?>

Mısırlı Muhalif Ebul Futuh'un oğlu: Babamın hayatı tehlikede

Mısır'da hapiste tutulan Güçlü Mısır Partisi Başkanı Ebul Futuh'un oğlu Ahmed Ebul Futuh, babasının hayatının tehlikede olduğunu belirtti.

Dünya - 6 yıl önce

Istanbul

Mısır'da hapiste tutulan Güçlü Mısır Partisi Başkanı Abdulmunim Ebul Futuh'un oğlu Ahmed Ebul Futuh, babasının hayatının tehlikede olduğunu belirtti.

Ahmed Ebul Futuh, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Babamı son ziyaretimde bana bir gün önce göğüs ağrısı yaşadığını söyledi. Eğer kendisi doktor olmasaydı ve kendisini tedavi etmeye çalışmasaydı sonuç farklı olabilirdi." ifadelerine yer verdi.

Güvenlik birimlerinin, babasının sağlık kontrolleri ve tıbbi tahlillerinin yapılması için hapisten çıkmasını sürekli olarak reddettiğini ifade eden Ebul Futuh'un oğlu Ahmed, bu durumu "yavaş ölüm" olarak nitelendirdi.

Ailesi tarafından geçen hafta yapılan açıklamada, Ebul Futuh'un tıbbi ihmal sorunu yaşadığı belirtilmişti.

Mısır yönetiminden konuyla ilgili henüz bir açıklama gelmedi.

Kahire Ceza Mahkemesi dün, Ebul Futuh'un tutukluluk süresini 45 gün uzatmıştı.

Güçlü Mısır Partisinden 22 Nisan 2018'de yapılan yazılı açıklamada, Ebul Futuh'un 70 günü aşkın süredir hücre hapsinde tutulması kınanarak, "Ebul Futuh, son günlerde iki kez anjina (Kalp Spazmı) geçirdi. Neredeyse hayatını kaybedecekti." ifadesine yer verilmişti.

Ebul Futuh, 14 Şubat 2018'de başkent Kahire’de gözaltına alınmıştı. Parti tarafından gözaltı ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, İngiltere’nin başkenti Londra’ya gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'yi eleştiren beyanatlarda bulunan Ebu'l Futuh'un, ülkeye dönüşünün ardından güvenlik güçlerince gözaltına alındığı duyurulmuştu.

Abdulmunim Ebu'l Futuh 11 Şubat günü Al Jazeera'ya verdiği demeçte, Sisi'yi siyasi bir geçmişe sahip olmamakla ve devleti yönetememekle suçlamış, halkı "Sizi ya yönetirim ya da öldürür veya hapse atarım." metoduyla yönettiğini söylemişti.

Ebul Futuh'un adı seçimlerden önce terör listesine de eklenmişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Yılın Basın Fotoğrafları 2019 Ödülleri' sahiplerini buldu

2019-06-13 01:52 - Medya

ABD ve İran arasında sıkışan kurum Atom Enerjisi Ajansı

2019-06-13 14:42 - Genel

Pentagon: Türkiye ile ilişkilerimiz devam edecek

2019-06-15 17:52 - Dünya

30 yıl önce 'uyutulan' tohumlar toprakla buluştu

2019-06-18 15:07 - Teknoloji

'Türkiye'de gençler daha çok e-ticareti tercih ediyor'

2019-06-13 20:22 - Ekonomi

'Terör örgütlerinin telsiz konuşmasını dinleseniz çaresizliklerini anlarsınız'

2019-06-16 11:22 - Siyaset

Şanlıurfa'da çöl varanı bulundu

2019-06-14 20:47 - Gündem

Müzikalle öğrencilerine İngilizceyi sevdirdi

2019-06-14 16:27 - Çevre-Hayat

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sultangazi'de halka hitap ediyor

2019-06-18 18:47 - Siyaset

Petlas, Automechanika Dubai Fuarı'nda ürünlerini sergiledi

2019-06-13 14:00 - Ekonomi

İlgili Haberler

Terör örgütü PKK/YPG, Şara'nın geçiş dönemi cumhurbaşkanı ilan edildiği toplantıya karşı çıktı

22:33 - Dünya

AB, İsrail'in UNRWA yasağını kınadı

22:23 - Dünya

Süleymaniye'deki Kormor Gaz Tesisine İHA saldırısı düzenlendi

22:18 - Dünya

Beyaz Saray, ABD Deniz Piyadelerinin Guantanamo Körfezi'ne ulaştığını duyurdu

21:27 - Dünya

Filistin Esirler Cemiyeti: Tutuklular, İsrail hapishanelerinden işkence edilmiş halde çıkıyor

21:22 - Dünya

Günün Manşetleri

Depremin merkez üssünde vefat edenlerin isimleri '04.17' panosunda yaşatılıyor

01:47 - Çevre-Hayat

İspanyol golcü Alvaro Morata Galatasaray'da

01:07 - Spor

Ege Denizi'nde son 48 saatte 100'ün üzerinde deprem meydana geldi

00:07 - Gündem

Trabzonspor, Umut Bozok ile yollarını ayırdı

23:17 - Spor

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho: Duygusu yüksek bir maçtı

23:13 - Spor