?>

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım'dan 'sözlerim çarpıtılıyor' açıklaması

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım, "Hükümeti eleştirilecek malzeme bulamayanlar kesilip çarpıtılmış açıklamalarımızı gündeme getirerek kendilerince Cumhur İttifakı'na darbe vurmaya çalışmaktadırlar." ifadesini kullandı.

Siyaset - 5 yıl önce

Ankara

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, yaptığı açıklamada, İstanbul'da 2019'da yapılan yerel seçimler öncesi A Haber'de "CHP'nin sandıkta istediği sonuca ulaşamazsa sokakları işaret etmesine" ilişkin açıklamalarının bazı sosyal medya hesapları tarafından çarpıtıldığını belirtti.

Sözlerinin "kötü niyetli ve organize bir şekilde yeniden gündeme getirilmek istendiğini" vurgulayan Yıldırım, "beş benzemezler" diye adlandırdığı Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki yenilgiyi kabul edemediğini, her fırsatta Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni "Tek Adam Rejimi" diye yaftaladığını ve hırpalamaya çalıştığını, kendi iç yapılarındaki despot yönetim tarzını görmezden geldiğini, Türkiye'deki mevcut sistemi antidemokratik göstermeye çalıştığını kaydetti.

Yıldırım, televizyon yayınında yaptığı açıklamalara ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Televizyonda yaptığım açıklamanın özeti şudur, CHP, yerel seçimleri, belediye hizmetlerini yürütecek kişilerin/partilerin tercih edilmesi değil, parlamenter sisteme yeniden dönüş sözüm ona rejim değişikliği tercihi olarak algılamış, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni diktatörlük olarak sunup, yerel seçimlerin 'tek adamlıktan demokrasiye geçmek' için bir fırsat olduğu yönünde propaganda yapmaktadır. CHP'nin bu minvalde bir iddiası vardır. Bu iddia asılsızdır. Bizim karşı olduğumuz husus da işte budur."

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin demokrasinin daha sağlıklı işleyebileceği, daha çabuk tecelli edebileceği bir sistem olduğunu belirten Yıldırım, şunları kaydetti:

"Milletin oylarıyla seçilmiş bir milletvekilinin, bir ülkücünün, darbe dönemlerinde zindanlarda işkence görmüş bir MHP'linin demokrasi karşıtı olması akla, mantığa, eşyanın tabiatına, yaratılışa daha akla gelen ne kadar haslet varsa hepsine aykırıdır.

Bugün ülkemiz ve dünya küresel ve ölümcül bir salgınla canhıraş mücadele vermektedir. Devlet kurumlarımızdaki süreci gayet iyi yönetmekte ve yürütmektedir. Hükümeti eleştirilecek malzeme bulamayanlar kesilip çarpıtılmış açıklamalarımızı gündeme getirerek kendilerince Cumhur İttifakı'na, MHP'ye, AK Parti'ye ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne darbe vurmaya çalışmaktadırlar."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Tek patisi olmayan yavru köpeğe ailece özenle bakıyorlar

2020-04-20 14:57 - Çevre-Hayat

FIFA eNations Cup'ta Türkiye'nin rakipleri belli oldu

2020-04-20 00:07 - Spor

Kapadokya'nın ilkbahar manzarası hayran bırakıyor

2020-04-20 17:32 - Çevre-Hayat

Tefrika Öykü: Tapınak Şövalyeleri, Basın ve Muhabir Icke…

2020-04-17 09:45 - Analiz/Röportaj/Dizi/Tefrika

Kılıçdaroğlu tarım sektörü temsilcileriyle görüştü

2020-04-18 18:42 - Siyaset

Afyonkarahisar'da bilim insanları 'UV-C' sterilizatör tasarladı

2020-04-21 19:22 - Gündem

TRT'den 23 Nisan'da çocuklara bayram hediyesi

2020-04-21 16:01 - Medya

Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu'ndan Kovid-19 sonrası için gıda krizi uyarısı

2020-04-21 01:57 - Dünya

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım'dan 'sözlerim çarpıtılıyor' açıklaması

2020-04-21 20:22 - Siyaset

Türkiye Sigortalar Birliği'nden zorunlu trafik sigortasına ilişkin tavsiye kararı

2020-04-21 19:20 - Ekonomi

İlgili Haberler

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, AKDENİZ PA Suriye Özel Temsilcisi oldu

12:38 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Terör belası bir daha dirilmemek üzere tarihin çöplüğüne atılacak

23:18 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Kılıç, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Waltz ile telefonda görüştü

19:43 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye ve Azerbaycan barışın, huzurun, refahın tarafındadır

17:17 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, Irak Türkmen Cephesi Başkanı Turan'ı kabul etti

16:17 - Siyaset

Günün Manşetleri

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, hedeflerini açıkladı

14:38 - Spor

Fenerbahçe maçı için İstanbul'a gelen Rangers taraftarı, trafik kazasında yaşamını yitirdi

14:33 - Spor

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonundan sektöre özel çatı kuruluş talebi

14:27 - Ekonomi

Merkez Bankası politika faizini 250 baz puan indirerek yüzde 42,5'e çekti

14:22 - Ekonomi

Bakan Göktaş: Kadınların daha fazla söz sahibi olduğu bir Türkiye, daha güçlü bir Türkiye demektir

14:17 - Gündem