?>

Milli sırıkla atlamacı Ersu Şaşma'nın olimpiyat finali heyecanını ailesi televizyon başında yaşadı

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda sırıkla atlama finalinde yarışan milli sporcu Ersu Şaşma'nın Mersin'deki ailesi, müsabaka heyecanına televizyon başında ortak oldu.

Spor - 4 yıl önce

Mersin

Sırıkla atlamada olimpiyat finali gören ilk Türk atlet olarak tarihe geçen 21 yaşındaki sporcu, Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenen 32. Yaz Olimpiyat Oyunları'nın bugün yapılan finallerinde ter döktü.

Sporcunun Mersin'in Yenişehir ilçesinde yaşayan annesi Suzan Şaşma, babası Ersin Şaşma, ikizi İlhami Göksu Şaşma, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Mersin Atletizm İl Temsilcisi Halil Oğuz ve milli sporcunun kalp krizi sonucu hayatını kaybeden antrenörü İbrahim Halil Çömlekçi'nin eşi Çiğdem Çömlekçi, müsabakayı televizyondan birlikte takip etti.

Milli sporcunun ikinci denemesinde 5.70 metreyi aşmasıyla büyük sevinç yaşayan anne, gözyaşı dökerek hem eşine hem de Çiğdem Çömlekçi'ye sarıldı.

Organizasyonda 5.80'i geçemeyerek sırıkla atlama finalini 10. sırada tamamlayan Ersu'nun ailesi, genç sporcunun heyecanına uzaktan ortak oldu.

Anne Şaşma: Ersu finallere kalarak bir mucizeyi gerçekleştirdi

Anne Suzan Şaşma, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun başarısıyla gururlandıklarını belirterek, "Olimpiyatlara katılmak bile hayalken, Ersu hem katılıp hem de finallere kalarak bir mucizeyi gerçekleştirdi. Tek başınaydı, yanında antrenörü yoktu. Federasyondan yardımcı olan antrenörler vardı ama birebir iletişim kurduğu antrenör İbrahim Halil Çömlekçi'yi kaybetmiş olmanın mücadelesini de orada verdi. Yaptığı bizim için çok büyük bir başarı. Bizi gururlandığı için çok teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Baba Şaşma ise oğlunun hem Türkiye'ye hem de ailesine ilkleri yaşattığını aktararak, herkese teşekkür etti.

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ise heyecanlı bir final izlediklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Sporcumuz bu kadar olimpiyat ve dünya şampiyonu olmuş, tecrübe sahibi sporcuların içerisinde çok güzel atlayışlar yaptı.

Son anda da 5.80 metreyi kaçırdı. Umarım bundan sonraki yarışmalarda Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edecektir.

Ersu geldikten sonra hem aileyi ziyaret edeceğim hem de makama davet edeceğim. Bundan sonraki sportif faaliyetlerinde kardeşimize bizzat yardımcı olmaya çalışacağım.

Çünkü Türkiye'yi, şanlı bayrağımızı, cumhuriyetimizi dünyada temsil ediyor. Böyle güzel bir çocuk yetiştirdikleri için de aileye ayrıca teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Kamu alacaklarına ilişkin yapılandırmanın ayrıntıları açıklandı

2021-08-03 18:31 - Ekonomi

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Kıbrıs Türk halkı serhat bekçileridir

2021-08-03 19:26 - Dünya

Ödüllü film 'Uzak Ülke' sinemaseverlerle buluşuyor

2021-07-29 18:11 - Kültür Sanat

Fenerbahçe hazırlık maçında Alman rakibini 3 golle geçti

2021-08-01 02:02 - Spor

İsrail askerleri Şeria'da 13 Filistinliyi yaraladı

2021-07-28 03:46 - Dünya

Esed rejiminin İdlib'e saldırısında 1 sivil yaralandı

2021-07-29 23:02 - Dünya

İtalya'da Kovid-19 salgınında günlük vaka sayılarındaki artış sürüyor

2021-07-30 22:02 - Dünya

Milli sırıkla atlamacı Ersu Şaşma'nın olimpiyat finali heyecanını ailesi televizyon başında yaşadı

2021-08-03 20:06 - Spor

Peru'da 6,1 büyüklüğünde deprem oldu

2021-07-31 05:11 - Dünya

Olimpiyat şampiyonu Mete Gazoz'un adı Altındağ'da okçuluk merkezine verilecek

2021-07-31 16:56 - Spor

İlgili Haberler

A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın İzlanda maçı biletleri tükendi

17:08 - Spor

Avrupa'nın 5 büyük liginde kış transfer dönemi tamamlandı

16:53 - Spor

Fenerbahçe, Ognjen Mimovic'in lisansını çıkarttı

15:37 - Spor

Tottenham'da Radu Dragusin'den kötü haber

15:33 - Spor

Milli atlet Oğuz Uyar, 200 metrede büyükler salon Türkiye rekoru kırdı

14:18 - Spor

Günün Manşetleri

TCMB, Ocak Ayı Fiyat Gelişmeleri Raporu'nu yayımladı

19:47 - Ekonomi

Mevsim etkilerinden arındırılmış özel kapsamlı TÜFE ocakta aylık yüzde 3,38 arttı

18:58 - Ekonomi

Amasya'da kar etkili oluyor

18:52 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır Dışişleri Bakanı Abdulati'yi kabul etti

18:38 - Gündem

Samsun'un yüksek kesimlerinde kar etkili oldu

18:33 - Gündem