MHP Genel Başkanı Bahçeli: Türk milleti, şer odaklarının heveslerini kursaklarında bırakacaktır

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Türk milleti, hiçbir güce eğilmeyecek, vatan evlatlarının özündeki cevheri ortaya çıkartarak, şer odaklarının heveslerini kursaklarında bırakacaktır." dedi.

Siyaset - 3 yıl önce

TBMM

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, yarının 10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete irtihalinin 83. yılı olduğunu hatırlatarak, "Ölüm raporunu imzalayan 9 tıp profesörünün aynen dediği şuydu: '10 Kasım 1938 Perşembe sabahı saat 9'u 5 geçe muazzez ve büyük hasta terki hayat eylemiştir.' Aziz Atatürk fani bir insandır.

Ömrü hem sayılı hem de sınırlıdır. Fakat geride bıraktığı muhteşem eserleri, muazzam emanetleri, müstesna hizmetleri, muhterem mücadeleleri mahşeri vicdanda, milli hafızada ebediyen varlık hükmünü koruyacaktır." diye konuştu.

Bir arada ve bağımsız olarak yaşama azim ve iradesi kırılmadıkça bir milletin asla yok edilemeyeceğini herkese ispat ederek, mazlum milletlerin istiklal mücadelelerine örnek alan Atatürk'ü yüzyılın dehası yapan özelliklerinin başında kuvvetli öngörüsünün geldiğinin altını çizen Bahçeli, "Atatürk, Türk milletinin varlığına kasteden her türlü sinsi tertibin farkına vararak onları deşifre etmiş, milleti uyandırmış, bağımsızlık meşalesini yakarak Türk milletinin yolunu aydınlatmıştır. Her alanda bağımsız olmayı esas alan, milli menfaatlerden asla taviz vermeyen, baskıya, dayatmaya, esarete karşı geri adım atmayan bir politika izlemiş, tüm dünyanın Türkiye'ye gıptayla bakmasına neden olmuştur." değerlendirmesinde bulundu.

Atatürk'ün, Türk milletinin tarihi ve milli ortak değeri olduğunu vurgulayan Bahçeli, istiklal mücadelesinin verildiği zorlu dönemde yaşananların, Türkiye'yi her taraftan kuşatan düşmanlarla, ihanetlerle, isyanlarla ve bunlara karşı verilen mücadelelerle her Türk vatandaşının çok iyi öğrenmesi ve ibret alması gereken bir dönem olduğunu anlattı.

Türk milletinin, şahsi menfaatlerini, düşmanların siyasi emelleriyle birleştirebilecek gafillerin ihanetleriyle her zaman karşılaşmasının mümkün olduğunu kaydeden Bahçeli, Atatürk'ün bir yandan Türk milletinin kendine olan güvenini, var olma kararlılığını güçlendirirken, diğer yandan da milletin arasına nifak sokan art niyetlilerle mücadeleye öncelik verdiğini söyledi.

Güven duygusunu yok etmek isteyenlerin hedeflerinden birinin de Atatürk olduğunu belirten Bahçeli, 57 yıllık bir hayata devasa bir tarihi sığdıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, Türk nesillerinin her daim saygıyla hatırlayacağını dile getirdi.

"10 Kasım esasen bir yas ve matem günü değil, aziz Atatürk'ü idrak vesilesi, düşüncelerini ifade vetiresi, eserlerini muhasebe veçhesi, Cumhuriyeti öncesi ve sonrasıyla kavrama vefasıdır." diyen Bahçeli, "O, yılmaz bir mizaca, teslim olmaz bir şahsiyet mimarisine haizdir. O, Türk milletinin sinesinde bir hilal gibi parlayan kurtuluşun öncü ismidir." ifadelerini kullandı.

Atatürk'ün "Orduya ilk katıldığım günlerde, bir Arap binbaşısının 'Kavm-i Necip evladına sen nasıl kötü muamele yaparsın' diye tokatladığı bir Anadolu çocuğunun iki damla gözyaşında Türklük şuuruna erdim. Onda gördüm ve kuvvetle duydum. Ondan sonra Türklük benim derin kaynağım, en derin övünç membaım oldu. Benim hayatta yegane fahrim, servetim, Türklükten başka bir şey değildir." sözüne atıfta bulunan Bahçeli, Atatürk'ü her zaman hatırlayacaklarını söyledi.

Bahçeli, Atatürk'ü vefatının 83. yılında saygıyla, minnetle, rahmetle anarak, "Türk milleti, hiçbir güce eğilmeyecek, vatan evlatlarının özündeki cevheri ortaya çıkartarak, şer odaklarının heveslerini kursaklarında bırakacaktır." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

BM: Kanıtlar Myanmar'da darbe sonrası insanlığa karşı suç işlendiğini gösteriyor

2021-11-06 02:56 - Dünya

Metin Yücel’den 15 milyon liralık bütçe ile bir film daha

2021-11-05 20:28 - Magazin

Anne adaylarına 'üçüncü doz aşıyı ihmal etmeyin' önerisi

2021-11-03 17:02 - Sağlık

Türk ANTTEQ, Moskova'nın en modern spor tesisini inşa etti

2021-11-03 10:22 - Özel Haber

İzmir Bosna Sancak Dernek Başkanı Gül: Sırp Çetnik Dodik, savaş çığırtkanlığı yapıyor!

2021-11-04 12:27 - Özel Haber

'Alparslan: Büyük Selçuklu' dizisi TRT 1 ekranlarında izleyiciyle buluştu

2021-11-09 13:17 - Kültür Sanat

Crocus Group, Rusya ve yurtdışında en saygın ve nüfuzlu şirketlerden biri

2021-11-08 22:49 - Özel Haber

'Alparslan: Büyük Selçuklu' dizisi TRT 1 ekranlarında izleyiciyle buluştu

2021-11-09 13:24 - Magazin

Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas'tan, Ahmet Nur Çebi'ye tepki

2021-11-04 16:41 - Spor

Şampiyon okul müdürü öğrencilerine karateyi öğretiyor

2021-11-07 15:51 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

AK Parti'li Durgut, elektronik sigara ve ısıtılmış tütün ürünlerinin tehlikesine dikkati çekti

22:33 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (Suriye'yle ilişkiler) Kurulmaması için hiçbir sebep yok

15:38 - Siyaset

AK Parti'nin Kızılcahamam kampı programı belli oldu

15:22 - Siyaset

Bakan Fidan, Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanı Yermak ve Savunma Bakanı Umerov'la görüştü

14:02 - Siyaset

Dışişleri eski Bakanı Yaşar Yakış'ın cenazesi Düzce'de defnedildi

19:42 - Siyaset

Günün Manşetleri

Trump: Sorun Biden'ın yaşı değil, yetersizliği

00:22 - Dünya

Lübnan'dan dünya ülkelerine İsrail tehdidine karşı dayanışma gösterme çağrısı

00:08 - Dünya

Papa Franciscus gelecek yıl Türkiye'yi ziyaret etmek istediğini söyledi

23:38 - Dünya

İspanya, Uluslararası Adalet Divanında İsrail'in soykırımla yargılandığı davaya müdahil oldu

23:32 - Dünya

Moğolistan'da iktidardaki Halk Partisi seçimi kazandığını açıkladı

23:07 - Dünya