasında 'dev' iş birliği

2019-11-14 15:07 - Gündem

Hamaney: Gösterileri İran karşıtları ve devrim düşmanları destekliyor

2019-11-17 14:15 - Genel

Yamaç paraşütü pilotu ile yolcusunu ağaç dalları kurtardı

2019-11-17 16:07 - Çevre-Hayat

4. Kamu Bilişim Zirvesi başladı

2019-11-15 18:37 - Ekonomi

TV+'lılar, 5 yılda 6,5 milyar saat televizyon izledi

2019-11-17 12:41 - Medya

İlgili Haberler

Türkiye, İtalyan metal işleme ve döküm teknolojisi firmaları için geniş bir pazar sunuyor

12:33 - Ekonomi

Elektrikli otomobil ithalatı ve satışında tüketiciyi koruyan düzenlemenin kapsamı genişletildi

12:23 - Ekonomi

Kripto para piyasası odağına ABD seçimlerini aldı

11:33 - Ekonomi

TOKİ'den ödemeleri süren konut ve iş yerleri için indirim kampanyası

10:43 - Ekonomi

Yurt dışı ÜFE ağustosta aylık yüzde 2,95, yıllık yüzde 28,67 arttı

10:28 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Türkiye, İtalyan metal işleme ve döküm teknolojisi firmaları için geniş bir pazar sunuyor

12:33 - Ekonomi

Dünya Barış Günü, bu yıl "barış kültürünü oluşturmak" temasıyla kutlanıyor

12:27 - Dünya

Elektrikli otomobil ithalatı ve satışında tüketiciyi koruyan düzenlemenin kapsamı genişletildi

12:23 - Ekonomi

ABD'nin ev sahipliğindeki QUAD zirvesi, Çin'e karşı ittifak yapısını pekiştirme yollarını

12:17 - Dünya

ABD: İsrail-Hamas arasında ateşkes yakın zamanda mümkün gözükmüyor

12:13 - Dünya