?>

Milli cimnastikçilerin Paris "bileti" Dünya Şampiyonası'ndan geçiyor

Milli cimnastikçiler, Belçika'da düzenlenecek 52. Artistik Cimnastik Dünya Şampiyonası'nda 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na kota almayı hedefliyor.

Spor - 1 yıl önce

Antwerp

Artistik Cimnastik Erkek Milli Takımı Başantrenörü Yılmaz Göktekin ile milli sporcular Ferhat Arıcan ve Ahmet Önder, Antwerp kentinde yarın başlayacak organizasyon öncesi AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Dünya Şampiyonası'na 73 ülkenin katıldığını belirten Göktekin, katılımın en yüksek olduğu organizasyonlardan birinin gerçekleştirileceğini söyledi.

Milli cimnastikçilerin organizasyona hazır olduğunu dile getiren Göktekin, "Her sporcu ve antrenörün hayali olimpiyatlarda yarışmaktır. Asıl hedefimiz takım olarak olimpiyat kotası almak. Takım olarak ilk 12 içinde yer alan ülkeler, olimpiyat kotası alacak. Sporcularımız gününde olsun ben ilk 8'e de gireceğimizi ve Dünya Şampiyonası'nda finale kalacağımıza inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Fotoğraf: Muhammed Boztepe/AA

"Çok stratejik bir takım kurduk"

Yılmaz Göktekin, Dünya Şampiyonası için seçilen sporcuların performans kriterleri ve yarışma sonuçlarının göz önüne alındığını vurgulayarak, "Yaklaşık iki ay önceden bölgesel kamplar ile yurt içi ve yurt dışındaki yarışmaların istatistiki verilerine göre sporcularımızı belirledik. Çok stratejik bir takım kurduk. Teknik heyetimizle takım kurarken biraz satranç oynadık diyebiliriz." değerlendirmesini yaptı.

Ferhat Arıcan: "Sonuç odaklı değil süreç odaklı hareket edeceğiz"

Artistik Cimnastik Erkek Milli Takımı'nın kaptanı Ferhat Arıcan ise takım arkadaşlarıyla hazır olduklarına dikkati çekerek, "Yıllardır bu anı bekliyoruz. Biz kendi işimizi yapacağız. Sonuç odaklı değil süreç odaklı hareket edeceğiz. Bu şekilde hareket edersek inşallah 'Paris 2024 yükleniyor' diyebiliriz." şeklinde konuştu.

Ahmet Önder: "Hayallerimizi gerçekleştirmek için sabırsızlanıyoruz"

Milli cimnastikçi Ahmet Önder de takım olarak güçlü olduklarını belirterek, "Hayallerimizi gerçekleştirmek için sabırsızlanıyoruz. Ekip olarak bu hayal için çok çalıştık. Bunu hak ettiğimizi düşünüyorum. İnşallah 2024 Paris Olimpiyatları'nda olacağız." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Rusya Duma Başkanı Volodin: Karabağ Azerbaycan’ın iç meselesi

2023-09-23 22:35 - Özel Haber

Tarihi ve doğal güzellikleriyle tanınan Alanya dalış turizmiyle de öne çıkıyor

2023-09-25 15:47 - Çevre-Hayat

Türkiye Arıcılık Haritası güncellendi

2023-09-24 13:27 - Ekonomi

Yelkende Funboard Slalom Avrupa Şampiyonası sona erdi

2023-09-26 08:17 - Spor

Sağlık Bakanı Koca'dan MED EU MODEX 2023 Tatbikatı'na ilişkin paylaşım

2023-09-23 23:42 - Sağlık

Antalya'da yaban keçisi sürüsü görüntülendi

2023-09-27 00:02 - Çevre-Hayat

Antalyaspor galibiyet hasretine altıncı haftada son verdi

2023-09-24 11:48 - Spor

Kırklareli'nde 40 çiftlikte atık depolama alanı oluşturuldu

2023-09-28 15:17 - Çevre-Hayat

Besicilerin Karadeniz yaylalarından dönüş yolculuğu renkli görüntülere sahne oluyor

2023-09-24 13:38 - Çevre-Hayat

Milli cimnastikçilerin Paris "bileti" Dünya Şampiyonası'ndan geçiyor

2023-09-29 14:07 - Spor

İlgili Haberler

İstanbul Okan Üniversitesi 2024 Spor Ödülleri, sahiplerini buldu

19:53 - Spor

Galatasaray, altyapısına 16 yeni ismi dahil etti

19:27 - Spor

Süper Lig'de 25, 26 ve 27. hafta maçlarının programı açıklandı

19:23 - Spor

Galatasaray-Fenerbahçe derbisi 24 Şubat Pazartesi günü oynanacak

19:18 - Spor

Çaykur Rizespor, Berkay Özcan'ı transfer etti

19:13 - Spor

Günün Manşetleri

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Takahiko'yu kabul etti

20:08 - Siyaset

Rusya: Batı'nın, Suriye'ye uyguladığı yaptırımları kaldırması gerekiyor

20:02 - Dünya

Rusya'ya göre, Ukrayna yönetimi krizin barışçıl çözümünü engelleyecek

19:57 - Dünya

İngiltere'de Z kuşağının yalnızca yüzde 11'i ülkesi için savaşmaya hazır

19:52 - Dünya

Suriye ile karşılıklı ticarette yeni düzenleme yürürlüğe girdi

19:48 - Ekonomi