?>

MHP'li Karakaya: Meselenin aslını anlamamız lazım, arızalı bir sistem var

MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya, "Bu gelen başkanlık sistemi değil. 'Evet' dersek başkanlık sistemine geçmiyoruz. 'Hayır' dersek parlamenter sistem var değil, arızalı bir sistem var. Bunun aslını anlamamız lazım"

Siyaset - 8 yıl önce

ÇANKIRI (AA) - MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, halkoyuna sunulacak anayasa değişikliği paketine ilişkin, "Bu gelen başkanlık sistemi değil. 'Evet' dersek başkanlık sistemine geçmiyoruz. 'Hayır' dersek parlamenter sistem var değil, arızalı bir sistem var. Bunun aslını anlamamız lazım." dedi.

Partisinin Çankırı İl Teşkilatı üyeleriyle Atatürk Kültür Merkezi'nde bir araya gelen Karakaya, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına yönelik bilgilendirmede bulundu.

Halk oylamasında partisinin tercihi ve nedenlerini anlatan Karakaya, MHP'nin devlet, millet, Cumhuriyet ve Türklüğün bekası için "evet" dediğini söyledi.

Anayasa değişikliği ve halk oylaması sürecinde aldıkları kararlara değinen Karakaya, şöyle devam etti:

"Bu süreci başlatan, bu konuda hükümeti bir düzenleme yapılması konusunda uyaran Genel Başkanımızdır. Önümüze gelen bir projeye 'evet' diyelim, bazı edepsizlerin söylediği gibi 'MHP yönetimi ne için çekindi, ne var ki bu işe 'evet' demek zorunda kaldı?' dediği gibi değil bu işin aslı. Uyarıyı yapan, tehlikeyi gören MHP'dir. MHP'nin halk oylamasında tercihi 'evet' olacak. Bu gelen başkanlık sistemi değil. 'Evet' dersek başkanlık sistemine geçmiyoruz. 'Hayır' dersek parlamenter sistem var değil, arızalı bir sistem var. Bunun aslını anlamamız lazım."

"Cumhurbaşkanı adaylarını 2014'te partileştirdik, siyasallaştırdık"

Karakaya, cumhurbaşkanı seçim sisteminin 2014 yılında yapılan seçimle değişikliğe uğradığını hatırlattı.

O seçimde cumhurbaşkanı adaylarını partilerin gösterdiğini, seçim çalışmalarını da partilerin yürüttüğünü dile getiren Karakaya, "Neden partiler gösterdi? Çünkü 2007'de CHP'nin uzlaşmazlığı, AK Parti'nin uzlaşmazlığı, CHP'nin bir adım sonrasını görememesi bugün olduğu gibi cumhurbaşkanlığı sistemini değiştirtti. Meclis tıkandı." diye konuştu.

Aslında Meclisin 2000 yılında tıkanacağını ifade eden Karakaya, cumhurbaşkanı seçim sürecinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, "Tüm partiler anlaşsın, ben de varım." demesiyle sorunun çözüldüğünü belirtti.

Mevlüt Karakaya, 2014'te AK Parti'nin, MHP ile CHP'nin, HDP'nin cumhurbaşkanlığına birer aday gösterdiğini anımsatarak, "Peki ne oldu? Cumhurbaşkanı meydana indi, miting alanında vatandaştan oy istedi. Siz cumhurbaşkanı adayını vatandaşa indirdiğinizde zaten icranın içine soktunuz. Bu CHP'nin öngörüsüzlüğünden kaynaklandı. Şimdi söylüyorlar, 'Partili cumhurbaşkanı olmaz' diye. O zaman zaten cumhurbaşkanı adaylarını partileştirdik, siyasallaştırdık." değerlendirmesinde bulundu.

.

Haftanın Öne Çıkanları

“Rap” Müzikle Çanakkale Destanı: “Var mı Böyle Bir Yürek, Ölümüne Yürümek…"

2017-03-22 16:31 - Eğitim

Adana'daki 'ekmekte GDO' iddiasına soruşturma

2017-03-21 13:52 - Gündem

Almanya'da referandum sandıkları hazır

2017-03-25 05:00 - Gündem

'ByLock'u çocuğumun öğretmeni tavsiye etti'

2017-03-23 18:27 - Gündem

Kayyum atanan şirketin gayrimenkulleri için açık artırma

2017-03-21 01:27 - Ekonomi

BM Suriye Özel Temsilcisi Mistura, Lavrov ile Suriye'yi konuştu

2017-03-22 18:32 - Dünya

'Fitne sokmak isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz'

2017-03-18 20:32 - Gündem

Diyarbakır'da etkisiz hale getirilen terörist sayısı 8'e yükseldi

2017-03-20 18:12 - Asayiş

Fotoğraf stüdyosu gibi kahvehane

2017-03-21 14:12 - Çevre-Hayat

Çanakkale şehitleri Yenikapı Metro İstasyonu'nda anıldı

2017-03-18 17:37 - Gündem

İlgili Haberler

Yabancı plakalı araçlar, özel otoyollardaki geçiş ücretlerini ödemeden Türkiye'yi terk edemeyec

11:48 - Siyaset

Bakan Bayraktar, ABD'de enerjide işbirliği görüşmeleri gerçekleştirdi

09:56 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü' mesajı

09:35 - Siyaset

Bakan Göktaş: Gazze’de kadınlar temel haklardan mahrum bırakılmanın en ağır yükünü taşımaktadır

08:15 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türk milleti olarak Kudüs, Filistin nöbetimiz devam ediyor

20:37 - Siyaset

Günün Manşetleri

Sultanbeyli'de iş yerinde çıkan yangın söndürüldü

12:28 - Gündem

Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler polis korumasında Mescid-i Aksa'ya baskın yaptı

12:22 - Dünya

Kaza kara noktaları birer birer güvenli hale getiriliyor

12:18 - Gündem

Düzce'de KOSGEB desteğiyle kurulan fabrika Avrupa'ya kalıp ve makine parçaları gönderiyor

12:12 - Ekonomi

Doğu Karadeniz'in yılın ilk 2 ayında su ürünleri ihracat geliri 15 milyon doları aştı

12:07 - Ekonomi