?>

Mersin'de kavun hasadı başladı

Mersin’in silifke ilçesinde, örtü altında kavun hasadı başladı. üreticinin beklentilerini karşılayan fiyatlar ise yüzleri güldürdü.

Ekonomi - 9 yıl önce

Silifke’de Abdullah Dursun Oğuz isimli çiftçinin ektiği kavunun hasadına başlanırken, kilosu 4,5 TL’den satılıyor. Üretici Oğuz, serada daha önce domates üretimi yaptıklarını, birkaç yıldır ise domatese alternatif olarak kavun üretimi yapmaya karar verdiklerini söyledi.

Bu yıl birkaç serada üretimi yaptıkları 2 dönümlük kavun serasından 25 ton ürün beklediklerini belirten Abdullah Dursun Oğuz, ürettikleri kavunların tüccarlar aracılığıyla yurt içinde tüketildiğini, hatta komisyoncuların da sırada beklediğini ve kendi aralarında kavunları almak için yarıştıklarını kaydetti.

Bir kavunun ortalama 1,5 ila 4 kilo geldiğini vurgulayan Oğuz, fiyatların da iyi olmasıyla yüzlerinin güldüğünü ve tüm çiftçilere serada kavun üretimi yapmalarını tavsiye ettiğini söyledi.

Talebin lezzetli aroması ve cinsi nedeniyle büyük önemi olduğunu vurgulayan Abdullah Dursun Oğuz, Galia cinsi kavunun birinci hasadının nisan ayı başında başladığını, ikinci hasadının ise 1 Haziran’da yapılacağını kaydetti. Domates kadar büyük dalları olan kavunun kaliteli olması için bir fidandan üç kavun alındığına dikkat çeken Oğuz, kavunun biraz küçük olduğunu fakat lezzeti ve aromasında bir değişiklik olmadığını belirtti.Silifke Ziraat Odası Başkanı Mahire Can ise yaptığı açıklamada, ilçe genelinde 50 dönüm arazide dikimi yapılan kavundan 100 ton ürün beklediklerini, bunun 15 dönümünün örtü altında yetiştirildiğini kaydetti.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Özlem Yıldız ve Vatan Şaşmaz sağlık personeli oldu

2016-03-31 16:08 - Magazin

“İstihbarat siyasileşmeden siyaset üretimine hizmet etmeli”

2016-04-04 15:03 - Gündem

Selin Sayek Böke: Biz sorumluluk almaya ısrarla devam ediyor olacağız

2016-03-30 19:24 - Siyaset

Taksim Meydanı’nın son hali havadan görüntülendi

2016-04-01 14:27 - Çevre-Hayat

NASA değerlendirmesine açıklama geldi

2016-04-05 14:24 - Politika

Bitlis’te çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi

2016-04-01 12:56 - Asayiş

Fındık üreticisine fiyat şoku

2016-04-04 19:09 - Ekonomi

Cevdet Yılmaz: Sur bütün insanlığın mirasıdır

2016-03-31 18:48 - Siyaset

“HDP’yi meclise sokmak, canlı bombaları meclise sokmaktır"

2016-04-03 16:33 - Politika

Denizli’de hastane inşaatında göçük: 2 işçi hayatını kaybetti

2016-03-30 13:40 - Asayiş

İlgili Haberler

ABD Hazine Bakanı Yellen: Kovid-19 teşvikleri enflasyona 'biraz' katkıda bulunmuş olabilir

21:52 - Ekonomi

MÜSİAD Başkanı Asmalı: 2025'i reform yılı haline getirmek için her türlü desteğe hazırız

19:58 - Ekonomi

Çin, ABD'nin bazı firmaları "Çinli askeri şirket" olarak listelemesine tepki gösterdi

17:13 - Ekonomi

Shell'den 2024'ün son çeyreğine ilişkin zayıf ticaret hacmi uyarısı

16:22 - Ekonomi

SPK'den lisanslama ve sicil tutma esaslarına düzenleme

16:02 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Pentagon: Ukrayna için bugüne kadar toplam 126 milyar dolar yardım taahhüdünde bulunuldu

02:27 - Dünya

Barcelona, İspanya Süper Kupası'nda finale yükseldi

00:42 - Spor

ABD'ye göre Sudan'da soykırım var, Gazze'de yok

00:27 - Dünya

İçişleri Bakanlığının 2025 Valiler Buluşması programı sona erdi

00:22 - Gündem

İsrail ordusu, Suriye'de işgal ettiği tampon bölgede Fransız gazeteciyi alıkoydu

00:18 - Dünya