?>

Milli Savunma Bakanlığından 'özlük hakları' düzenlemesi

Milli Savunma Bakanlığınca, başta Fırat Kalkanı Harekatı olmak üzere terörle mücadele bölgesinde görev yapan personelin özlük haklarına yönelik iyileştirme yapılacak. - Anadolu Ajansı

Gündem - 8 yıl önce

ANKARA - Sarp Özer

Milli Savunma Bakanlığınca, başta Fırat Kalkanı Harekatı olmak üzere terörle mücadele bölgesinde görev yapan personelin özlük haklarına yönelik iyileştirme yapılacak.

Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri, Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik Fırat Kalkanı Harekatı kapsamındaki personel, lojistik, tedarik ve inşaat faaliyetlerini yerinde inceledi.

Müsteşar yardımcısı başkanlığındaki heyet tarafından gerçekleştirilen ziyarette harekatın devam ettiği sahada incelemeler yapıldı, mülki idare amirlikleri ile kamu kurum ve kuruluşu temsilcileriyle görüşüldü. İncelemelerin ardından konuyla ilgili rapor hazırlandı.

"Harekat bölgesinde görev yapan tüm personelin moral ve motivasyonunun çok iyi seviyede olduğu, harekatın sivil asker iş birliği kapsamında tam koordinasyon ve müşterek çalışma içerisinde yürütüldüğü memnuniyetle tespit edilmiştir." ifadelerine yer verilen raporda, Milli Savunma Bakanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığınca ikmal ve tedarik faaliyetlerinin birliklerin tüm ihtiyaçlarını anında karşılayacak şekilde yürütüldüğü vurgulandı.

Harekat alanında ihtiyaç duyulan ikmal maddelerinin çok kısa sürede tedarik edilmesine yönelik mevzuat düzenlemesi yapıldığı anımsatılan raporda, tedarik işlemlerinin de bu kapsamda yürütüldüğü belirtildi.

Milli Savunma Bakanlığınca temin edilen yaralı tahliye ve tedavisi kapsamında zırhlı ambulansların harekat bölgesinde kullanılmaya başlandığı bildirilen raporda, 11 zırhlı arazi aracının daha bölgeye gönderildiği kaydedildi.

Kumanyaya 11 çeşit daha eklendi

Milli Savunma Bakanlığınca bölgede görev yapan personelin kumanyasına mevcutlara ilaveten 11 ayrı çeşidin daha eklendiği belirtilerek, 3 milyon 750 bin konserve, 15 çeşitte 200 bin hazır yemek paketi, 11 milyon 340 bin içecek, bisküvi, çikolata, gofret ve kuruyemişin bölgeye gönderildiği ifade edildi.

Raporda, kumanyadaki kahvaltılıklara ilave malzeme ile hazır tatlıların alınmasına yönelik çalışmaların da sürdüğü aktarıldı.

- Sınır dışındaki üs bölgelerinde sıcak yemek dağıtılacak

Türk Silahlı Kuvvetlerinin envanterindeki sahra tipi mutfak, çamaşır, banyo ve tuvalete ek olarak bölgede daha rahatlıkla kullanabilecek fonksiyonel konteyner, araca veya römorka monte konteyner veya hareketli konteyner alınması için de çalışmaların devam ettiği kaydedilen raporda, sınır içindeki üs bölgelerinde verilen sıcak yemeğin çeşidinin ve porsiyonunun artırıldığı bildirildi.

- Silah ve teçhizat modernizasyonu

"Özellikle Fırat Kalkanı Harekatı'na katılan personel başta olmak üzere bölgede görev yapan personelin özlük haklarına yönelik iyileştirme çalışmaları devam etmektedir." ifadelerine yer verilen raporda, silah ve teçhizat modernizasyonu, personel eğitimiyle diğer konularda yürütülen çalışmaların ilk sonuçlarının sahaya yansımaya başladığının gözlendiği vurgulandı.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Körfez hava yolu şirketleri 7 ülkenin vatandaşlarını taşıyacak

2017-02-05 15:57 - Dünya

Rize'de 'lazboard'lu kayak şenliği

2017-02-05 18:02 - Çevre-Hayat

Antalya'da 'mezarlık' konseptli oyun evi

2017-02-09 14:57 - Çevre-Hayat

Pakistan'da 6,3 büyüklüğünde deprem

2017-02-08 11:02 - Dünya

'Şehitlerimize büyük minnet borçluyuz'

2017-02-03 22:57 - Gündem

ABD’li ünlü komedyen Sarah Silverman, Trump'a karşı orduyu göreve çağırdı!

2017-02-04 00:42 - Dünya

İsrail'den Filistinli kız çocuğuna 6 yıl hapis

2017-02-05 18:07 - Dünya

İngiliz ana muhalefet liderinden Trump’a tepki

2017-02-05 23:32 - Dünya

ÖİB bazı taşınmaz satışlarını onayladı

2017-02-04 13:47 - Gündem

Akıllı saatler duygularınızı tespit edecek!

2017-02-02 19:22 - Teknoloji

İlgili Haberler

İzmir Valiliğinden Ege Denizi'ndeki sismik hareketliliğe ilişkin açıklama

20:18 - Gündem

Ege Denizi'nde 28 Ocak'tan bugüne kadar 570 deprem meydana geldi

17:47 - Gündem

YEE, "Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretimi Sertifika Programı"nın açılışını yaptı

17:18 - Gündem

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 5 ve 6 Şubat tarihlerindeki uçuşlarda azaltma kararı

17:08 - Gündem

'Çiftlik Bank' davasında karar açıklanacak

14:22 - Gündem

Günün Manşetleri

Beyaz Saray, Musk'ın Trump için "özel bir hükümet çalışanı" olduğunu açıkladı

22:52 - Dünya

ABD Başkanı Trump, Gazze'deki ateşkes sürecinin garantisinin olmadığını söyledi

22:48 - Dünya

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, kapatılması tartışılan USAID'in direktör vekili oldu

22:43 - Dünya

BM, ABD'nin yeni gümrük vergilerinin küresel ekonomiye etkisinden endişeli

22:32 - Ekonomi

Gaziantep FK'yi 1-0 yenen Galatasaray, Fenerbahçe ile 6 puanlık farkı korudu

22:28 - Spor