?>

Mısır çarşısı esnafı da terör mağduru

İstanbul’un Eminönü semtinde yer alan tarihi Mısır Çarşısında esnaf, Vezneciler’de gerçekleştirilen terör saldırısının ardından satışlarının azalmasından şikâyetçi. Vatandaşlarsa çarşıda alışverişin azalmasını, Ramazan dolayısıyla artan fiyatlara bağlıyor.

Gündem - 9 yıl önce

Terör saldırısının ardından işlerinde durgunluk olduğunu söyleyen Mısır Çarşısı esnafı, her yıl Ramazan ayında dolup taşan çarşının bu yıl boş kaldığını söyledi. Çarşıda hurma satan Suat Kandemir, “Fiyatlarımız geçen seneyle kıyasla hemen hemen aynı fiyatta ancak vatandaş korkudan dışarı çıkamadığı için gelip alamıyor. Gelip bakarlarsa fiyatların değişmediğini görürler aslında. Mesela, İran hurması 12 TL, Tunus hurması 12 TL, Kudüs hurması 30 TL, Medine hurması 20 TL. Geçen sene 150 TL fiyatı olan Acur hurması, bu sene ürün çok olduğu için 80 TL ye düştü” ifadelerini sarf etti.

“VEZNECİLER’DEKİ PATLAMADAN SONRA SATIŞLARIMIZ DÜŞTÜ”

Normalde kahvaltılık satışlarının Ramazan ayında arttığını belirten Yunus Emre Aksu ise, Vezneciler’deki bombalı saldırının işlerine sekte vurduğunu kaydederek, “Kimse gelemediği için doğal olarak satışlarımız da düştü” dedi.

“FİYATLAR BİRDEN YÜKSELİYOR”

Mısır Çarşısı’ndaki az sayıda müşteriden olan Cemal Ersoy, hurma almak için tarihi çarşıyı seçtiğini ifade ederek, “Hurmaların kimisi 50, kimisi 30 TL. Birini seçeceğiz artık. Fiyatların denetimi olmuyor. Birden yükseliyor. 5 TL olan bir şey birden 10-15 TL oluyor” diye konuştu.

Ersoy, Ramazan dolayısıyla fiyatlarda yapılan artışın da insanları alışverişten uzak tuttuğunu kaydetti.

“RAMAZAN BAŞLARINDA ETE ZAM GELİYOR"

Çarşının kasaplarında Tuncay Bey ise, Ramazan’da artan fiyatlardan dolayı satışların her zaman azaldığını, üstüne bir de yaşanan terör olayları da eklenince satışların iyice düştüğünü ifade ederek, “İnsanlar önceden yarım kilo alıyorsa şimdi daha düşük kiloda alıyorlar. Her sene yazın başlarında tavuğa zam gelirken, Ramazan başlarında da ete zam geliyor. Bu soruna bir türlü çözüm bulunamıyor” dedi.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Nusaybin komando marşıyla inledi

2016-06-05 18:29 - Asayiş

TMSF'den Digiturk açıklaması

2016-06-08 14:02 - Ekonomi

"Kul hakkı gasp edip ‘oruç tutuyorum’ demek..."

2016-06-08 14:08 - Politika

Öğretmenlerden uçurtma şenliği

2016-06-05 15:37 - Gündem

Ayak bileğindeki kırıkla 6 ay gezdi, doktorlar 'bir şeyin yok' diye gönderdi

2016-06-03 15:37 - Gündem

Müvekkilini 450 yıldan kurtardı

2016-06-04 14:20 - Genel

Aranan evraklar nehir kenarında bulundu !

2016-06-02 17:25 - Asayiş

Türkiye'de bir ilk ! Deveye dolgu ve kanal tedavisi uygulandı

2016-06-08 13:09 - Gündem

Öğrencilerden ‘Dünyaya Saygı’ temalı müzik ve dans şöleni

2016-06-06 18:22 - Kültür Sanat

Kuşadası’nda taksici eylemi

2016-06-09 11:47 - Gündem

İlgili Haberler

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda olumsuz hava koşulları nedeniyle uçuşları azaltma kararı

19:42 - Gündem

Türkiye ile Ukrayna arasında 2 anlaşma imzalandı

19:32 - Gündem

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Beşiktaş'taki kaçak yapılar için harekete geçti

18:33 - Gündem

Denizli'de öğrencileri taşıyan servis midibüsü devrildi, 2 ölü, 26 yaralı

18:29 - Gündem

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: Rusya-ABD görüşmesi bizim için sürpriz oldu

18:28 - Gündem

Günün Manşetleri

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda olumsuz hava koşulları nedeniyle uçuşları azaltma kararı

19:42 - Gündem

Gazze'de zorla yerinden edilen Filistinlilerin güneyden kuzeydeki topraklarına dönüşü devam edi

19:37 - Dünya

Türkiye ile Ukrayna arasında 2 anlaşma imzalandı

19:32 - Gündem

İslamabad'daki F-8 kavşağına Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adı verildi

19:03 - Dünya

TBMM Kartalkaya Kayak Merkezi'ndeki Otel Yangınını Araştırma Komisyonu, çalışma takvimini belir

18:52 - Siyaset