?>

'Milletvekili ve gazete hakkında suç duyurusunda bulunacağım'

Manisa'nın Salihli ilçesindeki sebze meyve halinde toptancılık yapan Adil Öksüz, "Milletvekili ve gazete hakkında suç duyurusunda bulunacağım." dedi. - Anadolu Ajansı

Gündem - 7 yıl önce

MANİSA

Manisa'nın Salihli ilçesindeki sebze meyve halinde toptancılık yapan Adil Öksüz, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan'ın "FETÖ'nün mahrem imamı" firari Adil Öksüz'ün, 15 Temmuz sonrası defalarca Ankara, İstanbul, İzmir ve Elazığ'a uçakla seyahat etmesine rağmen yakalanamadığı iddialarına ilişkin, bahsedilen tarihlerdeki seyahatleri kardeşiyle birlikte kendisinin yaptığını belirtti.

Salihli'de yaşayan Öksüz, gazetecilere yaptığı açıklamada Tezcan'ın iddiasındaki seyahatleri yapan Adil Öksüz'ün "FETÖ'nün mahrem imamı" firari Adil Öksüz değil, kendisi olduğunu kaydetti.

Tezcan'ın iddiası nedeniyle savcılık, istihbarat, medya ve memleketi Bingöl'ün Genç ilçesindeki jandarmadan arandığını aktaran Öksüz, "Bahsedilen tarihlerde seyahatleri ben yaptım. Kardeşimle beraber gittim. Cenazem vardı, dayım vefat etmişti, direkt uçuş bulamadığımız için aktarmalı gittim. Kredi kartıyla bilet aldık. Gurbet Demir de kız kardeşimdir." ifadelerini kullandı.

Öksüz, Tezcan'ın iddialarından dolayı hem kendisinin hem de kız kardeşinin sıkıntı yaşadığını ifade ederek, "Burada bizi bilmeseler ne yapacağız? Bereket buranın insanı bizi tanıyor. Kız kardeşim ne yapacak, Adil Öksüz'le görülmüş, ona eşlik etmiş... Nasıl olacak bu iş? Bir şey söylenirken insanın özgürlüğüne dair düşünerek hareket eder insan. Bir şeyi net anlamadan... Adil Öksüz denen zat, vatan haini bu kadar deli mi ki kimliği ile bu kadar yeri gezecek. Havalimanlarında silahla geçemiyorsun nasıl o isimle geçeceksin. Öyle saçma bir şey yapılmış, bizi mağdur duruma düşürdü." diye konuştu.

"Suç duyurusunda bulunacağım"

Mahremine ilişkin konuşulmasının yanlış olduğunu vurgulayan Öksüz, şöyle devam etti:

"Yanlış beyanlarla siyaset yapıyorsunuz. Kız kardeşimin isminin geçmesi hoş bir şey değil. İnsanlar bu saaten sonra ne gözle bakacak, bunu kalkıp siyasetinize alet edip manşet yapmanın anlamı yok. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sözde adalet için diye 25 gün bunun için mi yürüdü? Yardımcıları insanların mahremlerine kadar girip bu yanlışı yapsın diye mi bu yürüyüşü yaptı. Bu olayda benden fazla kız kardeşim mağdur olmuştur, bunu kabul etmiyorum. Benim yaptığım seyahatin biletlerinin fotoğraflanarak açık bir şekilde gazetede yayınlanmasını doğru bulmuyoruz. Milletvekili ve gazete hakkında suç duyurusunda bulunacağım."

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve savcıların konuya ilişkin açıklama yaptığını hatırlatan Öksüz, "Hala kalkıp savcılarımızı ve yetkili mercileri yalan beyanla suçluyor. Kimlik bilgilerinin değiştirildiğini söyleyerek yüzsüzlük yapıyor. Burdan CHP Genel Başkanına sesleniyorum, Tezcan'ın bu konuyla ilgili bir an önce bir açıklama yapmasını istiyorum. Bizim mahremimize kadar girmeye hakkı yok. Eğer gerçekten adalet için yürümüşse, o Genel Başkan Yardımcısının istifa etmesini de bilmesi lazım." diye konuştu.

Öksüz, kendisinin komisyonculuk yaptığına değinerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu milletvekilinin iş mi? Bu, istihbaratın, askerin, polisin, savcıların işi. Araştırmak bize mi düşmüş. Herkes işine bakacak. Kalkıp da Adil Öksüz'ü bulmak, istihbaratı, devleti suçlamak Bülent Tezcan'a düşmemiş. Ben vergimi ödüyorsam benim vergimin karşılığını istihbaratım da savcım da verecek. Onların işi o. Siyasetçilerin kalkıp da halkı kullanarak prim yapmasının anlamı yok. Siyasetçilik bu değildir. Sen benim ve halkın verdiği oylarla ve vergilerle oradasın. Benim üzerimden siyaset yapmayacaksın. Siyaset adamı siyaseti kendi arasında yapar, halkı alet etmez. İnsanın mahremine kadar inilmez. Böyle bir terbiyesizlik olmaz. Bugün sabahtan beri ne istihbarat, ne emniyet, ne savcılar, ne Ankara'daki savcı kaldı. Hala telefonlarım çalıyor. Bir şey ortaya atarken karşındakini de düşün. Orada bayan var. Bileti de koyuyorsunuz."

Muhabir: Zekeriya Güneş-Haluk Satır

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

RTÜK'ten televizyonlara en üst seviyeden ceza

2017-08-23 23:37 - Medya

İkiz plaka dolandırıcıları yakalattı

2017-08-25 00:32 - Asayiş

Tüp bağlatmak için gittiği hastanede bağırsağı delindi iddiası

2017-08-24 18:22 - Sağlık

Tarihi Kirazlı Manastırı'nda ayin düzenlendi

2017-08-23 20:19 - Genel

Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi gruplarındaki rakipleri belli oldu

2017-08-24 23:57 - Spor

Hatay’da kaçan minibüsten 1’i ölü, 32 kaçak göçmen çıktı

2017-08-25 03:37 - Asayiş

Adana'nın lezzetleri festivalde vitrine çıkacak

2017-08-22 18:22 - Çevre-Hayat

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ürdün'de

2017-08-21 19:22 - Gündem

Bakan Kaya'dan 15 Temmuz şehidinin oğluna yaş günü sürprizi

2017-08-21 22:22 - Gündem

Senegal çektiği Katar Büyükelçisini geri gönderdi

2017-08-22 12:35 - Genel

İlgili Haberler

Muş'ta şarampole devrilen minibüsteki 20 kişi yaralandı

19:27 - Gündem

"Yıldırım-2024 Seferberlik Tatbikatı" yapıldı

18:12 - Gündem

Ağrı'da sağanak ve dolu etkili oldu

17:33 - Gündem

Bitlis'te sağanak, sel ve taşkınlara neden oldu

17:28 - Gündem

Şehit polis memuru Şeyda Yılmaz, memleketi Sivas'ta son yolculuğuna uğurlandı

17:17 - Gündem

Günün Manşetleri

Muş'ta şarampole devrilen minibüsteki 20 kişi yaralandı

19:27 - Gündem

UNIFIL: Lübnan'ın güneyinde sivillerin güvenliğinden ciddi endişe duyuyoruz

18:57 - Dünya

Eski milli basketbolcu Asım Pars evinde ölü bulundu

18:13 - Spor

"Yıldırım-2024 Seferberlik Tatbikatı" yapıldı

18:12 - Gündem

Fitch, Fed'in gevşeme döngüsündeki faiz indirimlerinin "mütevazı" olacağını öngörüyor

18:08 - Ekonomi