?>

Meslek aşığı 46 yıllık öğretmen göreve başladığı okuldan emekli olacak

Karabük'te çocukluk hayali öğretmenliği tutkuyla yapan Rabia Bacıoğlu, 46 yıl önce göreve başladığı okuldan 1 ay sonra emekliliğe ayrılacak.

Çevre-Hayat - 5 ay önce

Karabük

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde doğan 65 yaşındaki Bacıoğlu, öğretmen okulundan mezun olduktan sonra 4 Aralık 1978'de Karabük'ün merkez Atatürk Mahallesi'ndeki Gazi Mustafa Kemal İlkokulunda göreve başladı.

Bacıoğlu, 1994'te eşini kaybettikten sonra o dönem 10 ve 6 yaşındaki iki çocuğunu büyüttü.

Emekliliğe 26 yıl önce hak kazanmasına rağmen gönülden bağlandığı mesleğinden ayrılamayan Bacıoğlu, görev süresince birçok çocuğun hayatına dokundu.

Mesleğini bugüne kadar ilk günkü heyecanla sürdüren Bacıoğlu, 20 Aralık'ta yaş haddinden emekliliğe ayrılacak.

"Bir sevdadır öğretmenlik"

Rabia Bacıoğlu, AA muhabirine, mesleğini sevmesindeki en büyük nedeninin ilkokuldaki öğretmeni olduğunu söyledi.

İlkokul öğretmenini hep taklit ettiğini belirten Bacıoğlu, "Hep öğretmen olmak isterdim. İlkokuldan sonra öğretmen okulu sınavını kazandığımda belgeyi postacılar getirirdi. Doğu Anadolu'da evler topraktı. Damlarda yatardık. Sınav sonucu gelene kadar gökyüzüne bakar, yıldızlarla konuşurdum. Yıldızların çoğunu öğrenci yapardım. En parlak yıldızı da öğretmen yapardım. O bendim hep." diye konuştu.

Bacıoğlu, öğretmen okulunu bitirdikten sonra ilk görev yeri olan Karabük Gazi Mustafa Kemal İlkokulunda göreve başladığını aktararak, görevini 46 yıldır ilk günkü heyecanla sürdürdüğünü kaydetti.

Nice başarılı öğrenciler yetiştirdiğini dile getiren Bacıoğlu, "Bana, 'Neden başka okullara gitmediniz?' diye çok sordular. Bence bu çevredeki çocukların sevgiye ihtiyaçları vardı. Hep kalmak istedim. Çocukları yarım bırakmamak için bu sene destek sınıfı aldım. Allah nasip ederse 20 Aralık'ta emekli olacağım ama bir eğitim neferiyiz. Her zaman için eğitime devam diyorum." ifadelerini kullandı.

Bacıoğlu, Gazi Mustafa Kemal İlkokulunda çok güzel yıllarının geçtiğini anlatarak, hedefinin öğrencileri hep iyi yerlere getirebilmek olduğunu kaydetti.

Çocukların hayatına dokunmanın önemine değinen Bacıoğlu, "Onları görünce mutlu oluyorum. Öğrencilerim arasında doktor, mühendis ve öğretmen olanlar var. O kadar çok insana dokunmuşum ki beni hiç unutmuyorlar, arıyorlar, soruyorlar. Vatana faydalı evlat olmuşlar. O bizi çok mutlu ediyor. Emekli olmama 1 ay kaldı. Her gün okula girerken gözlerim doluyor." dedi.

Genç öğretmenlere de tavsiyelerde bulunan Bacıoğlu, "Her çocuğa dokunduğunuz zaman mutlaka ama mutlaka bir şeyler olabiliyorlar. Kimisi zor öğreniyor kimisi kolay öğreniyor ama mutlaka öğreniyorlar. 'Bundan bir şey olmaz.' demesinler. Bunu bazen çok duyuyorum. Bu beni çok üzüyor. O çocuklara dokunmak çok farklı bir duygu. Dokunursanız gerçekten yapabiliyorlar, başarabiliyorlar. Bir sevdadır öğretmenlik. Bu da benim sevdam." diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

1Win'de spor bahisleri için çalışma stratejileri: yeni başlayanlar için ipuçları

2024-11-19 13:41 - İnsan&Hayat

AB Yüksek Temsilcisi Borrell: (Netanyahu hakkındaki tutuklama emri) saygı duyulmalı ve uygulanmalı

2024-11-21 17:22 - Dünya

DSÖ, M çiçeği virüsüne karşı "LC16m8 aşısını" onayladı

2024-11-20 22:53 - Sağlık

Yollardaki elektrikli araç sayısı 10 ayda katlandı

2024-11-21 15:40 - Ekonomi

Milli tenisçi Zeynep Sönmez'in hedefi ilk 100'de kalıcı olabilmek:

2024-11-19 11:18 - Spor

Uluslararası Fuar Merkezi 'Crocus Expo' faaliyetlerini artırıyor

2024-11-17 08:07 - Özel Haber

620 gram doğan prematüre bebek sağlıkla taburcu edildi

2024-11-16 14:03 - Çevre-Hayat

Prematüre doğdu, yenidoğan yoğun bakım doktoru oldu

2024-11-17 14:22 - Sağlık

Adı imam hatip okullarıyla özdeşleşen Mahmut Celaleddin Ökten vefatının 63. yılında anılıyor

2024-11-21 11:45 - İslam-Hayat - Şevval 1446

İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği çift yönlü açıldı

2024-11-18 01:52 - Gündem

İlgili Haberler

Manisa'da 8 ton mesir macunu halka saçıldı

15:23 - Çevre-Hayat

Bağımlılıkla mücadele ederken Yeşilay atölyesinde sosyal beceriler de kazanıyorlar

13:37 - Çevre-Hayat

Göç yolu üzerindeki Hatay'da bahar döneminde 233 kuş türü gözlemlendi

13:32 - Çevre-Hayat

Üniversite öğrencileri işitme engelli bireyler için "akıllı iletişim eldiveni" geliştirdi

13:27 - Çevre-Hayat

Besiciliği devlet desteğiyle ahırdan Avrupa standartlarında modern tesise taşıdı

13:13 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Rusya'da hayatını kaybeden dağcıların cenazeleri defnedildi

16:22 - Gündem

Kahramanmaraş'ta tünelde iki otomobilin çarpıştığı kazada 7 kişi yaralandı

16:12 - Gündem

Trabzonspor 19 Yaş Altı Takımı, UEFA Gençlik Ligi finali hazırlıklarını tamamladı

16:07 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vefat eden Arapça öğretmeninin cenaze törenine katıldı

15:53 - Gündem

Siyasiler, "27 Nisan e-muhtırası"na ilişkin açıklamalarda bulundu

15:37 - Gündem