?>

MGK'dan açıklama: PKK/PYD-YPG'ye destek müttefiklikle bağdaşmıyor

MGK bildirisinde, "Türkiye'nin beklentisi gözardı edilerek Suriye Demokratik Güçleri kisvesi altında faaliyet gösteren PKK/PYD-YPG terör örgütüne uygulanan destek politikasının müttefiklikle bağdaşmayacağı vurgulanmıştır." denildi.

Genel - 7 yıl önce

ANKARA (AA) - Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısının ardından, "Türkiye'nin beklentisi gözardı edilerek Suriye Demokratik Güçleri kisvesi altında faaliyet gösteren PKK/PYD-YPG terör örgütüne uygulanan destek politikasının dostluk ve müttefiklikle bağdaşmayacağı vurgulanmıştır." açıklaması yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantının ardından yayımlanan bildiride, FETÖ/PDY, PKK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütleri başta olmak üzere, Türkiye'nin milli güvenliğine yönelik her türlü tehdide karşı hukuk çerçevesinde alınan tedbirler ile terörün sonlandırılması için yurt içinde ve yurt dışında kararlılıkla sürdürülen mücadelenin kapsamlı görüşüldüğü kaydedildi.

Sınır güvenliğinin tahkimi konusunda yapılan çalışmalar ile entegre sınır fiziki güvenlik sistemi hakkında kurula bilgi arz edildiği belirtilen bildiride, "Afganistan, Almanya, Belçika, Fransa, Irak, İngiltere, İsveç ve Pakistan'da yaşanan terör saldırılarının, Türkiye'nin terörü önlemeye yönelik iş birliği çağrılarında ne kadar haklı olduğunu bir kez daha gösterdiği belirtilmiştir. DEAŞ'la mücadele kapsamında yaptığımız tüm uyarılara rağmen bazı teröristlerin çeşitli ülkelerde eylem yapabilmelerinin sorgulanması gerektiği dile getirilmiştir. Terörle mücadele konusunda önemli tecrübeye sahip Türkiye ile stratejik işbirliği tesis edilmesinin tüm dünyanın yararına olacağı kaydedilmiştir." denildi.

"Tehditlerin bertaraf edilmesi konusundaki kararlılık vurgulanmıştır"

Suriye ve Irak'taki son gelişmelerin, terörle mücadele dahil, siyasi ve askeri boyutlarıyla çok yönlü değerlendirildiği belirtilen bildiride, şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye'ye yönelebilecek tehditlerin bertaraf edilmesi konusundaki kararlılık bir kez daha vurgulanmıştır. Türkiye'nin Suriye ihtilafına siyasi çözüm bulmak için, ülke genelindeki ateşkesi tahkim etmek ve güven artırıcı önlemler geliştirmek üzere, Rusya Federasyonu ve İran'la birlikte tesis etmeye çalıştığı 'çatışmasızlık bölgelerinin', insani ve siyasi açıdan bölge barışına katkı sağlayacağı değerlendirilmiştir. Fırat Kalkanı Harekatı ile DEAŞ terör örgütünden temizlenen bölgelerin yaşanılabilir hale gelmesiyle, yüz bini aşkın Suriyeli'nin yaşadıkları yerlere geri dönmesinin önemi üzerinde durulmuştur. Türkiye'nin beklentisi gözardı edilerek Suriye Demokratik Güçleri kisvesi altında faaliyet gösteren PKK/PYD-YPG terör örgütüne uygulanan destek politikasının dostluk ve müttefiklikle bağdaşmayacağı vurgulanmıştır."

"AB'ye üyelik destekleniyor"

Avrupa Birliği ile ilişkiler başta olmak üzere, bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında kurula kapsamlı bilgi sunulduğu da aktarılan bildiride, "Türkiye'nin, Avrupa Birliği ile ilişkilerinin, tam üyelik hedefi doğrultusunda, vize muafiyeti, fasıllar konusunda çıkartılan engellerin kaldırılması ve sığınmacılara yapılacak yardımlarla ilgili taahhütlerin yerine getirilmesi çerçevesinde geliştirilmesinin desteklendiği ifade edilmiştir." denildi.

Muhabir: Enes Kaplan

Haftanın Öne Çıkanları

Adana'da polisin eve yaptığı baskında kaçan zanlılar, yakalandı

2017-05-31 13:32 - Asayiş

SunExpress'in yeni uçağı “Minyonlar“ ile geldi

2017-05-31 18:50 - Ekonomi

Kudüs hurmasına dikkat! İşte, çeşitleri ile HURMA hakkında bilgiler

2017-05-30 06:57 - Genel

İsrail, Batı Şeria’da yeni Yahudi yerleşim birimi inşa edecek

2017-05-28 21:07 - Dünya

Rus istihbaratının ‘aktif tedbirler’ mirası ve siber operasyonlar

2017-05-25 19:24 - Analiz/Röportaj/Dizi/Tefrika

AB, Esed rejimine yaptırımları uzattı

2017-05-29 18:02 - Dünya

'29 Mayıs 1453 Türk ve dünya tarihinin dönüm noktasıdır'

2017-05-28 22:02 - Genel

İftar ve sahurda toplamda en az 8 - 10 bardak su içilmeli, mutlaka sahur yapılmalı...

2017-05-30 20:09 - Sağlık

Kanada'da aşırı sağcı adayın seçim afişi tepki çekti

2017-05-26 01:32 - Genel

Gine'de ezberbozan Büyükelçi 'Nur Sağman'

2017-05-30 14:42 - Dünya

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

Filistin, Lübnan, Suriye ve Sudan'da öldürülen çocuklar Hırvatistan'da anıldı

00:03 - Dünya

Suriye'de İran destekli gruplar, ABD üssüne roketlerle saldırı girişiminde bulundu

23:58 - Dünya

İrlanda, İsrail'in Lübnan'da UNIFIL'de görev yapan birliklerini çekmesi talebini redd

23:53 - Dünya

Beyoğlu'nda bir kadını taciz ettiği belirlenen iki şüpheli tutuklandı

23:28 - Gündem

FETÖ üyeliği suçundan aranırken MİT operasyonuyla yakalanan eski hakim tutuklandı

23:23 - Gündem