?>

MHP Ermenistan işgalinden kurtarılan Suşa'da ilkokul yaptıracak

MHP Genel Başkanı Bahçeli "Cumhurbaşkanımızın müsaadeleri olursa, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev de uygun bulursa, bizatihi talimatımla Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından Şuşa'da dokuz derslikli bir ilkokul yapılması hedefimizdir" dedi.

Siyaset - 4 yıl önce

Ankara

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, geçen yıla damgasını vuran, milli gönülleri sevince boğan Karabağ zaferinin, Türk milletinin son yıllarda elde ettiği en görkemli, en destansı başarılardan biri olduğunu belirtti.

Böylece Karabağ'ın ebedi Azerbaycan yurdu olduğunun tescil edildiğini, esaret zincirlerinin sökülüp atıldığını ifade eden Bahçeli, şunları kaydetti:

"Karabağ'ın canevi mertebesinde bulunan Şuşa'nın 8 Kasım 2020'de kurtarılması zulmün mukavemetini kırmış, terör devleti Ermenistan'ın kötürüm hayallerini suya düşürmüştür. Stratejik konumunun yanı sıra Şuşa öyle bir yerdir ki Türk kültür ve tarihinin simgesidir.

Azerbaycan sanat ve düşünce hayatının kaynaklarından birisi olan Şuşa'nın gelişmesi ve burada yaşayan Türk çocuklarının geleceği hepimizin manevi sorumluluğudur.

Bilhassa bu kadim Türk şehrinin eğitim-öğretim hayatına destek vermek ihmal edilemeyecek boyun borcumuzdur. Şayet Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın müsaadeleri olursa, Azerbaycan Cumhurbaşkanı sayın İlham Aliyev de uygun bulursa, bizatihi talimatımla Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından Şuşa'da dokuz derslikli bir ilkokulun yapılması hedefimizdir.

Bu konuda sahip olduğumuz bütün imkanlar seferber edilecek ve gereği hemen yapılacaktır."

Bahçeli, Azerbaycan Ulusal Marşı'nın 30 Ocak 1920 tarihinde kabul edildiğini hatırlatarak, marşın söz yazarının merhum Ahmet Cevat, bestecisinin ise Şuşa doğumlu merhum Üzeyir Hacıbeyli olduğuna dikkati çekti.

Okulun adı Üzeyir Hacıbeyli olabilir

İnşasını arzuladıkları ilkokulun adının Üzeyir Hacıbeyli, temel atma gününün ise 30 Ocak 2021 olabileceğini belirten Bahçeli, eğitim-öğretimin bir milletin istikbal sancağı olduğunu, bu sancağın varlığının nesillerin şuurla yetişip ahlakla donanmasını temin edeceğini vurguladı.

Medeniyetlerin beşiğinin doğru fikir olduğunu, her doğru fikrin, onu taşıyacak kafa ve gönüle sahip bulunanlarla olacağını belirten Bahçeli, Şuşa'nın susadığı eğitim ve öğretime destek vermenin fikir ve inanç vecibeleri olduğunun altını çizdi.

Bahçeli, Farabi'nin "Düşünmek ruhun kendi kendisiyle konuşmasıdır." sözünü hatırlatarak, "O ruh ki Türk'ün ruhudur. O düşünce ki Türk istiklalinin mimarıdır.

Çok yaşa Şuşa, çok yaşa Karabağ, çok yaşasın Türkiye-Azerbaycan kardeşliği." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Rus muhalif Navalnıy: 17 Ocak'ta Rusya'ya döneceğim

2021-01-13 15:18 - Genel

Sergen Yalçın: Kupa hedeflerimiz arasında

2021-01-14 02:56 - Spor

İçişleri Bakanı Soylu: Sol örgütlerin kırsal kadroları tamamen tasfiye edilmiştir

2021-01-15 21:11 - Gündem

Kovid-19 ağızda çeşitli yaralara sebep oluyor

2021-01-12 14:21 - Gündem

Koronavirüs salgınında son 24 saat

2021-01-12 02:05 - Dünya

Fenerbahçe Beko'nun rekor gecesi

2021-01-13 12:12 - Spor

YouTube Trump'ın hesabını en az bir hafta askıya aldı

2021-01-13 15:44 - Medya

Rusya’da yetkililere 'WhatsApp kullanmayın' tavsiyesi

2021-01-11 17:41 - Medya

Uganda seçimlere 2 gün kala sosyal medyaya erişimi kısıtladı

2021-01-12 20:01 - Medya

FETÖ'nün 'MİT kumpası' davasında mütalaa

2021-01-14 15:40 - Gündem

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esenyurt'ta külliye açılışı yapacak

11:10 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, Hamas yetkilileriyle Katar'da görüştü

21:31 - Siyaset

AK Parti ile Etiyopya'daki iktidar partisi Refah arasında mutabakat zaptı imzalandı

15:28 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kadınları dışlayan hiçbir siyasi hareket muvaffak olamaz

15:22 - Siyaset

Bakan Fidan: (Trump'ın önerisi) Filistin halkının Gazze'den sürülmesi projesine tamamen karşıyız

14:37 - Siyaset

Günün Manşetleri

Küresel piyasalarda Trump depremi

13:43 - Ekonomi

LaLiga'da Real Madrid kaybetti, zirve yarışı kızıştı

13:38 - Spor

Emtia piyasasındaki fiyatlamalarda Trump'ın tarifeleri etkili oldu

13:33 - Ekonomi

İstanbul'da düğün sektörü 2025'te daha da güçlü bir ivme bekliyor

13:28 - Ekonomi

Trump'ın ek gümrük tarifeleri Avrupalı otomobil üreticilerinin hisselerini vurdu

13:22 - Ekonomi