?>

Milli judocu Muhammed Mustafa Koç hedef büyüttü

Milli judocu Muhammed Mustafa Koç, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya kazanarak başarılarını taçlandırmak istiyor.

Gündem - 5 yıl önce

Ümitler Dünya Şampiyonası ile 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nda üçüncülükleri, Avrupa Olimpik Gençlik Yaz Festivali'nde şampiyonluğu bulunan 19 yaşındaki Muhammed Mustafa Koç, çalışmalarını Tekirdağ'da sürüyor.

Günün büyük bölümünü spor salonunda geçiren genç sporcu, Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenecek 2020 Olimpiyat Oyunları'nda kürsünün en üst basamağına çıkmayı amaçlıyor.

Koç yaptığı açıklamada, ağabeyine özenerek başladığı judoda Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ettiği için mutlu olduğunu söyledi.

Bu yıl Türkiye Büyükler Şampiyonası'nda 81 kiloda birinci olduğunu anlatan Koç, "Bu sene kamp sürecim çok yoğundu. Ocak ayında çalışmalara başladım ve hala kamplar devam ediyor.

Kamp süreçlerinin dışında çeşitli şampiyonalara katıldım. En son katıldığım Avrupa Şampiyonası'nda da çok şükür madalya kazandım." dedi.

"Çalışmalarımın karşılığının bu olmadığını düşünüyorum"

Bu yıl katıldığı uluslararası şampiyonalarda altın madalya kazanamamanın üzüntüsünü yaşadığını ifade eden Muhammed Mustafa Koç, "Avrupa Şampiyonası'ndan sonra kendime kızdım. 'Aslında sen Avrupa ve dünya şampiyonu olabilirdin.' dedim.

Çalışmalarımın karşılığının bu olmadığını düşünüyorum. Çünkü kürsüdeki sporcuları daha önceki maçlarda yenmiştim. Bu durum beni biraz üzdü. Ama seneyi madalyasız kapatmadığım için mutluyum." diye konuştu.

Koç, her sporcunun hayalinin madalya kazanmak olduğunu, bunun için de çok çalıştığını dile getirdi.

Katıldığı yarışmalarda Türk bayrağını göndere çektirmek istediğini vurgulayan Koç, şunları aktardı:

"Bu yıl Avrupa Şampiyonası'nda üçüncü olduktan sonra Barış Pınarı Harekatı'ndaki askerlerimize destek olmak için selam gönderdim. Bilsinler ki bir kardeşleri onları düşünüyor, minderde vatanı için ter döküyor.

Ben de vatani görevimi minderde yapıyorum gibi düşündüm. Şimdi 2020 Olimpiyat Oyunları'na kadar çok yoğun bir tempoda olacağım. Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında bronz madalya aldım. Hedefim olimpiyat şampiyonluğu. İnşallah onu da kazanacağım."

Nelda Şilli: Ülkemize olimpiyatlarda da madalya getirecektir

Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Antrenörü Nelda Şilli de sporcusunun yoğun bir tempoda olimpiyatlara hazırlandığını dile getirdi.

Muhammed Mustafa Koç'un yükselen bir başarı grafiği olduğunu anlatan Şilli, "2017'de EYOF'ta şampiyon oldu. Dünya üçüncülüğü var. Yakın zamanda da Avrupa üçüncülüğü kazanarak bizleri mutlu etti. Bu şekilde kendini geliştirmeye devam ederse ülkemize olimpiyatlarda da madalya getirecektir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA . dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Karanlıkdere Kanyonu'nda sonbahar güzelliği

2019-11-28 15:57 - Gündem

'Naim: Cep Herkülü' ekibi filmi Samsunlularla izleyecek

2019-11-30 15:37 - Kültür Sanat

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye’yi NATO’dan çıkarmak-çıkarmamak… Bu senin (Macron) haddine mi?

2019-11-29 19:32 - Gündem

Yapı Kredi'den karanlığı aydınlatan projeye destek

2019-11-27 16:45 - Genel

Üniversiteli Güleda'nın katilinin ifadesinin detayları ortaya çıktı

2019-11-25 22:07 - Genel

Şehit öğretmen Aybüke Yalçın katledildiği yerde anıldı

2019-11-24 19:52 - Gündem

İngiliz Başbakan televizyon programında eriyen buz blokuyla temsil edildi

2019-11-29 16:57 - Genel

İran'da Türk Okulundaki öğretmenler çocuklara gurbet hissi yaşatmıyor

2019-11-24 17:42 - Dünya

Hindistan'ın renkli kültürü ve dansları 'Beyond Bollywood' ile sanatseverlerle buluşu

2019-11-26 19:07 - Kültür Sanat

İstanbul Finans Merkezi batı ile doğu ekonomilerini harmanlayacak

2019-11-28 15:52 - Ekonomi

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli'ye yönelik hakaret içerikli paylaşıma soruşturma

20:18 - Gündem

İskenderun'daki "Gönül Mutfağı"nda depremin ikinci yılı dolayısıyla helva kavruldu

20:06 - Gündem

Bakan Fidan, Rus mevkidaşı Lavrov ile telefonda görüştü

20:03 - Gündem

Depremde yıkılan Ekim Apartmanı'na ilişkin yeni bilirkişi raporu hazırlandı

19:58 - Gündem

"Asrın felaketi"nin yaşandığı bölgede 73 bin 402 deprem oldu

19:53 - Gündem

Günün Manşetleri

Kayseri, Sakarya ve Sinop'ta eğitime 1 gün ara verildi

20:27 - Eğitim

ABD'de tarım dışı iş gücü verimliliği dördüncü çeyrekte beklenenden az arttı

20:23 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli'ye yönelik hakaret içerikli paylaşıma soruşturma

20:18 - Gündem

AB'den Trump'ın planına cevap: Gazze gelecekteki Filistin devletinin ayrılmaz parçası

20:13 - Dünya

Bakan Fidan, Rus mevkidaşı Lavrov ile telefonda görüştü

20:03 - Gündem