?>

Minareden şeker sarkıttılar

Bilecik Belediyesi tarafından özellikle Osmanlı'nın son zamanlarında gerçekleştirilen minare şerefesinden aşağıda bekleyen çocuklara sepetle şeker sarkıtma geleneği tekrar gün yüzüne çıkarılıyor.

Gündem - 8 yıl önce

Ramazan ayının bütün güzellikleri tüm yurtta olduğu gibi Osmanlı medeniyetinin doğduğu topraklar olan Bilecik'te de yaşanılıyor. Mahalle iftarları, Osmanlı çeşmelerinden şerbet ikramı, Osmanlı davulcu geleneği ve Osmanlı Çınaraltı Helva İkramı gibi gelenekleri tekrar gün yüzüne çıkaran Bilecik Belediyesi, gerçekleştirdiği uygulama ile çocuklara minare başında sepetten şeker sarkıtıyor. Bilecik Belediyesi tarafından tarihi Şerifpaşa Camii'nde yapılan uygulama ile minareye çıkan İbiş ve Memiş karakterleri, çocuklara minareden sepetle şeker sarkıttılar.

“Böyle güzel geleneklerin ayyuka çıkmasını ve halkımız arasında bilinmesini istiyoruz”

Gün yüzüne çıkarılan gelenek hakkında kısa bir bilgi veren İbiş karakterini oynayan Yakup Şahin, Bilecik Belediyesi eliyle güzel ve anlamlı bir geleneğin tekrar canlandırıldığını belirterek, ''Biz Bilecik'te her Ramazan böyle çocuklarımızı sevindiririz. Aslında bizler yüzyıllık bir geleneği tekrar yaşatmaya çalışıyoruz. Bu gelenek, Ramazan ayının paylaşma, sevgi ve sevindirme ayı olmasıdır. Bizler bu etkinlik ile aslında bunu yapmak istedik. Bizler, minareden sevgimizi, muhabbetimizi çocuklara indirdik. Çocuklara verdiğimiz şekerle hem onlar mutlu oldu, hem de biz mutlu olduk. Böyle güzel geleneklerin ayyuka çıkmasını ve halkımız arasında bilinmesini istiyoruz. Sağ olsun Belediye Başkanımız Selim Yağcı da katkılarıyla çocuklarımızı sevindirmek bizleri de çok mutlu etti. Bendeniz İbiş ve yanımda Memiş efendi ile Bilecik'teki Ramazan etkinliklerimiz her zaman devam ediyor' 'ifadelerini kullandı.

Mahalle sakinleri ve çocuklar da gerçekleştirilen etkinliğin çok güzel ve anlamlı olduğunu belirterek, duydukları memnuniyeti belirterek, bu geleneği yaşatan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’ya teşekkür ettiler.

Cem Kaan Toka  

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Yabancı öğrencilerin gözünden Türkiye'de ramazan

2017-06-03 15:55 - Genel

TEOG'da birincilik haberini hayvan otlatırken aldı

2017-05-31 21:47 - Çevre-Hayat

Süper Lig: Antalyaspor: 4 - Gaziantepspor: 1 (Maç sonucu)

2017-06-03 01:52 - Spor

PKK tahribatından kurtulan camiler cemaatine kavuştu

2017-05-31 19:07 - Genel

'Terör örgütleriyle NATO'nun ne işi var'

2017-05-30 14:22 - Siyaset

Türk ressamlardan Bulgaristan’da "Evrensel Buluşma Sergisi"

2017-06-02 13:37 - Kültür Sanat

Hollandalı Huntelaar yuvaya döndü

2017-06-01 19:02 - Spor

Üniversitelilerden görme engelli öğrencilere 'hissedilir' destek

2017-05-29 14:17 - Çevre-Hayat

Hedefi hep 12'den vurdu

2017-05-30 17:02 - Spor

Türk firmasından Kazakistan'a modern tren istasyonu

2017-05-31 23:17 - Genel

İlgili Haberler

Sağlık Bakanlığından sağlık çalışanlarına yönelik açıklamalarda "hassasiyet" çağrısı

22:03 - Gündem

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan The Economist'e tepki

21:12 - Gündem

Türkiye ile Irak'ın, su konusunda işbirliğine yönelik komite toplantısı Bağdat'ta yapıldı

18:08 - Gündem

Kartepe'de hafta sonu yoğunluğu yaşandı

17:17 - Gündem

Türk savunma sanayisi yoğun katılımla IDEX ve NAVDEX 2025'te boy gösterecek

17:03 - Gündem

Günün Manşetleri

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya

Çaykur Rizespor'dan "Galatasaray maçı için prim" açıklaması

23:22 - Spor