?>

Milli güreşçi Rıza Kayaalp'in hedefi beşinci kez dünya şampiyonluğu

Rıza Kayaalp, "Olimpiyata dünya şampiyonu olarak gidecektik ama ertelendiği için önümüzdeki dünya şampiyonluğunu alıp öyle katılmak istiyorum" dedi.

Spor - 5 yıl önce

Bolu

Grekoromen stilde güreşen milli güreşçi Rıza Kayaalp, beşinci kez dünya şampiyonu olmayı hedefliyor.

Romanya'nın başkenti Bükreş'te 2019 yılında düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil 130 kiloda kürsünün zirvesinde yer alan Rıza Kayaalp, organizasyonda üst üste 8, toplamda ise 9. kez altın madalya kazandı.

Olimpiyat ikincisi olan ve 9 kez Avrupa şampiyonluğuna ulaşan ilk Türk güreşçi olarak tarihe geçen, Kazakistan'da yapılan Dünya Güreş Şampiyonası'nda da altın madalyayı rakiplerine kaptırmayan milli güreşçi, bir rekora daha imza atarak, grekoromen stilde 4. kez dünya şampiyonu olan ilk Türk sporcu unvanını elde etti.

Bolu Aladağ Kamp Eğitim Merkezi'nde kampa girerek güç depolayan Rıza, yen tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ülkenin ve dünyanın zor bir süreçten geçtiğini belirterek, "Her şey durduğu gibi spor organizasyonları, kamplar da durdu.

Biz bu boşluğu hem dinlenerek hem de sakat olan yerlerimizi çalıştırarak, bu süreçten daha güçlü bir şekilde çıkmak istedik." diye konuştu.

Milli güreşçi, kendisinin de dinlenmeye ihtiyacının olduğunu vurgulayarak, 15 yıldır aralıksız milli takımlarda her sene Avrupa ve dünya şampiyonalarına hazırlandığını anlattı.

"Pandemi sürecini iyi değerlendirdim"

Büyük bir hedefinin olduğunu anlatan Rıza, "Hedefim olimpiyatlardı. Oradan altın madalya alıp belki de bu işi bırakmak istiyordum ama bir sene ertelendi. Daha dinlenmiş, sakatlıklardan kurtulmuş bir şekilde yeni bir sezona başladım sayılır. Bu süreci kendi açımdan çok iyi değerlendirdim." dedi.

Rıza Kayaalp, mart ayından bugüne kadar kamp yapmadığını anlatarak, şunları kaydetti:

"İlk kampımız haziran ayında oldu ve ona ben katılamamıştım bazı durumlardan dolayı ama bu kampa katıldım. Bundan sonraki bütün kamplara da katılırım. Uluslararası Güreş Federasyonu 12 ayda bir dünya şampiyonası düşünüyor.

Olimpiyatlardan önce yapılacak olan dünya şampiyonasını bu yıl sonuna almak istiyorlar. Son kararı ağustos ayının ilk haftasında verecekler. Biz çalışmamızın seyrini ona göre belirleyeceğiz. Şimdilik ağırlık antrenmanları yaparak çalışmalarımız sürdürüyoruz. Bu şekilde formumuzu korumaya çalışıyoruz.

Güreş antrenmanından uzak duruyoruz. Beşinci kez dünya şampiyonu olmak istiyorum. Olimpiyata da geçen sene dünya şampiyonu olarak gidecektik ama ertelendiği için önümüzdeki dünya şampiyonluğunu alıp öyle katılmak istiyorum."

"Alın teri ve alınan başarılarla elde edilecek bir kadro"

Gençlik ve Spor Bakanlığı müşaviri olarak atanmasına yönelik de milli güreşçi Rıza Kayaalp, şunları söyledi:

"Bu bana özel olarak yapılan bir şey değil. 2001 yılında çıkan kanunla bütün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına özgü bir kanun. Herkesin sahip olabileceği bir şey. Sadece yapmaları gereken şey, olimpiyat şampiyonu olmak ya da olimpik branşta birden fazla dünya şampiyonluğunu elde etmek.

Bu şekilde şartları tutan herkes bu kadroya sahip olabilir. Bu kadroyu alabilmek için 30 yaşının doldurma şartı var. 2019 yılının aralık ayında başvuru yaptım ve yaklaşık 8 ay sonra imzalandı. Alın teri ve alınan başarılarla elde edilecek bir kadro. Herkesin hakkı var.

Makam mevki gibi bir niyetim yok sonuçta iki kez dünya şampiyonu olduktan sonra gider kadroyu almayı bekler, 3-4 dünya şampiyonluğu için uğraşmazdım."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Can Dündar'ın evini satın aldığı iddia edilen avukatların FETÖ davasında karar

2020-07-14 21:27 - Asayiş

Türkiye'nin yerli silah ve teçhizatları dünyaca ünlü bilgisayar oyununda yer buldu

2020-07-11 15:22 - Teknoloji

Ünlü isimlerin Twitter hesapları ele geçirildi

2020-07-16 06:27 - Dünya

İş vaadiyle Libya'ya paralı asker olarak götürülen Sudanlı gençler BAE'den özür bekliyor

2020-07-15 00:50 - Gündem

Van Gölü'nde batan teknedeki cesetlerin çıkarılması için çalışmalar sürüyor

2020-07-12 13:57 - Gündem

Küresel piyasalar yoğun veri gündemine odaklandı

2020-07-14 12:38 - Ekonomi

'Ayasofya'nın ibadete açılmasından mutluluk duyduk'

2020-07-13 23:02 - Dünya

Firari FETÖ'cüler için 105 ülkeyle yürütülen iade trafiği

2020-07-13 17:40 - Asayiş

Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Afyoncu: Ayasofya bir Osmanlı külliyesidir

2020-07-12 15:45 - Gündem

15 Temmuz şehidinin ailesi hüznü ve gururu bir arada yaşıyor

2020-07-12 16:07 - Gündem

İlgili Haberler

Sergen Yalçın'ın kardeşi Gürsoy Yalçın son yolculuğuna uğurlandı

17:57 - Spor

Manchester United'da Lisandro Martinez, çapraz bağ yırtığı nedeniyle sezonu kapattı

17:53 - Spor

Real Madrid'in eski yıldızı Marcelo, futbolculuk kariyerini sonlandırdı

16:52 - Spor

Ümit Milli Futbol Takımı'nın 2027 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'ndeki rakipleri belli oldu

16:22 - Spor

Türkiye Wushu Kung Fu Şampiyonası, Yalova'da başladı

15:28 - Spor

Günün Manşetleri

Eski İsrail Başbakanı Barak, Trump'ın Gazze planını "hayal ürünü" olarak niteledi

18:13 - Dünya

İspanya Dışişleri Bakanı Albares, Trump'ın Gazze planına " kategorik olarak" karşı çı

18:07 - Dünya

Mısır'dan Trump'ın Gazze planının İsrail ile barış anlaşmasını tehlikeye attığı uyarısı

18:03 - Dünya

Sergen Yalçın'ın kardeşi Gürsoy Yalçın son yolculuğuna uğurlandı

17:57 - Spor

Manchester United'da Lisandro Martinez, çapraz bağ yırtığı nedeniyle sezonu kapattı

17:53 - Spor