?>

Milli atlet Escobar: Sağlık spordan önce gelir

Milli atlet Yasmani Copello Escobar, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle 2020 Tokyo Olimpiyatları'nın bir yıl ertelenmesini doğru bulduğunu, sağlığın spordan daha önemli olduğunu belirtti.

Spor - 5 yıl önce

İstanbul

KORONAVİRÜS HABERLERİ

Kariyerinde birer Avrupa şampiyonluğu, Avrupa ve dünya ikinciliği ile olimpiyat üçüncülüğü bulunan 33 yaşındaki illi atlet Yasmani Copello Escobar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının etkileri, olimpiyatların ertelenmesi, evde yaptığı çalışmalar ve hedefleriyle ilgili soruları cevapladı.

Yasmani Copello Escobar, koronavirüs salgını nedeniyle tüm dünyanın zorlu bir süreçten geçtiğini dile getirdi.

Geçtiğimiz yıl Elmas Lig'in Fransa'da koşulan ayağında 400 metre engellide elde ettiği dereceyle 2020 Tokyo Olimpiyatları'na katılma hakkı kazandığını hatırlatan Yasmani, "Koronavirüs salgını nedeniyle tüm spor organizasyonları ertelendi.

Salgın ile ilgili henüz somut bir çözüme ulaşılamadı. 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın 1 yıl ertelenmesinin doğru olduğunu düşünüyorum. İnsan sağlığı her şeyden önemli. Sağlık spordan önce gelir. Bu kararı lehime çevirmek istiyorum. Biraz dinlenerek seneye daha iyi hazırlanacağımdan kimsenin şüphesi olmasın. Hedefim her zaman madalya." ifadelerini kullandı.

"Evde yaptığım antrenmanlardan yüzde 100 verim alamıyorum"

Yasmani Copello Escobar, branşı nedeniyle evde yaptığı antrenmanlardan yüzde 100 verim alamadığını aktardı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında uzun bir süredir evde bulunduğunu ve atletizm pistinde antrenman yapmayı çok özlediğini dile getiren Yasmani, "Antrenmanlarıma evde devam ediyorum. Ancak branşım nedeniyle evde yüzde 100 verim alamıyorum. Oturduğum sitede küçük bir koşu parkuru var. Orada hafif koşu yapabiliyorum. Aynı zamanda federasyonun gönderdiği ağırlık ekipmanlarıyla antrenmanlara devam etmeye çalışıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Bu süreçte evde yaptığı aktivitelerden de bahseden milli atlet, "Antrenmanlar dışında genelde online oyunlarla ilgileniyorum. Antrenman aralarında ve sonrasında vaktimi bu tarz oyunlarla geçiriyorum. Bunun dışında ise eşimle dizileri takip ediyoruz." şeklinde görüş belirtti.

"Daha farklı bir dünya bizi bekliyor"

Yasmani Copello Escobar, koronavirüs salgınının insanların yaşam şartlarını etkilemesi ve alınan önlemler dolayısıyla dünya genelinde hava kirliliğinin azalmasıyla ilgili şunları kaydetti:

"Sanırım daha farklı bir dünya bizi bekliyor. İnsanların bu korkuyu yenmeleri zaman alacak. Sosyal mesafe kavramı artık hayatımızda yer edinecek diye düşünüyorum. Alınan önlemlerin ardından havada ve denizlerde kirlilik azaldı. Dünya kendini yeniliyor diyebiliriz. Aslında çevreye zarar veren bizleriz. Bu sürecin sonunda biraz düşünüp ders çıkarmalıyız."

Milli atlet, Küba'da bulunan ailesiyle her gün görüştüğünü ve iyi olduklarını belirtti. Yasmani, sağlık hizmetlerindeki başarısıyla ön plana çıkan Küba'nın bu süreçte birçok ülkeye yardım amaçlı sağlık personeli göndermesiyle ilgili, "Küba'da salgın biraz daha yavaş seyrediyor ama tabii ki yine de endişe verici çünkü ekonomik olarak altından kalkamayabilirler. Küba her zaman tıp sektöründe çok başarılıydı. Normal durumlarda da diğer ülkelere doktor gönderen bir ülkeydi. Umarım biraz olsun ihtiyacı olan ülkelere faydalı olabilmişlerdir." yorumunu yaptı.

Yasmani Copello Escobar, son olarak vatandaşlara evde kalmaları ve sağlıklarına dikkat etmeleri çağrısında bulundu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Tek patisi olmayan yavru köpeğe ailece özenle bakıyorlar

2020-04-20 14:57 - Çevre-Hayat

FIFA eNations Cup'ta Türkiye'nin rakipleri belli oldu

2020-04-20 00:07 - Spor

Kapadokya'nın ilkbahar manzarası hayran bırakıyor

2020-04-20 17:32 - Çevre-Hayat

Tefrika Öykü: Tapınak Şövalyeleri, Basın ve Muhabir Icke…

2020-04-17 09:45 - Analiz/Röportaj/Dizi/Tefrika

Bakan Pakdemirli: Yusufeli Barajı'nda yükseklik 200 metreye ulaştı

2020-04-19 18:52 - Gündem

Kılıçdaroğlu tarım sektörü temsilcileriyle görüştü

2020-04-18 18:42 - Siyaset

İstanbul'da sokağa çıkma kısıtlamasının ilk günü

2020-04-18 16:22 - Gündem

İngiltere'de huzurevlerinde Kovid-19 nedeniyle 7 bin 500 kişinin öldüğü öne sürüldü

2020-04-18 19:42 - Dünya

Türk Telekom, kadın girişimcinin hayatını internetle kolaylaştırmaya devam ediyor

2020-04-19 14:57 - Genel

Dünya genelinde Kovid-19 bulaşan kişi sayısı 2 milyon 184 bini geçti

2020-04-17 14:35 - Gündem

İlgili Haberler

Devler Ligi'nde son 16 turuna yükselen 8 takım belli oldu

01:58 - Spor

Real Madrid, PSG ve PSV, Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna yükseldi

01:53 - Spor

Real Madrid ve PSG, Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna yükseldi

01:17 - Spor

Galatasaray ve başkanı Dursun Özbek, PFDK'ye sevk edildi

00:18 - Spor

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho: Önemli olan yarınki maç ve gitmemiz gereken uzun bir yol var

21:07 - Spor

Günün Manşetleri

New York Valisi Hochul, Trump'ın kendisini "kral" olarak tanımlamasını eleştirdi

05:18 - Dünya

Trump, Rusya-Ukrayna savaşının başlaması ve uzamasından Zelenskiy'i sorumlu tuttu

03:57 - Dünya

İsrail'in Gazze’den alıkoyduğu Doktor Ebu Safiyye, İsrail hapishanesinde ilk kez görüntülendi

03:48 - Dünya

ABD'de yüzlerce kişi, Sağlık Bakanlığı çalışanlarının işten çıkarılmasını protesto etti

02:42 - Dünya

İsrail, aylarca yerlerini gizlediği Gazzeli 64 esirin tutuldukları yerleri açıkladı

02:38 - Dünya