?>

Milli Savunma Bakanı Canikli, TurAz Kartalı 2017 Tatbikatı'nın kapanış törenine katıldı

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli,Türk ve Azerbaycan silahlı kuvvetlerince düzenlenen TurAz Kartalı 2017 Tatbikatı'nın kapanış törenine katıldı

Genel - 7 yıl önce

BAKÜ (AA) - Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, başkent Bakü'deki temaslarının ardından özel uçakla geçtiği TurAz Kartalı 2017 Tatbikatı'nın gerçekleştirildiği bölgede, Azerbaycan Savunma Bakanı Korgeneral Zakir Hasanov tarafından karşılandı.

Tatbikat bölgesinde Türk ve Azerbaycanlı subaylardan brifing alan Canikli ve Korgeneral Hasanov'un alandaki yerlerini almalarının ardından, TurAz Kartalı 2017 Tatbikatı'nın kapanış töreni başladı.

Askeri bando tarafından çalınan ulusal marşların ardından, askeri helikopter ve uçaklar geçiş yaptı, Azerbaycan Hava Kuvvetlerine bağlı iki uçak gösteri uçuşu gerçekleştirdi.

Azerbaycan'a geldiğinde sanki Türkiye'nin bir başka şehrine gitmiş gibi hissettiklerini ifade eden Bakan Canikli, "Buralar gerçekten Türk milletinin bir parçası. Türk milletinin kalbinin yarısı her zaman Azerbaycan'da atar sevgiyle, samimiyetle, heyecanla atar." diye konuştu. 

Bu toprakların bir kısmının işgal altında olduğuna dikkati çeken Canikli, şöyle devam etti:

"Bu toprakların bir kısmı maalesef işgal altında. En az sizin kadar Türk milletinin her ferdi, er veya geç bu toprakların, Karabağ'ın işgalden kurtulacağına inanıyor ve bu topraklar işgalden kurtulmadan da Türk milleti de hiçbir zaman rahat etmeyecek. Bunu gerçekleştirebilmemiz için birlikte olmamız, güçlü olmamız gerekiyor. Kendi silahımızı, uçağımızı kendimizin yapması, Türkiye'nin, Azerbaycan'ın imal etmesi gerekiyor. Hamd olsun bu hedef doğrultusunda çok önemli adımlar attık. İnşallah çok kısa süre içerisinde başkalarına muhtaç olmadan bu toprakları savunmak için, Karabağ'ı işgalden kurtarmak için kendi silah sistemlerimizle bunu yapacağız, gerçekleştireceğiz inşallah."

Azerbaycan Savunma Bakanı Hasanov

Azerbaycan Savunma Bakanı Korgeneral Zakir Hasanov ise tatbikatın başarılı geçtiğini belirtti. 

Tatbikat kapsamındaki görevlerin yerine getirildiğinin altını çizen Hasanov, ortak tatbikatlara büyük önem verdiklerini söyledi. İki ülke arasındaki ortak tatbikatların sayısını artırmayı planladıklarını bildiren Hasanov, tatbikatın ardından ülkesine dönecek Türk askerlerine hayırlı yolculuk diledi.

TurAz Kartalı 2017 Tatbikatı

TurAz Kartalı-2017 Tatbikatı, 18-29 Eylül tarihlerinde Azerbaycan'ın ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Tatbikatla muhtemel birleşik bir harekatta, Türk ve Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinin karşılıklı tanıma/tanıtma, dost/düşman ayırma, hava sahası kontrol ve yönetimi usullerini denemek, birlikte uçuş yapabilme yeteneğini artırmak, Azerbaycan Hava Kuvvetleri Komutanlığının Uluslararası Anadolu Kartalı Eğitimine fiili katılımı kapsamında gerekli akademik ve uçuş eğitimlerinin gerçekleştirilmesi amaçlandı.

Tatbikata, Kara Kuvvetleri Komutanlığından iki S-70 Sikorsky genel maksat helikopteri, Deniz Kuvvetleri Komutanlığından P-235 deniz karakol uçağı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığından üç F-16 uçağı katıldı.

Muhabir: Sarp Özer

Haftanın Öne Çıkanları

'Turizm cennetleri'ni bağlayacak yolda hummalı çalışma

2017-09-29 14:52 - Gündem

'Sosyal medya dili yozlaştırıyor'

2017-09-26 14:27 - Teknoloji

Bozdağ: 5 bin değil, 80 milyon hazır

2017-09-28 19:02 - Gündem

'60 milyon yabancı turisti konuşabilecek bir ülkeyiz'

2017-09-27 15:27 - Ekonomi

Türk bayraklı gemiler limandan çıkamadı

2017-09-27 01:12 - Gündem

Emrah Serbes tutuklandı!

2017-09-28 21:32 - Asayiş

Şenol Güneş, Şampiyonlar Ligi 11’inde kalede

2017-09-26 19:22 - Spor

Terör örgütü DEAŞ Rakka'da karşı saldırıya geçti

2017-09-29 16:22 - Dünya

FETÖ/PDY çatı davasına devam ediliyor

2017-09-27 16:58 - Genel

211 adrese 2 bin 500 polisle uyuşturucu operasyonu

2017-09-26 12:27 - Asayiş

İlgili Haberler

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

Depremin merkez üssünde vefat edenlerin isimleri '04.17' panosunda yaşatılıyor

01:47 - Çevre-Hayat

İspanyol golcü Alvaro Morata Galatasaray'da

01:07 - Spor

Ege Denizi'nde son 48 saatte 100'ün üzerinde deprem meydana geldi

00:07 - Gündem

Trabzonspor, Umut Bozok ile yollarını ayırdı

23:17 - Spor

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho: Duygusu yüksek bir maçtı

23:13 - Spor