?>

Merkez nüfusu 120 bin olan şehre 55 bin öğrenci

Karabük Üniversitesi'ne, 2018-2019 akademik yılında, 9 bin 500 yerli, 2 bin 500 yabancı olmak üzere 12 bin öğrenci kayıt yaptıracak.

Eğitim - 7 yıl önce

KARABÜK

Karabük Üniversitesi'ne (KBÜ) 2018-2019 akademik yılında, 9 bin 500 yerli, 2 bin 500 yabancı olmak üzere 12 bin öğrencinin kayıt yaptıracağı bildirildi.

Karabük Valisi Kemal Çeber, KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, kayıt yaptıran öğrencileri ve ailelerini ziyaret ederek, bir ihtiyaçları olup olmadığını sordu.

KBÜ, Karabük Emniyet Müdürlüğü, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğü tarafından kurulan stantları da gezen Vali Çeber, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Çeber, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, KBÜ'nün tercih edilen bir üniversite olduğunu vurguladı.

Üniversitedeki bölümlerin doluluk oranının yüzde 85-86 olduğunu dile getiren Çeber, "Bölümlerimizin doluluk oranı yüzde 85-86. Daha sonra ek kontenjanlar olacak. Bununla biz yüzde 90'ı aşacağımızı değerlendiriyoruz. Ülkemizdeki genel seyre bakıldığı zaman yüzde 90 harika bir oran, çok iyi bir oran.

Merkez nüfusu 120 bin olan bir ilde 55 bin civarında üniversite öğrencimiz olacak. Yurt dışından gelen konuk öğrencilerimiz olacak. O konu da önemsediğim bir konu." diye konuştu.

Öğrencilerin ve ailelerin KBÜ'de sunulan hizmetlerden memnun olduğunu aktaran Çeber, şöyle devam etti:

"Demek ki güzel şeyler yapıyoruz. Herkesin ilk izlenimi gayet güzeldi. Hatta ben bazen olumsuzlaştırmaya çalıştım. Arkadaşlar üniversite kampüsünü gördükleri zaman, şehri genel anlamda gezdikleri zaman ve bu süreçle ilgili bilgileri aldıkları zaman hepsinin mutlu olduğunu hep beraber gözlemledik.

Sorunumuz yok mu, olmaz olur mu? 55 bin öğrenci, bu kadar nüfus bunun trafiği, barınma yeri, güvenliği, yemesi içmesi hepsini düşünmek lazım. Her bir alanda da ufak tefek sorunların olması gayet normal ama mühim olan kent olarak bu işi sahiplenmemiz ve bunların çözümü için hep beraber uğraşmamız."

Rektör Polat da bu yıl 8 bin 400'ü aşkın bir kontenjanları olduğunu, 7 bin 200 civarında bir doluluk yakaladıklarını söyledi.

Ek yerleştirmelerle beraber yüzde 90'ı aşmış olacaklarını vurgulayan Polat, "Bunu geçen seneyle kıyaslarsak geçen sene yüzde 72 doluluk oranımız vardı. Yüzde 72'lerden bugün geldiğimiz nokta yüzde 90'lar. Daha da güzel olacağını düşünüyorum.

Tabii bu Karabük Üniversitesi'ne gelen öğrenci sayısı sadece 7 bin, 8 binlerde değil. Yatay geçişten kayıt olan kılavuzlarda görünmeyen 700 civarında başka üniversitelerden Karabük Üniversitesi'ne transfer olan öğrenci var. 2 bin 500 civarında uluslararası öğrenci üniversitemize gelecek. Bu yıl üniversitemize gelen, şehrimize gelen öğrenci sayısı 12 bin civarında olacak." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Son dakika... Fenerbahçe, Beşiktaş ve Akhisarspor'un rakipleri belli oldu

2018-08-31 18:47 - Spor

Tekirdağ kültür merkezine kavuşuyor

2018-09-02 14:02 - Kültür Sanat

'Esed İdlib'e düşünmeden saldırmamalı'

2018-09-04 10:32 - Dünya

Festival alanına paraşütle indi

2018-09-03 00:32 - Kültür Sanat

Seydikemer’de 29 kaçak ile 7 organizatör yakalandı

2018-08-29 07:02 - Asayiş

FETÖ firarisi, elebaşı Gülen'e yeni şarkısını dinletmiş

2018-09-02 19:17 - Gündem

Bakan Kurum caretta carettaları denizle buluşturdu

2018-09-02 02:02 - Gündem

Mariano Diaz yeniden Real Madrid'de

2018-08-30 03:02 - Spor

Başına kurşun isabet eden kadın ağır yaralandı

2018-08-29 05:32 - Asayiş

Klasik otomobil yeniden tasarlandı: Her parçanın bir anlamı var

2018-08-29 19:37 - Gündem

İlgili Haberler

Kilis'te deprem sonrası 10 yeni okul inşa edildi

11:48 - Eğitim

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, Katar ile akademik iş birliklerini güçlendiriyor

14:03 - Eğitim

MEB Yapay Zeka ve Büyük Veri Uygulamaları Daire Başkanlığı kuruldu

10:33 - Eğitim

Bazı il ve ilçelerde eğitime kar engeli

02:13 - Eğitim

Gümüşhane ve Bingöl'de eğitime kar engeli

01:27 - Eğitim

Günün Manşetleri

Beşiktaş, Süper Lig'de yarın Konyaspor'a konuk olacak

10:42 - Spor

Hapishanede açlık grevine başlayan eski Peru Cumhurbaşkanı Castillo, hastaneye kaldırıldı

10:37 - Dünya

Hizmet üretim endeksi ocakta yıllık yüzde 6, aylık yüzde 2,5 arttı

10:32 - Ekonomi

Orman Genel Müdürlüğü 252 daimi işçi istihdam edecek

10:27 - Ekonomi

Filistinli yetkili: İsrail'in uyguladığı politikalar Kudüs'teki Hristiyan varlığını tehdit ediyor

02:57 - Dünya