?>

Milli Eğitim Bakanlığı o kursların kapatılacağını açıkladı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), özel öğretim kurslarının 2019- 2020 eğitim ve öğretim yılından itibaren kapatılacağını açıkladı.

Eğitim - 6 yıl önce

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), özel öğretim kurslarının 2019- 2020 eğitim ve öğretim yılından itibaren kapatılacağını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı, internet sitesinden yaptığı açıklamada, özel öğretim kurslarının 2019-2020 eğitim ve öğretim yılından itibaren kapatılacağını duyurdu. Bakanlık, olası mağduriyetleri önlemek için özel öğretim kurslarının 2019-2020 eğitim ve öğretim yılından itibaren kapatılmasına ilişkin tüm çalışmaların da tamamlandığını açıkladı.

5580 Sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu’nda değişiklik öngören çalışmanın yasalaşmış olması sonucunda özel öğretim kurslarının kapanacağı belirtilen açıklamada, veli ve öğrencilerin herhangi bir mağduriyet yaşamaması için önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren özel öğretim kurslarının yeni öğrenci kaydı yapmamaları ve bursluluk sınavı yapmamaları gerektiği kaydedildi.

DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARINA YENİ DÜZENLEME

Açıklamada, “Milli Eğitim Bakanlığınca örgün eğitim çağındaki öğrencilere okullarda, mezun öğrencilere ise halk eğitim merkezlerinde ücretsiz olarak destekleme ve yetiştirme kursları verilmeye devam edecek. Bu kurslarda görevlendirilecek personele uygulanacak öğretim programları ve kullanılacak yardımcı öğretim materyallerine yönelik kapsamlı bir çalışma yürütülmektedir” denildi.

TEMEL LİSELER KAPANIYOR

Açıklamada, “Dershanelerin dönüştürülmesi sürecinde 5580 Sayılı Kanun’da yapılan geçici düzenlemeyle açılan temel liseler de 2018-2019 eğitim ve öğretim yılının sonunda Kanun’da belirtilen süreyi tamamlayarak kapanacak. Bu nedenle temel liselere yeni öğrenci kaydı ve bursluluk sınavı yapılmayacak.

Bu okulların ara sınıflarında öğrenim gören öğrenciler, resmi ve özel ortaöğretim kurumlarına ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda nakil yapabilecek. Milli Eğitim Bakanlığınca bu süreçte veli ve öğrencilerin mağduriyet yaşamamaları için gerekli tüm tedbirleri almaya dönük çalışmalar yapılmaktadır” ifadelerine yer verildi.

EĞİTİM VE ÖĞRETİM DESTEĞİ UYGULAMASI SONA ERİYOR

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, “2014 yılında başlatılan kamuoyunda teşvik olarak da adlandırılan eğitim ve öğretim desteği uygulaması, organize sanayi bölgeleri ve bu bölgeler dışında açılan özel mesleki ve teknik eğitim okullarında öğrenim gören öğrencilere hariç olmak üzere diğer özel okullar için 2018-2019 eğitim ve öğretim yılının sonundan itibaren kademeli olarak kaldırılacak.

Bu kapsamda 2019-2020 eğitim ve öğretim yılından itibaren özel okullarda ilk defa öğrenim görecek öğrencilere eğitim ve öğretim desteği verilmeyecek. Halen özel okullarda bu desteği alan öğrenciler ise, öğrenim gördükleri okulun öğretim kademesi süresi boyunca destekten yararlanabilecek” denildi.

Kaynak: İHA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Milli Savunma Bakanı Akar'dan askerlik sistemi ile ilgili açıklama

2019-01-26 19:17 - Gündem

Bilecik’te 10 gündür çalışmayan tomografi cihazı hastalara zorluk yaşatıyor

2019-01-23 02:32 - Sağlık

Yemekteyiz 25 Ocak haftanın birincisi kim oldu? Yemekteyiz 25 Ocak finali kim kazandı!

2019-01-25 22:32 - Magazin

İşçi servisi ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 19 yaralı

2019-01-23 20:54 - Asayiş

Şempanze Can'a 'özel aile terapisi'

2019-01-26 15:32 - Çevre-Hayat

Almanya’daki bomba ihbarı asılsız çıktı

2019-01-25 23:32 - Dünya

Çanakkale'de soğuk hava deposunda patlama: 1 ölü

2019-01-22 02:32 - Asayiş

"Sağlıklı su için arıtılmış suyu tercih edin"

2019-01-26 14:32 - Sağlık

ABD, Venezuela’da muhalefet lideri Guaido’yu ‘geçici devlet başkanı’ olarak tanıdı

2019-01-24 02:32 - Gündem

Kızılay Yemen'in bütün bölgelerine ulaştı

2019-01-24 18:32 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' ile anaokulu öğrencilerinin sosyal becerileri gelişiyor

12:50 - Eğitim

TFF, güncellenen Futbol Okulları Talimatı ile ilgili detayları paylaştı

05:37 - Eğitim

Kayseri, Sakarya ve Sinop'ta eğitime 1 gün ara verildi

20:27 - Eğitim

Trabzon'da akademisyenler ortaokul öğrencilerine deprem teknolojilerini tanıttı

17:18 - Eğitim

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli öğretim programlarının ikinci fazı tamamlandı

22:14 - Eğitim

Günün Manşetleri

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Enflasyonu yüzde 42'den yüzde 24 civarına düşüreceğiz

01:32 - Ekonomi

Büyükçekmece'de makaslayan tır nedeniyle kapatılan D-100 kara yolu trafiğe açıldı

00:18 - Gündem

Büyükçekmece'de makaslayan tır nedeniyle D-100 kara yolu Edirne yönü trafiğe kapatıldı

23:53 - Gündem

Yunanistan, Ege'deki sismik hareketlilik nedeniyle adalardaki okullarda tatil süresini uzattı

23:48 - Dünya

Suriye'de güvenlik güçleri, Lübnan sınırındaki devrik rejim unsurlarıyla çatışıyor

23:42 - Dünya