?>

Milli kayakçı Sıla Kara Slovenya'da 'kahraman' oldu

Teleferikte dengesini kaybeden bir çocuğun düşmesine engel olan Alp Disiplini Milli Takımı sporcusu Sıla Kara, Slovenya'da "kahraman" ilan edildi.

Spor - 5 yıl önce

İstanbul

Türkiye Kayak Federasyonunun internet sitesinde yer alan habere göre, Slovenya'da 12-13 Şubat tarihlerinde düzenlenen slalom yarışına katılan Sıla Kara, teleferikten düşmek üzere olan bir çocuğu kurtardı.

Final ayağı öncesinde ısınmak için teleferikle piste çıkan milli kayakçı, yanında oturan ve dengesini kaybeden Sloven çocuğu 15 dakika havada tuttu. Olayın duyulmasının ardından Krvavec halkının büyük ilgi gösterdiği milli sporcuya, kentin emniyet müdürü tarafından teşekkür madalyası verildi.

"Lütfen iki elinle tut beni, diye bağırıp ağlamaya başladı"

Olay anını anlatan Sıla Kara, "Teleferik hareket halinde olduğu için tesis çalışanları bizi görmedi. Çocuk da o esnada panik ve korkuyla bağırmaya başladı. Biraz ilerledikten sonra çocuk kaymaya başladı ve onu tutamamaya başladım. Bu esnada batonlarımı attım ve eldivenlerimi ağzımla çıkarttım. Eldivenlerimi çıkardığım esnada çocuk, 'Lütfen iki elinle tut beni.' diye bağırıp ağlamaya başladı." ifadelerini kullandı.

Eldivenlerini çıkardıktan sonra çocuğun ellerini sıkıca tutmaya başladığını aktaran milli sporcu, "Yaklaşık 15 dakika bu şekilde geçti. Tesisin çalışanları ve emniyet ekipleri geldi. Aşağıya tor ağı açtılar ve onun üzerine çocuğu bıraktım. Hemen aşağıya inip çocuğun durumunu kontrol ettim. Bana durumunun iyi olduğunu ve herhangi bir sıkıntısının olmadığını söylediler." şeklinde görüş belirtti.

"İnsanlık görevimi yaptım"

Sıla Kara, kendisine sosyal medyadan çok sayıda mesaj geldiğini belirterek, "Beni Slovenya'da haber kanalları 'Bu kahraman kızı bulun' diye paylaşmış. Emniyet müdürü 'Örnek davranışınızdan dolayı size bir ödül vermek istiyoruz.' dedi. Ertesi gün havaalanına gittiğimizde, emniyet müdürü ve ekibi beni karşıladı. Orada bana teşekkür madalyası verdiler." açıklamasını yaptı.

İnsanlık görevini yaptığını kaydeden milli sporcu, şunları kaydetti:

"Beni havaalanında karşılamalarını beklemiyordum. Ben insanlık görevimi yaptım. İnsanların bunu fark etmesi, beni aramaya çalışmaları ve teşekkür etmeleri hoşuma gitti. Türk sporcu olarak böyle bir şey yapmam insanların daha çok ilgisini çekti. Çünkü ne olursa olsun ırk, din ve dil fark etmeksizin sen bir insansın ve insan olarak oradasın. Acı birdir ve ben orada insanlığın ne kadar önemli olduğunu, acının ne kadar içten yaşandığını, aynı dili konuşmasak bile bir çaba ve mücadele verdiğimi gördüm. Bu sebeple çok mutluyum."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Doğu Anadolu'da 6 il için buzlanma, don ve çığ uyarısı

2020-02-15 13:52 - Gündem

Türkiye'nin ilk kadın komando astsubayları göreve hazır

2020-02-14 14:42 - Gündem

Hamamcıoğlu:Bilinmeden yapıldığına inandığımız bu yanlıştan vazgeçilsin

2020-02-12 19:17 - Spor

Malezyalı bakandan Filistin sorununda Türkiye ile çalışma vurgusu

2020-02-09 16:17 - Dünya

Avusturya'da yavru kutup ayısı ilk defa görücüye çıktı

2020-02-13 19:37 - Çevre-Hayat

Kıbrıs Türk Federe Devleti'nin kuruluşunun 45'inci yıl dönümü

2020-02-12 16:17 - Dünya

Koç Holding'ten 4,4 milyar TL net kar

2020-02-13 23:18 - Genel

Tedavi umuduyla İstanbul'a gelen Refik Töre, hayırseverlerden destek bekliyor

2020-02-11 20:52 - Gündem

Kendisini hatırlamasa da 70 yıllık eşine ilk günkü kadar aşık

2020-02-14 17:07 - Çevre-Hayat

ABD ordusu, Filipinler'in güvenlik paktını sonlandırmayacağını umuyor

2020-02-13 16:37 - Dünya

İlgili Haberler

Türkiye Wushu Kung Fu Şampiyonası, Yalova'da başladı

15:28 - Spor

Uğur Okulları İstanbulspor, Kasımpaşa'yı yendi

15:22 - Spor

Fenerbahçe'den Djiku, Carlos ve Yusuf Akçiçek'in sağlık durumuyla ilgili açıklama

14:43 - Spor

Trendyol Süper Lig'de 23. hafta maçlarını yönetecek hakemler açıklandı

14:38 - Spor

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu genel kurulu hafta sonu Ankara'da yapılacak

14:37 - Spor

Günün Manşetleri

Türk diş malzemesi üreticileri Dubai'deki fuarda yerini aldı

16:02 - Ekonomi

AB'nin Temel Haklar Kurumu, "geri gönderme merkezleri" planından endişeli

15:57 - Dünya

ABD'de binlerce kişi, Başkan Trump'ın göçmen politikasını protesto etti

15:48 - Dünya

ABD'nin New York kentinde 5 katlı apartmanda yangın çıktı

15:42 - Dünya

Trump yönetiminde, Elon Musk'ın nüfuzunu isteyen Cumhuriyetçilerin oranı düşüyor

15:37 - Dünya